Yleinen
25.12.2012

Jouluaatto

Jouluaatto

Jouluaatto aamuun heräsimme vähän ennen kahdeksaa. Aamupalan jälkeen Amalia sai avata kuusen alta lahjan. Hän näki lahjan lattialla, mutta päätti kuitenkin lähteä eri suuntaan leikkimään. Niinpä houkuttelimme Johnnyn kanssa Amalian tulemaan avaamaan lahjaa. Nuusku oli kovasti kiinnostunut Amalian lahjasta, joten annoimme Nuuskulle hänen pakettinsa myös jo aamulla. Meillä oli tonttu aina tuonut yhden paketin aamulla kuusen alle kun olin lapsi ja näin on ollut myös Johnnyn kotona. Päätimme siis jatkaa perinnettä myös Amalian kohdalla.

Aamupalalla

Lahja pikkukuusen alla

Mitäs täällä on?

Legoja

Nuusku sai possunkorvan

Joulusaunaan menimme kaikki kolme yhdessä. Amalia istui alalauteella kylpyammeessa. Kun aloitin ottamaan kunnolla löylyä poistuivat Amalia ja Johnny saunasta kylpyhuoneen puolelle kylpemään. Isi laittoi Amalialle vaahtokylvyn joulun kunniaksi.

Joulusaunassa

Vaahtokylvyssä

Suihkussa

Kuivattelua saunan lämmössä

Kirjan lukua

Saunan ja kylvyn raikas tyttö

Leivoin vielä ennen Amalian päiväunia joulutorttuja ja pipareita.

Piparitaikinaa pöydällä

Sainpas sen suuhun

Kolmelta äitini ja pikkuveljeni tulivat meille joulunviettoon. Mummoni ei päässyt tulemaan, koska oli tullut kipeäksi.

Tuliko mummi ja Saku

Ruoka oli valmista kun vieraat saapuivat, joten kutsuin kaikki heti syömään. Jouluruoka oli todella hyvää ja ahdettiin vatsat täyteen. Amalia istui mummin vieressä, joten hän sai maistella ruokapyödästä muun muassa porkkana ja perunalaatikkoa, kalaa ja joululimppua. Amalian ilmeet olivat näkemisen arvoisia kun uusia makuja sai suuhunsa. Jotkut maistiaiset häntä oikein puistattivat.

Kylmät ruuat

Lämpimät ruuat

Katettu ruokapöytä

Antakaa tänne sitä jouluruokaa

Ruokailun jälkeen oli jouluaaton kohokohta: Joulupukki. Kurkimme Amalian kanssa ikkunasta joulupukkia. Sisälle kun pukki pääsi Amalia katseli häntä rauhallisena puristaen minun kättäni. Joulupukin syliin hän ei kuitenkaan rohjennut mennä, pukin vieressä äidin sylissä oli parempi. Amalia kuitenkin uskaltautui tekemään hetken päästä joulupukin kanssa lähemmin tuttavuutta ja repi tältä tupon partaa käsiinsä. Joulupukin lähtiessä sai Amalia ison suukon pukilta ja sekös Amaliaa hymyilytti. Liekkö tunnisti äitini, joka oli joulupukkina.

Joulupukki jakaa lahjoja

Amalia repi joulupukilta partaa

Suukko tulossa

Amalia sai paljon joululahjoja. Vähän hän yritti paketteja availla, mutta paperit olivat kiinnostavampia. Kun muutama lahja oli avattu, Amalia päätti lähteä leikkimään tutulla television kaukosäätimellä. Myöhemmin mummi ja Amalia intoutuivat soittamaan Amalian uusilla soittimilla.

Amalian lahjat

Nää on mun..

Rutisti niin isin ostamaa mekkoa

Amalia ja mummi soittaa

Leikkien jälkeen keitin vielä kahvit ja söimme äitini tekemää suklaakakkua, joka oli todella hyvää. Äitini ja pikkuveljeni lähtiessä siskoni perheen luo, me lähdimme käymään isäni ja pikkusiskoni haudoilla. Molemmilla hautausmailla oli todella kaunista.

Amalia toivottaa tädillensä hyvää joulua <3

Yöunille päätin laittaa Amalian omaan sänkyyn. Me jatkoimme Johnnyn ja Nuuskun kanssa jouluaatto iltaa. Juotiin Johnnyn kanssa glögia ja syötiin suklaakonvehteja. Nukahdettiin kaikki kolme sohvalle, josta heräsin yhdeltä yöllä Amalian itkuun. Kömmin yläkertaan ja nappasin Amalian sängystä meidän sänkyyn viereeni nukkumaan.

Tämä joulu oli maailman paras. On se oma lapsi rikkaus enkä olisi parempaa joulua voinut toivoa<3

Kommentit

Anteeksi, mutta saako kysyä mihin siskosi ja isäsi ovat kuolleet?

Johanna

Pikkusiskoni menehtyi juuri ennen 2-vuotis syntymäpäiväänsä meningokokin aiheuttamaan verenmyrkytykseen ja mun iskällä oli synnynnäinen sydänvika, ja lopulta 39-vuotiaana sydän ei enää kestänyt 🙁

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.