Yleinen
20.12.2012

Joulun odotusta

Joulun odotusta

Tänä aamuna nukuimme taas puoli kymmeneen. Tuntuu niin ihanalta kun saa nukkua oikein pitkään. Olen lipsunut hieman yöimetysten suhteen. Amalia oli reilu 8 kuukautta vanha kun hän lopetti yösyönnit unikoulun myötä. Nyt olen lipsunut ja olen imettänyt hänet viideltä aamuyöllä ja viime yönä hän alkoi jo neljän jälkeen pyöriä vieressäni ja heräilemään niin syötin hänet jo silloin. Tiedän ettei se ole hyvä asia, koska Amalia tuntuu oppivan jo yhdestä kerrasta, että näin toimitaan jatkossakin. Amalian yösyöttäminen ja meidän sängyssä nukkuminen ovat vain minun laiskuuttani. Tiedän hyvin, että pitäisi toimia toisin, mutta Amalia kuluttaa minut aivan puhki päivän aikana joten en jaksa taistella yöllä. Ehkäpä näin on myös jossain muissa perheissä.

Äitini tuli kylään aika pian kun olimme heränneet. Myös siskoni tuli lastensa kanssa. Amalia oli iloinen kun serkut tulivat leikkimään.

Eemin kanssa piilossa

Mummi kutittaa

Odotan todella kovasti joulua. Tänään minulla on ollut hyvä olo, ei enää yhtään flunssainen. Olen täynnä energiaa ja olenkin siivonnut muutaman kaapin lisää ja pyyhkinyt keittiön kaapeista ovet. Eilen kun olin saanut vaatehuoneesta kaikki minun vaatehyllyni siivottua, ryntäsi Amalia vauhdilla vaatehuoneeseen ja ehti repiä alimman hyllyn vaatteet alas. Mukava apulainen minulla.

Osaan juoda itse

Tänään Johnny hakee meille tilaamani savustetun kalkkunan joulupöytään. Aikaisempina jouluina meillä on aina syöty itsepaistettua kinkkua. Viime vuonna maistoin ystäviemme luona savustettua kalkkunaa ja se oli taivaallisen hyvää. Mummoni tekee meille porkkana, lanttu ja perunalaatikkoa sekä rosollia. Äitini tuo kalaa joulupöytään, joten eipä meille paljoa jää ostettavaa. Mukavaa järjestää joulu ensimmäistä kertaa omassa kodissa. Meille ovat siis tulossa äitini, pikkuveljeni sekä mummoni.

Siivoskelin tänään lähes koko päivän. Amalia pyöri jaloissa ja sotki paikkoja kun minä yritin siivota. Olen kuitenkin todella tyytyväinen nyt. Kaikki kaapit siivottu, myös koko vaatehuone. Ovia kiillotettu ja kaappejen ovia. Huomenna vielä perus viikko siivous niin eiköhän paikat kiillä ja joulu saa tulla. Viikonloppuna saamme leipoa koko perhe yhdessä joulutorttuja ja pipareita. Lahjoja täytyy myös lähteä kuskaamaan kummilapsille. Ulkoilemaan on myös päästävä. 

Tein illalla hyvänmakuista makaronilaatikkoa ruuaksi. Yleensä se tuppaa olemaan mautonta, mutta tällä kertaa tuli todella hyvää. Luulisi tänään unen maittavan kun on touhunnut lähes koko päivän.

Ihanaa joulunodotusta lukijat <3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.