Yleinen
17.12.2012

Joulujuhla

Joulujuhla

Tänään lähdimme Amalian kanssa kymmeneksi kerholle. Siellä pidettiin tänään joulujuhla. Kerhossa oli ihanan tunnelmallista. Kerholaisia oli paljon ja kolme isääkin oli mukana.

Aluksi yksi ohjaajista sytytti kynttilät palamaan ja laulettiin muutamat virret. Tämän jälkeen oli joululaulujen vuoro. Amalia tykkäsi kovasti kuunnella laulamista ja kun laulujen ohella oli myös leikkiä niin Amaliasta oli vielä hauskempaa seurata meitä aikuisia ja ennenkaikkea toisia lapsia. Minulla on tapana laulaa kotona paljon Amalialle, myös äitini laulaa usein Amalialle.

Lauloimme ja leikimme porsaita äidin oomme kaikki, porsaita isän oomme kaikki, porsaita mummin oomme kaikki ja vielä porsaita papan oomme kaikki. Myös tonttujen jouluyö laulettiin samalla leikkien.

Laulujen jälkeen oli tarjolla kahvia, mehua, joulutorttuja ja pipareita. Amalialle olin ottanut omia maissinaksuja mukaan, koska en ole hänelle vielä antanut makeita herkkuja. Aloitimme Amalian kanssa kuitenkin terveellisesti ensin makaroni ja jauhelikastike piltillä ja sitten oli vasta vuorossa naksut. Minä maistoin yhden joulutortun ja lasillisen mehua.

Hetkeksi ehdittiin leikkihuoneeseen, mutta siellä ei ollut tänään muita leluja kuin muutama nukke. Yhdellä pojalla oli mukana oma pikkuauto, josta Amalia oli kovin kiinnostunut. Olenkin huomannut, että Amalia on kiinnostuneempi poikien kuin tyttöjen leluista. Osa syy siihen taitaa olla, että Amalian serkkujen luona on enemmän poikien leluja. Autot ja työkalut jyrää nuket ja nallet.

Joulujuhla päättyi puoli kaksitoista ja lähdin työntelemään rattaita vauhdilla kotiin ettei Amalia pääse torkahtamaan. Kotona Amalia jaksoi touhuta vielä tunnin verran ja sitten laitoin hänet päiväunille.

Joulujuhlista kotiuduttu

Juuri herännyt päiväunilta
Nuusku tykkää maata Amalian vaatteiden päällä

Amalia auttoi eilen kaappien siivoamisessa

Johnny tulikin jo neljän aikaan kotiin töistä. Äitini ja pikkuveljeni tulivat vähän sen jälkeen kylään. Saimme Johnnyn kanssa äidiltäni kihlajaislahjan. Tykättiin siitä kovasti ja löysinkin sille oman paikan heti.

Kihlajaislahja

Kahvipöydässä mummi antoi Amalian maistaa eilen tekemääni rahkapiirakkaa. Huomasi heti, että hän kerjäsi lisää eikä ottanut hänelle tarjoamaani maissinaksua pöydältä. Mummi myös sanoi, että nyt Amalian pitäisi saada jo maistaa kahvia. Sanoin heti: ei ei vielä. Selkäni käännettyäni lusikallinen maitokahvia sujahti Amalian suuhun äitini toimesta. Amalialla oli kuulemma hieman ihmetteleväinen ilme mutta ei kuulemma irvistänyt.

Amalia seisoi ehkä noin viisi sekuntia ilman tukea äitini ja pikkuveljeni ollessa meillä. Oltiin hänestä kaikki kovin ylpeitä.

Lähdin iltalenkille Nuuskun kanssa kun äitini ja pikkuveljeni lähtivät kotiin. Kun tulin Nuuskun kanssa lenkiltä Johnny kertoi, että heti kun lähdin Amalia oli katsonut Johnnya todella vihaisella katseella ja alkanut parkua kovasti. Ilmeisesti osoitti mieltä kun ei halunnut olla kahden isin kanssa. Amalia on aina ollut kovasti minun perääni. Johnnya usein ärsyttää se, että Amalia kiukuttelee hänen kanssaan ja kun minä otan Amalian syliin tai tulen samaan huoneeseen hän on kuin naantalin aurinko.

Amalia sai viimeisen annoksen antibioottia eilen illalla ja on ollut terveenä jo lähes heti kun antibiootti aloitettiin niin nyt vuorostani minä sain flunssan. Toivotaan, että saataisiin olla terveinä ainakin jouluaatto.

Nyt lähden lepäilemään sohvalle. Kauniita unia!

Hauska hattu

Kommentit

Kirjoitat mukavan pitkiä ja monipuolisia postauksia. 🙂 Amalia on uskomattoman suloinen pikku neiti <3

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.