Yleinen
23.12.2012

Jouluruokailua

Jouluruokailua

Eilen lähdettiin siskoni perheen luo Amalian nukuttua päiväunet. Amalian mummi tuli myös sinne. Meidän oli tarkoitus koristella joulukuusi yhdessä. Emme laittaneet tänä jouluna kuusta kotiimme lainkaan, koska Amalia olisi luultavasti sen kimpussa koko ajan.

Laitoimme joulumusiikkia soimaan ja aloitimme koristelun. Muutaman koristeen laitettua siskoni poika Eemi totesi, että kuusenpiikit pistelevät eikä hän halunnut koristella enempää. Amalia ”ripusti” muutaman pallon kuuseen, mutta keskittyi lähinnä maistelemaan kuusenkoristeita. Lopulta minä ja äitini koristelimme kuusen. Jossain vaiheessa siskoni halusi siirtää kuusta hieman ja lopputulos oli se, että koko joulukuusi kaatui keskelle olohuoneen lattiaa. Onneksi kukaan ei jäänyt alle. Vietimme iltaan asti aikaa siskoni perheen luona.

Serkukset

Nuusku tyypillisesti nukkuu

Koristeiden syöntiä

Siinä valmis joulukuusi 😉

Tänään Amalia nousi ylös sängystä väärällä jalalla. Hän oli todella kärttyinen. Syynä siihen oli kaksi hammasta, jotka ovat puhkeamaisillaan. Laitoin hänelle supon, että kipu hellittäisi.

Auttaisko pururengas?

Voi raukkaa

Johnnyn vanhemmat tulivat aamusta toivottamaan meille hyvät joulut ja vaihdoimme joululahjat. Keitin heille kahvit ja söimme Johnnyn leipomia pipareita.

Amalia odottaa mummua ja vaaria

Kun he lähtivät oli Amalian päiväunien aika. Amalia nukkui vain puoli tuntia. Vähäisten unien jälkeen aloitimme valmistautumaan lähtöön mummoni luo syömään. Hänellä on ollut tapana järjestää monena vuotena jouluruokailu aaton aattona. Meidän perheen lisäksi syömään tulivat siskoni perhe ja pikkuveljeni sekä kummitätini perhe. Mummoni laittaa kaikki jouluruuat itse ja ne ovat aivan parhaita. Kotiintuomisiksi mummoni antoi meille isot rasiat peruna, porkkana ja lanttulaatikkoa sekä rosollia ja vaaleanpunaista kermavaahtoa.

Isomummon luona

Ilman haavereita ei kyläilystä selvitty. Amalia satutti sormensa mummoni hedelmäastiaan mikä oli joskus mennyt halki ja jota hän oli liimannut. Verta tuli pikkuisesta sormenpäästä kovasti mutta laastarilla äiti paikkaili tilanteen. Amalia itse ei edes huomannut sattunutta vahinkoa. 

Kotimatkalla Amalia nukahti heti turvaistuimeen ja nukkui koko puolen tunnin matkan. Yöunille sain hänet vasta kymmeneltä. Tämän jälkeen kaksi tonttua alkoi paketointihommiin. Nyt on lahjat paketoitu ja innolla odotetaan huomista päivää! 

Oikein hyvää joulua lukijat <3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.