Yleinen
10.11.2014

Isänpäivä

Isänpäivä

Viime viikko sujui aika pitkälti kotioloissa. Tiistaina olimme kerhossa, mutta muutoin kotosalla. Saimme kotiimme yhtenä päivänä vieraaksi pienen prinsessan kera isoveljen ja äidin. Amalia oli aivan haltioissaan pienestä vauvasta. Hän änki itsensä vessaankin mukaan seuraamaan vauvan pyllyn pesua ja pääsi juottamaan pikkuiselle maitoa ja se vasta oli mukavaa.

Amalia keskittyi tehtäväänsä niin hienosti

Amalia keskittyi tehtäväänsä niin hienosti

Tiistai-iltana oli viimeinen äitiysjooga kerta. Jooga on sopinut minulle loistavasti ja joka viikkoinen rentoutuminen on tullut varmasti tarpeeseen. Nyt raskausviikkoja on kasassa jo reilusti, joten tähän oli hyvä päättää ja jatkaa joogaa sitten myöhemmin tavallisen joogan parissa.

Amalia on aina nukkumassa palatessani joogasta ja viimeisen jooga kerran jälkeen Amalia tuli tutusti yöllä viereeni, käpertyi ihan lähelleni ja sanoi: minulla oli sinua ikävä äiti. Näinä hetkinä äidin sydän aivan pakahtuu.

Raskausviikko 34+3 ja viimeinen äitiysjooga kerta takana

Raskausviikko 34+3 ja viimeinen äitiysjooga kerta takana

Meidän perheessä osoitetaan hellyyttä usein ja Amalia on oppinut hyvin tavoille. Hän sanoo usein heti aamupalapöydässä: minä tykkään sinusta niin, äiti tai minä rakastan sinua, äiti samalla painaen päänsä kainalooni. Me myös pussaamme ja halimme paljon.

Tietysti täällä tunteet räiskyvät myös toisinpäin eli välillä huudetaan ja meuhkataan tai siis me tytöt meuhkaamme, ei miesväki. Äidin räiskyviin purkauksiin Amalia on ottanut mallia isältään ja toteaa toisinaan rauhallisella äänellä: äiti nyt sinun pitää rauhoittua. Aviomiehen sanomana tämä lause on myrkkyä ja saa aikaan isomman rähinän, mutta Amalian sanoessa se toimii ja useimmiten minua alkaa naurattaa. Meidät tytöt on luotu luonteiltamme aika samoihin muotteihin ja hyvä puoli on se, että raivon purkauksemme ovat lyhyitä. Saa nähdä minkälaisen temperamentin pikkuveli tulee saamaan.

Kääretortun täyttö

Kääretortun täyttö

Ei ehkä kaunein yksilö, mutta pirun maukas

Ei ehkä kaunein yksilö, mutta pirun maukas

Saatiin Lohjalle päiväksi lunta ja ai miten ihanaa oli. Meillä on jo liukuri ja uusi pulkkakin ostettuna, joten lunta lisää kiitos.

Ensilumi

Ensilumi

Jos vähän sais suuhunkin

Jos vähän sais suuhunkin

Vein viime viikolla vaatetta ja tavaraa myyntiin kirpputorille. Olen tehnyt pikkuhiljaa joulusiivousta ja samalla on löytynyt turhaa tavaraa. Hinnoittelu kävi paljon nopeammin tällä kertaa, sillä Johnny oli apunani, vaikkakin mies hieman takavarikoi kamaa ja valitti. Hyvä apulainen se silti oli!

Tyttöjen juttuja

Tyttöjen juttuja

IMG_2620Nyt se on tehnyt jotain jekkua

Ketku sotki mun kirppislapun ja tyytyväisenä vielä näyttää mitä on tehnyt

Ketku sotki mun kirppislapun ja tyytyväisenä vielä näyttää mitä on tehnyt

Raskaus on sujunut loistavasti ja vointi on ollut hyvä. Aika paljon olen kömpelömpi, sillä olen reippaasti isompi kuin normaalisti ja Johnny sanoikin yhtenä päivänä valokuvatessaan minua ja Amaliaa, että olen massiivinen. Ja nämä kuvat jäävät valitettavasti kotialbumiin 😉 Itse en ole helposti loukkaantuvaa sorttia ja Johnny tietää sen ja siksi uskaltaa laukoa tälläistä suustaan. Eräänä iltana mies sanoi sängyssä, että olen kuin kilpikonna väärinpäin ja minähän yritin vain kääntää kylkeäni.

Siskoni kysyi minulta tänään, että eikö minua oikeasti ala jo ahdistaa iso maha ja ei se ei todella ahdista vieläkään. Siskoni esitti saman kysymyksen Amaliaa odottaessani eikä voinut uskoa miten ihminen voi nauttia raskaana olosta vielä loppu ajastakin. Nukun kuitenkin kuin tukki ja jaksan touhuta tuttuun tapaan. Osaan myös rentoutua ja monet illat menevät television parissa tai höpötellen Johnnyn kanssa höpöjä juttuja.

Amalia käy aina hyvissä ajoin ennen kahdeksaa yöunille ja me vanhemmat vietämme paljon aikaa keskenämme. Nautimme nyt kun vielä voimme, sillä vauvan tulo muuttaa rauhallisia iltojamme varmasti aika tavalla.

IMG_2634Raskausviikko 35+0

IMG_2645

Vauvaa varten alkaa olla kaikki jo valmista lukuunottamatta yhtä asiaa ja siinä pyytäisinkin Teiltä ihanilta lukijoilta apua. Haluaisin vauvan pinnasängyn vieressä olevaan seinään sisustustarroja, uneen liittyviä, esimerkiksi valkoisia lampaita vaaleansinisten pilvien kanssa. Haluan jotain suloista enkä missään nimessä mitään värikästä. Olen selannut netin tarjontaa useana iltana enkä vain löydä etsimääni, joten vinkatkaa ja antakaa ehdotuksia.

Lauantaina veimme Amalian mummin ja fafan luokse hoitoon, jotta me vanhemmat pääsimme jouluostoksille. Kerrankin olemme ajoissa ja lahjat ovat jo paketeissa vaatehuoneen ylähyllyllä. Vauvan laskettu aika on 13.12 ja tästä syystä pukkia oli autettava jo tässä vaiheessa. Kävimme myös Amarillossa syömässä ja nautimme kahdenkeskisestä ajasta.

Emäntä on niin lyhyt, että hädin tuskin ylsi kuvaan

Emäntä on niin lyhyt, että hädin tuskin ylsi kuvaan

Amalialla oli ollut mummin ja fafan luona hauskaa, vaikka hän totesikin meidän vanhempien saapuessa paikalle: minä odotin ja odotin teitä. Amalia on mahtava letkauttelija.

Sunnuntaina isi sai nukkua pidempään ja veimme hänelle kymmenen jälkeen aamupalan, kortin ja lahjan sänkyyn, sillä oli isänpäivä.

Isin toivoma aamupala

Isin toivoma aamupala

Amalia askarteli isänpäiväkortin kerhossa

Amalia askarteli isänpäiväkortin kerhossa

Nuusku rehaa taustalla

Nuusku rehaa taustalla

IMG_2663

Amalia on niin ylpeä lahjasta

Amalia on niin ylpeä lahjasta

Ja näyttäisi isikin tykkäävän

Ja näyttäisi isikin tykkäävän

Isi sai aika mahtavat kuoret kännykkäänsä

Isi sai aika mahtavat kuoret kännykkäänsä

Isänpäiväaamu meni hyvin, mutta sitten iski kiukku Amaliaan. Mikään ei ollut hyvin ja kaikki kiukutti. Amalia on hyvin harvoin pahalla päällä ja mietinkin johtuiko huonotuulisuus edellisen päivän hoidosta. Muistan kuulleeni tai lukeneeni, että lapset saattavat hoidon jälkeen osoittaa mieltään vanhemmilleen. Onneksi kiukku laantui iltapäivästä ja saimme viettää mukavan loppupäivän.

Piipahdimme isäni haudalla eikä Amalia oikein ymmärtänyt papan kohtaloa. Amalia kysyi vain ennen hautausmaalle menoa, että mitä siellä on tarjolla?

hauta

Tänään Amalia on saanut viettää lähes koko päivän serkkujensa kanssa. Eemi ja Iida olivat meillä kylässä ja kaikki kolme leikkivät yhdessä.

Kaikki kolme serkusta viltin alla

Kaikki kolme serkusta viltin alla

Amalialle tuli suru puseroon serkkujen tehdessä lähtöä ja onkin ihanaa saada hänelle pian ihan oma sisarus <3

Avainsanat

Kommentit

Heippa.
Kävin pitkästä aikaa lukemassa kuulumisia. Ihanan iso masu jo <3 Ja aivan ihania kuvia olin taas katselemassa 🙂

johanna

Heippa Merja ja kiva kun kävit lukemassa <3 Ja kiitos paljon kun aina jätät ihania kommentteja <3

Onpa aika mennyt nopeasti, kun kuukausi enää 🙂 tuo loppuraskaus mustakin ihan parasta aikaa 🙂 oih ja nuku vielä, kun voit. Klassista, mutta totta. Ei olla törmätty yhtään, vaikka kyllä mekin epäsäännöllisesti taas yritetään pyöriä ihmisten ilmoilla 🙂 Tsemppiä loppuodotukseen 🙂

johanna

No niin on, ihan hirmu nopeesti! 🙂 Me taidetaan olla samanlaisia odottajia kun molemmat nautitaan raskaana olosta <3
Nukun niin hyvin kuin tuo Amalia antaa, onneksi se usein aika hyvin nukkuu, mutta ihan rikkomattomiin öihin ei olla tässä torpassa saatu vielä tottua 😉 Tietty vauva heräilee syömään, mutta toivotaan kovasti hänestä siskoaan parempaa nukkujaa!

No eipä olla törmätty, täytyy joskus sopia treffit johonkin! 🙂 Ja kiitos <3

Sulla on on kyllä niin kovin ihana blogi. Voi tuota Amalian loppukommenttia haudalle menosta. x
Mistä nuo ihanat kuoret? Olis kiva lahja vaikka jouluks.

johanna

Kiitos paljon Krista <3 Kuoret tilasin Ifolorilta 🙂

Ihana isänpäivälahja! Ja Amalia vaan päästää aina niin hassuja letkautuksia 😀

johanna

Kiitos, Johnny tykkäsi lahjasta tosi kovin! Amalia on kova letkauttelemaan 😉

Kaikken paras valkoima EBaY ja halvin 🙂 mulla 4 eri tarraa sieltä 😀

johanna

Ok, kiitos vinkistä! 🙂

Ihana lahjaidea tuo kännykkökuori! Mistä tuollaisia saa?

johanna

Ifolorilta tilasin 🙂

Meillä 5 vee pohdiskelee välillä, kuinka pitkään ihmiset elää. Kerran yhdestä sukulaisesta puhuttaessa, poika kysyi: onko se vielä elossa? Aluksi olin, että häh? Mut sitten tajusin, että oltiin vähän ennen ko. keskustelua puhuttu eräästä joka oli kuollut, poika jäi sitten miettimään, että onkohan muutkin sitten kuolleita. 🙂

johanna

Voi voi, lapset <3 <3

Ihana Amalia, mitä siellä on tarjolla? 😀 pikkuveljeni pohti pienenä haudoilla käydessämme, että kuinka Ada-mummu mahtuu tuonne kiven sisään? Kyllä meidän 4-vuotiaskin on edelleen hieman ymmällään että mikä se hautausmaa oikein onkaan, jouluna käydään tästä asiasta varmasti vilkasta keskustelua. 🙂 ihanaa loppuodotusta, toivottavasti nautit olostasi loppuun saakka! 🙂

johanna

Nää lapset voi tosiaan letkauttaa ihan mitä vaan 😉
Ja kiitos, toivotaan, että loppuaikakin sujuu yhtä kivasti!

<3 Onnea loppuraskauteen!
t.MarjoKoo

johanna

Kiitos ja teille onnittelut pienokaisesta <3

Suloinen kuvasarja Johnnysta ja Amaliasta <3 Ihan hyvä, että teillä on Johnnyn kanssa erilainen temperamentti, täydennätte hienosti toisianne.Teidän välinen rakkaus välittyy niin hyvin näistä blogipostauksista, vaikka uskallat kertoa niistäkin hetkistä, jolloin elämä ei ole yhtä auvoa..Amalialla ja tulevalla pikkuveikalla on ihan huippuvanhemmat:D

johanna

Kiitos Eija niin ihanasta kommentistasi <3

Moikka! Kiitos ihanasta blogista 🙂 Sisustustarroista haaveilit, käy tuota linkin sivua kattomassa tos on yks esimerkki ja niitä tarroja pystyy jollaintapaa muokkaamaankin 🙂 http://www.art4u.fi/kauppa/fi/product_details.php?p=372

johanna

Moikka Mirka! Kiitos kauniista sanoistasi ja kiitos sisustustarra vinkistä myös! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.