Yleinen
18.1.2014

Isi toipuu leikkauksesta

Isi toipuu leikkauksesta

Viikko on ollut jälleen mukava. Amalia on ollut jo jonkin aikaa nuhainen, mutta korvat ovat pysyneet sitkeästä nuhasta huolimatta terveinä.

Isi tulee olemaan kotona nyt pidemmän aikaa, sillä hän oli eilen poskionteloiden tähystysleikkauksessa. Johnny on kärsinyt pitkään toistuvista poskiontelontulehduksista ja röntgenkuva paljastastikin, että tarve leikkaukselle on välttämätön. Johnny ei vaikuttanut jännittävän leikkausta laisinkaan tai sai ainakin jännityksensä piilotettua todella hyvin.

Johnny kävi viikko sitten lääkärin pakeilla, joka kertoi röntgenkuvan tulokset ja antoi leikkausajan. Kotiin tultua mies kertoi totisena, että lääkäri oli sanonut, että leikkauksen jälkeen pari päivää menee ihan nukkuessa. Repesin melkein liitoksistani, sillä minua nauratti niin ja Johnnyakin alkoi naurattaa, sillä ei lääkäri kai ihan noita sanoja ollut käyttänyt. Mutta väsynyt mies on tosiaan ollut eikä ole noussut sängystä kuin pikaiseen suihkuun ja syömään. Kipulääkkeet ovat auttaneet ja oma kotisairaanhoitaja on tiputellut keittosuolatippoja nenään, jotta se pysyisi edes hieman auki.

Viime yönä Johnny piti järkyttävää tuhinaa ja herättelin häntä moneen otteeseen, sillä pelkäsin nenän alkavan pian vuotaa. Leikkauksen jälkeen ei saa missään nimessä niistää ja Johnny piti yöllä juurikin niistämisen kuuloista ääntä. Herätin häntä pelon vuoksi, mutta myös sen vuoksi etten saanut itse nukuttua kovassa mekkalassa. Onneksi mieheni ei kuorsaa, sillä kuorsaavaa ukkoa en kestäisi. Aamuyöstä Johnny painui sohvalle kyllästyttyään komentelevaan vaimoon, joka käski hengittää suun kautta.

Amalia haluaa käydä katsomassa iskää makuuhuoneessa aika ajoin, mutta ymmärtää isin olevan pipi. Amalia on kutsunut Johnnya aina isiksi, mutta nykyään hän sanoo toisinaan myös iskä ja se kuulostaa suloiselta.

Täällä on nukuttu paremmin emmekä ole öisin enää valvoneet. Amalia on herännyt öisin ehkä kerran tai kaksi, mutta rauhoittunut heti otettuani hänet
meidän vanhempien väliin. Niinkuin arvelinkin oli useiden tuntejen yövalvominen jonkinlainen lyhytaikainen vaihe, onneksi. Nukkumaanmenokin on käynyt helpommin ja isi on saanut nukuttaa Amalian. Nukahtaminen tapahtuu noin vartissa eikä Amalia huuda laisinkaan. Vielä emme aloita minkäänlaista unikoulua siihen, että tyttö oppisi nukahtamaan itse vaan näin on ihan hyvä. Nyt Johnnyn leikkauksen jälkeen olen hoitanut Amalian yksin nukutuksia myöten, joten katsellaan sitten mikä taistelu on edessä kun isi siirtyy jälleen nukutuspuuhiin. Amalia on heräillyt aamuisin aikaisemmin nukuttuaan yöt levollisemmin, joten päiväunille meno on onnistunut myös hyvin.

Viikolla touhuilimme sitä sun tätä. Maanantaina saimme ystäväni lapsinensa kylään ja Amalia kaivoikin lähes viisikuiselle tyttövauvalle omia vanhoja vauvalelujaan. Heti vieraiden lähdettyä lelut päätyivät takaisin vaatehuoneeseen, sillä romua on jo ihan tarpeeksi. Yhden pehmokirjan Amalia halusi pitää ja se sai jäädä. Amalialla on leluja alakerrassa kuin myös omassa huoneessa. Joululahjoja tuli paljon ja pian on Amalian syntymäpäivät ja se tietää taas lisää leluja.

Olemme kysyneet Amalialta mitä hän haluaisi syntymäpäivälahjaksi meiltä vanhemmilta. Amalia vastasi, että kaakkia, jolla tarkoittaa siis karkkia. Amalia sanoi tämän ujon hymyn kanssa ja vastasinkin hänelle, että juhlissa on tarjolla paljon herkkuja, joten erikseen karkkia ei tarvitse ostaa. Kysyin tulisiko hänelle mieleen jotain muuta lahjatoivetta ja hetken mietittyään tyttö vastasi haluavansa baabin ja tällä hän tarkoitti barbia. Se onkin kiva toive, sillä kotoamme ei vielä löydy ainuttakaan barbia, joten eiköhän äiti ja isi Amalian toiveen toteuta.

Välipalalla

Välipalalla

Saparopää

Saparopää

IMG_6642

Hei tarjoilija saisinko lisää omenaa?

Hei tarjoilija saisinko lisää omenaa?

Amalia nauraa kikattaa ensimmäistä kertaa lastenohjelmaa katsoessaan

Amalia nauraa kikattaa ensimmäistä kertaa lastenohjelmaa katsoessaan

IMG_6648

Tää on loistavaa komediaa

Tää on loistavaa komediaa

IMG_6654

Tiistaina jatkui muskari, joka on ollut joulun vuoksi tauolla, mutta jouduimme jättää sen välistä Amalian räkätaudin vuoksi. Keskiviikkona nuha yllättäin helpotti ja torstaina menimmekin kerhoon. Amalian monet kerhokaverit olivat kasvaneet kovasti ja heistä oli tullut niin ison näköisiä. Samaa sanoivat ohjaajat Amaliasta.

Yhteishaukku

Yhteishaukku

Höh joko se loppu

Höh joko se loppu

Perjantaina lähdimme aamusta ruokakauppaan ja kerrottuani Amalialle kauppaan menosta alkoi neiti hokea heti prismaa. Ostosten jälkeen tapasimme Amalian kummitädin ja hänen tyttärensä Pressossa, jossa kävimme kahvilla. Tytöillä on ikäeroa kolme vuotta, mutta leikit sujuivat hyvin pienessä leikkinurkkauksessa. Me äidit saimme juoda juomamme ja syödä leivoksemme rauhassa samalla vähän väliä vilkuillen lapsiamme. Oli kiva huomata, että oma lapseni on jo ihan oikeasti niin iso, että pärjää hienosti yksin yleisissä leikkipaikoissa.

Kotona Amalia ei suostunut päiväunille, koska nukuimme hieman pidempään aamulla, jopa kahdeksaan. Iltapäivällä aloimme odottaa isin soittoa milloin hänet saisi noutaa sairaalalta kotiin. Loppupäivä meni kotona ja yöunille Amalia nukahti puoli kahdeksalta.

Viime yö meni loistavasti, sillä Amalia nukkui koko yön omassa sängyssä. Kuulin kaksi kertaa Amalian itkevän, mutta hän rauhoittui välittömästi, joten kokonainen yö on takana ja hyvät yöunet jokaisella. Mitä nyt ukko vähän tuhinallaan herättelikin.

Tänä aamuna lähdimme Amalian kanssa apteekkiin, josta ostimme isille nenäsumutetta, jota saa laittaa muutamana yönä avuksi nenän tukkoisuuteen. Piipahdimme myös kaupassa, josta Amalia sai valita mieleisen värisen hammasharjan itselleen hukkuneen tilalle. Ei valinnut tyttö pinkkiä harjaa vaan sinisen, jota ihmettelin, sillä Johnny kertoi Amalian yrittävän haalia aina kaikkea vaaleanpunaista pikku kärryihinsä kun he ovat isätytär Citymarket reissuillaan.

Kotiin päästyämme jäimme pihalle leikkimään ja Amalia suuntasikin heti hiekkalaatikolle hiekkalelujen kanssa. Amaliaa ärsytti kun ämpäriin meni hiekan mukana myös lunta.

Sisustellakin olen ehtinyt. Lyhty ja tikkaat ovat uusia löytöjä kotiimme. Molemmat tarjouskamaa vaikka lyhdyn hinta ei tarjoushinnalta tuntunutkaan.

IMG_6674

IMG_6676

IMG_6698

IMG_6697

IMG_6702

IMG_6699

Amalia nukkui tänään päiväunia tunnin ja oli jo yhdeltä hereillä. Välipalan jälkeen jätimme isin rauhassa lepäämään ja suuntasimme auton nokan kohti siskoni perhettä. Amalia nauttii olostaan aina serkkujen tykönä. Illalla huomasin Amalian vasemman silmän rähmivän ja nenäkin oli alkanut jälleen vuotaa. Kotona silmä rähmi jo pahasti ja aloitinkin omatoimisesti silmätipat silmätulehduksen hoitoon. Silmätulehdus onkin ollut viimeksi Amalian riesana alle puolen vuoden iässä.

Amalia huutaa

Amalia huutaa

Mummi osti pikkutytöille laukut

Mummi osti pikkutytöille laukut

Itse olen aivastellut koko päivän ja nenä on ihan tukkoinen ja väsymys painaa, joten taidankin painua tuhisevan aviomiehen kainaloon sohvalle.

Mukavaa iltaa ja kauniita unia <3

Avainsanat

Kommentit

Hei, meneekö sulla helposti hoitajavaihde kotona päälle?
Näin mummi-iän (47v) saavuttaneena on kiva lukea nuoren äidin ajatuksia.
Tsemppiä, ja nauti nyt, kun lapsia on vielä yksi, mulla lapsialla oli ikäeroa 1v9kk, ja meno oli melkoista, sisustelut jäi vähiin….:)

johanna

Kiitoksia tsempeistä 🙂
Kyllä mä nautin pienistäkin hoitotoimenpiteistä, olin muun muassa intona kun pääsin hetki sitten poistamaan mummoni polvesta polvileikkauksen jälkeen hakaset 🙂
Kiva kuulla, että tykkäät lukea blogia <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.