Yleinen
26.12.2012

Joulupyhien viettoa laiskotellen

Joulupyhien viettoa laiskotellen

Joulupäivänä lähdimme siskoni perheen luokse katsomaan mitä he olivat saaneet joululahjaksi. Lapset olivat saaneet hurjasti kivoja lahjoja. Amalia oli kiinnostunut enemmän pikku roskista lattialla kuin Eemin ja Iidan uusista leluista. Myös joulukuusta olisi ollut kiva päästä ravistelemaan. Jäimme siskoni perheen luokse viettämään aikaa Amalian päiväuniin asti. 

Yleensä olen todella kova touhuamaan kaikkea koko ajan, eikä rentoutuminen ole minulle helppoa. Päätin kuitenkin itsekin ottaa päiväunet Amalian kanssa. Nukuimme vierekkäin meidän sängyssä. Olen pystynyt ottamaan jouluaaton ja nämä pyhäpäivät rennosti. Olen välttänyt turhaa touhuamista ja paikkojen järjestelyä. Johnny välillä kutsuu minua duracell pupuksi, josta ei virta lopu koskaan. Me olemme Johnnyn kanssa luonteiltamme kuin yö ja päivä. Johnny rakastaa laiskottelua ja  mitääntekemättömyyttä. Hänellä on tapana tehdä asiat viime tipassa jos silloinkaan. Ehkä juuri tämän takia olemme hyvä pari yhdessä.

Herättyämme päiväunilta lähdimme Johnnyn vanhemmille syömään jouluruokaa. Nyt saatiin syödä kinkkua ja todettiin molemmat, että kyllä sen kinkkua pitää olla eikä kalkkunaa. Amalia sai taas maistella joululaatikoita, tällä kertaa Saarioisten porkkana ja perunalaatikkoa. Selvästi mummoni tekemät laatikot olivat Amaliasta parempia. Niinpä hän mussutti pöydässä enimmäkseen maissinaksuja.

Amalia sai leikkiä Johnnyn vanhoilla pikkuautoilla ruuan jälkeen ja niistä hän tykkäsi kovasti. Nauratti niin kun Johnny muisti, että yksi pikkuautoista vaihtaa väriä kun sen kastelee veden alla. Pitihän hänen käydä kokeilemassa, ja näin tosiaan kävi. Voi sitä ison miehen intoa.

Isin vanhat pikkuautot

Riiviö

Hymytyttö

Illalla kun tulimme kotiin sai Amalia leikkiä uusilla leluillaan rauhassa. Minä sytyttelin kynttilöitä palamaan ja laitoin saunan päälle. Saunottiin Johnnyn kanssa vuorotellen. Yöllä Amalian nukkuessa lämmitimme loput joululaatikot mikrossa ja söimme vatsamme täyteen toiseen kertaan tänään.

Lukee uutta eläinkirjaa niin tarkasti

Traktori tuli kummeilta lahjaksi

Uusi mopo

Näinkö tällä mennään..

Nuusku vahtii Amalian leikkejä

Tänä aamuna Amalia päätti herätä kello seitsemän. Johnny oli tyytyväinen kun tulimme alakertaan niin aikaisin, hän oli valvonut viiteen asti pelaillen ja katsellen sarjoja. Aamun valjetessa lähdimme koko perhe lenkille pakkasaamuun.

Amalia pulkan kyydissä

Ulkoilu on kivaa

Kävimme perheen kesken ABC:llä syömässä Amalian päiväunien jälkeen. Syön siellä aina vuohenjuustokanaa riisin kanssa, se on todella hyvää. Amalia sai maistella lautaseltani raejuustoa ja oli hänelle oma välipala pilttikin mukana. Amalia pääsi karusellin kyytiin syönnin jälkeen, hän heilutteli jalkoja kyydissä kun oli niin innoissaan. 

Loppupäivän vietimme kotona. Saunottiin jälleen vuorotellen ja leikittiin Amalian kanssa. Ennen Amalian yöunia meillä on tapana mennä meidän sänkyyn hetkeksi peuhaamaan. Amalia on aina ihan intona. Nyt kahtena iltana hän on alkanut nousemaan polvilleen sängynpäätyä vasten ja heittäytyy siitä selälleen pehmeällä sängylle, se vasta on hänestä hauskaa.

Lempileikki on levittää vaatteet ja kengät

Kysyin Johnnylta eilen, että harmittiko häntä kun emme viettäneet joulua hänen vanhempiensa kanssa. Johnny vastasi siihen ihanasti sanomalla, että ei harmittanut, nythän hänellä on oma perhe. <3

Huomenna lähdetään tuhlaamaan Selloon joululahjaksi saatuja rahoja.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.