Yleinen
9.12.2012

Jouluostoksia ja muuta viikonlopun touhua

Jouluostoksia ja muuta viikonlopun touhua

Lauantaina lähdimme aamutouhujen jälkeen jouluostoksille. Löysimme melkein kaikille läheisille lahjat. Yleensä meillä on tapana jättää jouluostokset viime tippaan, mutta nyt päätin että suoritamme ostokset aikaisemmin.

Tämä on Amalian ensimmäinen joulu. Itse olen jouluihminen ja tänä vuonna tulee varmasti mahtavin joulu ikinä. Aikaisempina jouluina olemme Johnnyn kanssa käyneet jouluaamuna äitini ja pikkuveljeni luona riisipuurolla. Sitten olemme menneet syömään jouluruokaa Johnnyn vanhemmille ja illalla vielä pikkusiskoni luokse ihastelemaan heidän lastensa joulupukin tapaamista ja lahjojen avaamista. Myöhään illalla käymme Johnnyn kanssa kahdestaan  isäni ja pikkusiskoni haudoilla sytyttämässä kynttilät ja toivottamassa heillekin hyvää joulua. 

Nyt tänä vuonna haluaisimme viettää joulua kotona. Toivomme, että läheiset tulisivat meidän luoksemme viettämään joulua. Saa nähdä miten Amalia suhtautuu joulupukkiin. Joitain jouluruokiakin hänelle varmasti voi antaa maistiaisiksi. Jouluverhot ja koristeet laitoin kotiimme jo viimeinen päivä marraskuuta, koska ensimmäinen joulukuuta vietimme minun syntymäpäiviä ja silloin tapanani on, että joulukoristelut on tehty.

Tässä kuvia meidän kodin joulukoristeista.

Keittiöstä

Olohuoneesta

Eteisestä

Amalian huoneesta

Jouluostoksilta tullessamme Johnny lähti putkihommiin siskolleni ja minä jäin laittamaan Amaliaa päiväunille. Amalia päättikin nukkua reilu kaksi tuntia ja olisi voinut nukkua kauemminkin mutta kävin kurkkimassa kännykänvalolla häntä, koska Amalia ei juuri koskaan nuku noin kauaa päiväunia. Siihen hän sitten heräsi.

Lähdimme sitten Amalian ja Nuuskun kanssa siskoni luokse, jossa oli myös Amalian mummi kylässä. Johnny ja siskoni avopuoliso alkoivat olla pihalla valmiita. Päästiinkin sitten samantien makaronilaatikolle.

Amalia nautti niin leikkiessään serkkujen kanssa. Serkuilla on lasten pikkukeittiö ja paljon siihen kuuluvia astioita. Niillä leikkiminen on Amaliassa kaikista hauskinta.

Amalia ja Iida leikkii

Keinuhevosen kyydissä

Johnny saa kyytiä

Illalla tilattiin vielä ruokaa koko porukka. Kotiin kun päästiin, syötin Amalialla iltapuuron ja aika pian hän meni yöunille. Amalia on taas alkanut nukkumaan hyvin omassa sängyssä öitä. Olen ottanut hänet meidän väliin vasta noin puoli kuuden tai puoli seitsämän aikaan aamulla.

Amalialla alkoi taas vähän nenä vuotaa, joten päätettiin että jätetään sunnuntai aamun vauvauinti välistä. Kävimme ennen päiväunia ystäviemme luona, joilla on kolme lasta ja keskimmäinen heistä on meidän kummipoikamme. Amalian päiväunien aikana meillä oli Johnnyn kanssa aikaa tehdä omia juttujamme, joten Johnny päätti pelata pleikkaria ja minä surffailin netissä ja lueskelin uusinta vauvalehteä. Niin se melkein kaksi tuntia hurahti.

Kun Amalia heräsi aloin siivoamaan.

Amalia ja isi evakossa sohvalla kun äiti luuttuaa lattiaa

Sitten lähdimme kävellen jouluostoksille.

Ei kai taas ostoksille

Nyt meiltä puuttuu enää siskon poikani lahja. Johnny lupasi ostaa sen joku päivä Helsingistä töistä päästyään. Oltiin päätetty, että ostetaan Amalialla vain yksi lahja, koska hän tulee luultavasti saamaan paljon lahjoja muilta. Mutta en voinut olla ostamatta muutamaa lahjaa lisää tänään. Kannoin lahjoja kaupassa niin ettei Amalia näe niitä ja kotona Johnny äkkiä juoksi viemään ne piiloon vaatehuoneeseen.

Meillä oli kova nälkä kun päästiin kotiin ja Johnny teki meille nuudeliwokkia. Se on Johnnyn bravuuri.

Syönnin jälkeen aloimme leipomaan pipareita. Laitoimme kaikki kolme tonttulakit päähän ja joululaulut soimaan. Sellainen tapa meille oli kotona kun minä olin pieni. Annoin Amalian painaa kaksi piparia, sydämen ja enkelin muotoiset. Huomenna hän saa koristella ne. Amalia sai varastettua muutaman kerran vähän piparkakkutaikinaa suuhunsa.

Leipominen alkaa

Tonttulakki ärsyttää

Amalia painaa piparin

Possu ja enkeli

Amalian painamat piparit tulivat uunista

Johnny taitavasti koristellut

Illalla käytiin vielä Johnnyn kanssa vuorotellen saunassa. Ennen saunaa kävin Nuuskun kanssa iltalenkillä. Nyt on hyvä olo, kohta sohvalla köllöttelemään. Kauniita unia <3

Kommentit

Tää tulee nyt tosi väärään postaukseen mutta odotamme mieheni kanssa perheenöisäystä ka teille syntyi juuri vähän aikaa sitten lapsi. Tekisitkö minulle ja muille postauksen motä ostit pojallesi?

johanna

Mä laitan toiveesi ylös 🙂 Onnea odotukseen <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.