Yleinen
13.2.2013

Isi on kotona taas

Isi on kotona taas

Johnny tuli kotiin työmatkalta sunnuntai iltana kahdeksan jälkeen. Johnny oli aivan poikki ja menimme aika pian nukkumaan.

Amalia nukkui yön omassa sängyssä ja heräsi yön aikana kaksi kertaa syömään. Aamulla Amalian herätessä hain hänet meidän sänkyyn katsomaan isiä. Amalia alkoi hymyilemään nähtyään isin. Vähän aikaa makoiltiin kaikki yhdessä sängyssä ja Johnnyn mennessä suihkuun pääsi Amalia samalla potalle. Kun sain Amalian aamupesut tehtyä lavuaarissa ja olin lähdössä viemään häntä hoitopöydälle alkoi kova itku. Hän ei olisi halunnut lähteä kylpyhuoneesta, koska isi oli suihkussa.

Pian oli Johnnyn aika lähteä töihin ja Amalia alkoi taas kovasti itkemään kun isi oli lähdössä. Varmasti Johnnysta oli toisaalta ihana nähdä, että Amalia itki välillä myös hänen peräänsä.

Meillä oli tänään kerhoon meno. Sain meikata rauhassa kun kävin vaihtamassa Amalialle musiikkivideota Youtubesta aina kun edellinen video loppui. Amalia jaksaisi katsella musiikkivideoita vaikka kuinka paljon, mutta lastenohjelmista hän ei välitä. Ainoa mitä hän katsoo on Pikku kakkosen alku-ja loppumusiikki ja Pikku kakkosen nimipäiväonnittelut.

Amalia tykkää kovasti kirjoista. Kirjoja on hänestä mukava katsella, mutta toisinaan hän saattaa myös niitä syödä tai rikkoa. Nostin joku aika sitten kirjat niin korkealle ettei Amalia yllä niihin, mutta nyt ne on laskettu taas alemmas niin että hän saa ne itse otettua.

Kerhossa oli ihmeen vähän porukkaa maanantaiksi. Yleensä maanantaisin on paljon kerholaisia ja torstai on hiljaisempi kerhopäivä. Amalia leikki isompien lasten kanssa leikkikeittiössä. Laululeikkien aikana Amalia pääsi kurkistamaan laulupussiin ja sai hienosti nostettua sieltä laulukortin. Kerhokuvat eivät olleet vielä tulleet tällä kerralla.

Amalia nukkui päiväunia vain tunnin verran ja lähdimme sitten ystäväni luokse, jolla on Amaliaa viikon nuorempi poika nimeltään Mikael. Tällä kertaa lapsista huomasi, että he vähän innostuivat toisistaan ja Amalia oli hieman mustasukkainen minusta ensimmäistä kertaa Mikaelin istuessa sylissäni. Amalian piti myös päästä syliin. Söimme Mikaelin syntymäpäiväkakkua ja kaikille maistui kakku mainiosti.

Johnnylla oli parturi töiden jälkeen ja kävimme moikkaamassa Amalian kanssa häntä parturissa. Amalia katseli Johnnyn serkkua, joka leikkasi Johnnyn hiuksia ja sitten hän katsoi taas Johnnya. Amalia oli selvästi ihmeissään tilanteesta. Emme viitsineet kauaa olla siellä, koska Amalia painoi paljon sylissäni ja meille tuli kuuma. Lähdimme kotiin odottelemaan isiä.

Johnny ehti kotiin tullessa jonkin aikaa leikkiä Amalian kanssa, mutta sitten alkoi jo tulla Amalian uniaika. Johnny olisi halunnut nukuttaa Amalian, mutta tietysti hän päättikin nukahtaa syliini syödessään. Olimme Johnnyn kanssa väsyneitä ja menimme taas aikaisin nukkumaan.

Tiistaina lähdimme Amalian kanssa aamusta Prismaan ruokaostoksille. Ostin vain kolmeksi päiväksi ruokaa, koska käyn loppuviikosta uudestaan kaupasta. Löysin puoleen hintaan kyltin, jossa lukee SAUNA. Johnny saa joku päivä laittaa sen kylpyhuoneen oveen.

Kotona pesin jääkaapin ennen uusien ruokien laittamista sinne. Tyhjensin roskiin joitain vanhaksi menneitä hillopurkkeja. Illalla Johnnyn viedessä roskia hän kirosi kun olin änkenyt roskiksen ihan täyteen ja se oli tosi painava. Johnny sanoi, että se hajoaa kohta, mutta ei kai tuo hajonnut kun ei hän lenkin jälkeen mitään sanonut. 

Lajittelin Amalian pieniksi jääneitä vaatteita kokojen mukaan uudelle sukuun tulevalle prinsessalle. Amalia oli tottakai suurena apuna. 

Amalia päätti kiivetä laatikkoon

Meillä oli muskari iltapäivällä. Kun opettaja näytti jokaiselle lapselle erikseen muutamaa erilaista soitinta, olin ylpeä Amaliasta sillä hän osasi opettajaa matkia ja soittaa soittimia. Ilman haavereita ei muskarista selvitty, sillä Amalian istuessa kahisevan kankaan alla meidän aikuisten heiluttaessa sitä hän kaatui selälleen ja suoraan kahden pienen vauvan päälle, jotka olivat massulleen lattialla. Toinen vauvoista alkoi vähän itkemään. Tästä ei mennyt kauaakaan kun Amalia intoutui ja meni mahalleen lattialle ja löi naamansa lattiaan niin että huulesta alkoi tulla verta. Kovasti hän alkoi itkeä, mutta rauhoittui nopeasti ja pääsimme jatkamaan muiden mukaan laulua. Ensi viikolla ei ole muskaria, sillä on hiihtoloma. Kerho on myös kiinni hiihtoloman vuoksi.

Olin suunnitellut antavani Amalialle päivälliseksi kotiruokaa. Tein lohta kermakastikkeessa ja perunoita. Laitoin Amalialle annoksen ja reunalle vähän raejuustoa ja ajattelin, että Amalia varmasti tykkää ruuasta kovasti. Toisinkävi. Amalia suostui syömään vain muutaman lusikallisen. Yritin antaa hänen itse syödä, mutta lusikka lensi välittömästi ja hän otti ruokaa käsiinsi ja alkoi heitellä sitä ja pelleillä. Kaikenkukkuraksi hän sai heitettyä koko lautasen lattialle. Ei siis ainakaan tämä  kotiruoka tällä kertaa maistunut. Lämmitin piltin ja se kelpasi.

Amalia meni yöunille ja seitsemältä, koska oli nukkunut päiväunia vain puolisen tuntia. Katsoin viime viikon jakson Pikku potilaista ja sen jälkeen katsoimme Johnnyn kanssa yhdessä Putouksen viime lauantain jakson. Nukahdin jo puoli kymmeneltä sohvalle.

Amalia heräsi kolmen aikaan toisen kerran syömään enkä saanut häntä takaisin nukkumaan. Johnnykin yritti, koska hän oli vielä hereillä näin myöhään, mutta ei onnistunut. Otin hänet viereeni ja niin me tytöt nukuimme yli kahdeksaan asti aamulla.

Tänään meillä on kotipäivä. Aamutoimien jälkeen aloin siivoamaan ja ehdin pestä kaksi koneelista pyykkiä ennen Amalian päiväunia. Nyt murunen nukkuu ja on muuten nukkunut jo tunnin.

Ihanaa viikonjatkoa lukijat 🙂

Kommentit

Ihana blogi 🙂
Ja Amalia on kyllä niin ihanan ilmeikäs tyttö. Mekin odotetaan vauvaa… Tyttöä 🙂

Poikia on kolme, että nyt jännittää valtavasti miten tyttöä osaa hoitaakaan 🙂

Ihanaa, paljon onnea Minttu! Oliko se niin, että sun kaksi lasta ovat poikia, hienoa kun saatte myös pienen prinsessan perheeseen<3 Mukavaa jos olet tykännyt blogista ja onhan tuo Amalia aika veikeä tytteli:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.