Yleinen
22.6.2014

Juhannusaatto

Juhannusaatto

Juhannuksen vietto on muuttunut näin lapsen myötä hyvin paljon rauhallisemmaksi. Meidän oli tarkoitus käydä iltasella katselemassa kokkoa, mutta koska Amalia ei nukkunut päiväunia jouduimme suunnitelmia hieman muuttamaan. Kokkoa poltetaan täällä Lohjalla vasta kahdeksalta ja se olisi ollut aivan liian myöhään Amalialle, ehkä ensi vuonna sitten.

Juhannusaattomme alkoi hurjalla siivousurakalla. Johnny sai tarttua loman alun kunniaksi ihmesieneen ja hinkata seiniä. Olen jo pitkään katsellut kotimme vaaleita seiniä, jotka ovat päässeet järkyttävään kuntoon. Mies sai ihmesienellä ihmeitä aikaan ja nyt alakerran seinät hohtavat valkoisina. Seinien pesun lisäksi Johnny kiillotti keittiöntuolit- ja pöydän, jotka nekin olivat likaisia. Tuolit olisi syytä pyyhkäistä aina ruokailun jälkeen, mutta usein tarkempi pyyhkiminen vain jää. Aika ihana mies minulla kun tälläiseen hommaan lähti. Itse en tietenkään tapani mukaisesti istunut ja vetänyt lonkkaa vaan hoidin oman osuuteni siivousurakasta. Pyyhin keittiönkaappien ovet sekä jokaisen huoneen oven. Tein lisäksi myös perussiivouksen, johon kuuluu pölyjen pyyhintä, vessan- ja kylpyhuoneenpesu, imurointi (Johnny imuroi alakerran, minä yläkerran), lattioiden pesu ja pyykkihuolto.

Raskauden aikana olen ottanut lunkimmin siivouksen suhteen, koska energiani ei ole raskaana entisellään. Osaan rentoutua ja olla vaan enkä käy kuin duracellpupu.

Johnnylla on tapana pestä sauna- ja kylpyhuone aina juhannukseksi ja jouluksi, mutta tänään se sai jäädä. Sauna- ja kylpyhuone on kyllä pesty jo nyt tätä postausta kirjoittaessa 😉

Siivouksen jälkeen painuin Amalian kanssa suihkuun, jossa tyttö tykkää aina leikkiä. Amalian leikkiessä pesin kylpyhuoneen päällisin puolin, sillä Johnny teki myöhemmin suursiivouksen siellä. Hetken päästä isi liittyi seuraamme ja Amalia sai jatkaa vesileikkejä hänen vahtimanaan.

Päivällä lähdimme äitini ja pikkuveljeni luokse, jossa oli myös siskoni perheensä kanssa. Meillä kolmella aikuisella muijalla on aina niin mahtavaa läppää (meidän mielestämme) ja saimme nauraa taas vedet silmissä.

Äiti oli loihtinut maukkaan mansikkakakun. Tarjolla oli myös pullaa ja croisantteja. Juomina kahvia, teetä ja mehua. Käymme aivan liian harvoin äitini luona kylässä ja tämä asia tulisi korjata.

Juhannusherkut

Juhannusherkut

Kesäinen neito

Kesäinen neito

Pikkutytöt tikkarit suussa

Pikkutytöt tikkarit suussa

Luiskin siellä taustalla poseeraa

Luiskin siellä taustalla poseeraa

IMG_9963

Suukko

Suukko

Me ollaan hyvät kaverit

Me ollaan hyvät kaverit

Iida piirtää

Iida piirtää

Mitäs sä piirrät?

Mitäs sä piirrät?

Amalia keskittyy

Amalia keskittyy

IMG_9970

Tuli aika hieno, miettii Amalia

Tuli aika hieno, miettii Amalia

Ihana irvistys

Ihana irvistys

Isot pojat pelaavat

Isot pojat pelaavat

Lintu teki pönttöön pesän. Rusetti siitä syystä ettei pohja putoa

Lintu teki pönttöön pesän. Rusetti siitä syystä ettei pohja putoa

Ihan pimeetä porukkaa ;)

Ihan pimeetä porukkaa 😉

Kotiin palattuamme valmistin salaatin ja pakkasin tavarat, sillä lähdimme ystäviemme kanssa viettämään loppupäivän. Amalia sai leikkikaverin poikaystävästään Mikaelista. Miehet grillasivat ja pöytä notkui herkuista. Ystäväni mies söi hummerin, jota Amalia luuli koppakuoriaiseksi. Huomaa ettei meidän ruokapöydässä ole pahemmin hummereita näkynyt.

Kuvassa hummeri, Amalian sanoin koppakuoriainen ;)

Kuvassa hummeri, Amalian sanoin koppakuoriainen 😉

Ruokailu alkakoon!

Ruokailu alkakoon!

Palasimme kotiin puoli kahdeksan aikaan ja iltatoimien jälkeen Amalia pääsi yöunille. Myös me vanhemmat olimme väsyneitä emmekä valvoneet kovinkaan kauaa.

Miten Te lukijat vietitte juhannusta?

Avainsanat

Kommentit

Myö oltiin ihanasti koko juhannus miehen isovanhempien kanssa mökillä. Viime juhannus myös meni samoissa merkeissä, paitsi silloin kärsin pahasta raskauspahoinvoinnista, niin meni koko juhannus oksentaessa. Tänä vuonna meni paljon paremmin, ja samalla juhlistettiin meidän jouluvauvan puolivuotis-päiviä, mitenkäs muuten kuin oma tekemällä prinsessakakulla

johanna

Kuulostaa aivan ihanalle, onnea pienellä puolivuotiaalle <3

Olin poikaystävän luona koko juhannuksen, oli oikein kotijuhannus. Grillattiin takapihalla, katseltiin telkkaria, nukuttiin välillä päivälläkin,käytiin yhdessä kävelyllä koiran kera. Kuunneltiin kun sade ropisi peltikattoon.

johanna

Ihanalta kuulostaa, saitte nauttia toisistanne <3

Oltiin vaan kotona perheen kanssa kun ei löydetty mitään äkkilähtöä. Juhannus sujui herkutellen ja nauraen, sekä pyykkiä pesten 🙂 Eli oli ihan leppoisa juhannus!

johanna

Leppoisalta ja kivalta kuulostaa, kiva kun kommentoit 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.