Yleinen
14.12.2013

Ihon laserhoito

Ihon laserhoito

Eilen Amalialla oli Lastenklinikalla aika laserhoitoon, jolla vaalennetaan tuliluomea. Amalialle tämä hoitokerta oli jo kolmas ja hoidolla on saatu loistavia tuloksia aikaan. Esihaastattelun aikana hoitajat totesivat olevan hyvin tyytyväisiä hoidon tehoon kuten olemme mekin olleet. Amalia on saanut myös blogin kautta paljon palautetta luomen hienosta vaalenemisesta ja hyvää palautetta on tietysti tullut myös läheisiltämme.

Kuva ennen laserhoitojen aloitusta

Kuva ennen laserhoitojen aloitusta

Kuvia kahden hoitokerran jälkeen ennen kolmatta hoitoa

Kuvia kahden hoitokerran jälkeen ennen kolmatta hoitoa

IMG_5774

Toimenpiteen ajaksi lapsi nukutetaan ja nukutus sujui hienosti. Olin laittanut Amalialle Emla puudutelaastarit molempiin kämmenselkiin jottei tipanlaitto olisi niin ikävä kokemus. Täytyy sanoa, että laastarit todella toimivat, sillä Amalia ei huomannut tipanlaittoa lainkaan. Amalia istui leikkaussalissa sylissäni hoitajan esitellessä hänelle kirjaa. Amalia katseli tarkkaavaisesti kirjaa vaikka aavistikin, että kirjan takana tapahtuu jotain ja yritti muutaman kerran kirjan taakse kurkistella. Lääkäri sai tipan oikeaan osoitteeseen toisella yrittämällä ja niin nukutus pääsi alkamaan. Lääkäri toivotti Amalialle kauniita prinsessaunia ja Amalia ojensi lääkärille tuttinsa ja nunnunsa ja mieleeni tulikin, että voiko pieni jo muistaa, että kasvoille asetetaan maski, jolloin tutista on luovuttava. Amalian rentoon asenteeseen vaikutti pitkälti se, että anestesialääkäri oli nainen. Tyttäreni nukahdettua palasin itku silmässä takaisin odotushuoneeseen.

Amalian toimenpiteeseen meni aikaa, sillä ihon hoidon lisäksi paikalle saapui silmälääkäri mittaamaan silmänpaineen sekä korvalääkäri putkittamaan korvat. Silmänpaine oli lääkärin mukaan hyvä ja samoilla silmätipoilla jatketaan. Tämä oli helpottava uutinen, sillä toisinaan Amalian glaukoomasilmä on näyttänyt tervettä silmää pulleammalta ja tämä kertoisi silmänpaineen kohoamisesta. Usein silmät ovat kuitenkin symmetriset ja ainakin tuona hetkenä paine oli loistavalla tasolla. Silmänpaine oli siis 15-17 luokkaa.

Korvalääkäri oli putkittanut Amalian molemmat korvat mikä oli hyvä. Nyt on molemmisssa korvissa uudet putket ja toivotaan, että ne siellä myös pysyisivät. Lääkäri ohjeisti meitä tiputtamaan Oftan Akvakol silmätippoja molempiin korviin aamuin illoin kolmen päivän ajan. Reseptiä näihin emme tarvinneet, sillä tippoja löytyy kotoa vaikka muille jakaa.

Ihon hoidossa jäi mietityttämään se ettei Amalian alavartalon tuliluomia oltu käsitelty laisinkaan. Mietin etteikö lääkäri muistanut niiden olemassa oloa, sillä riisuin Amalialta leikkaussalissa paljaaksi vain ylävartalon vai oliko syynä liian pitkä nukutusaika vaiko se, että Amalian toimenpiteisiin alkoi mennä jo liikaa aikaa, josta syystä muut lapset joutuivat odottamaan vuoroaan liian pitkään. Veikkaan ensimmäistä, mutta tiedä siitä en usko ainakaan kiireeseen. Tietysti oli kurjaa kun muut lapset joutuivat Amalian vuoksi odottamaan eivätkä päässeet ajallaan toimenpiteeseen, mutta näin se on lähes aina, että odottaa täytyy. Oman vuoron odotus on tietysti kurjaa siitäkin syystä, että nukutuksen vuoksi lapset joutuvat olla ravinnotta. Hoidot tehdään kuitenkin ikäjärjestyksessä eli nuorimmasta aloitetaan ja vanhin on viimeisenä mikä on hyvä, koska kouluikäiselle lapselle on hiukka helpompi selittää ravinnottomuus sekä se, että täytyy malttaa odottaa. Toisinaan lasten järjestys toimenpiteeseen muuttuu jos paikalle saapuu juurikin esimerkiksi silmälääkäri tai muu. Ja näinhän se on, että potilas odottaa eikä lääkäri. On mieletöntä kuinka hyvin eri lääkäreiden yhteistyö toimii ja että on mahdollista yhdistää yhteen nukutuskertaan useita toimenpiteitä. Olemme jälleen suuresti kiitollisia Lastenklinikan, Silmäklinikan, Korvapolin sekä Iho- ja allergiasairaalan henkilökunnalle.

Kasvot, käsi ja rinnan yläosa hoidettu

Kasvot, käsi ja rinnan yläosa hoidettu

Alaselkä jäi hoitamatta

Alaselkä jäi hoitamatta

Hyvät mustelmat. Kuulostaa kamalalta, mutta mitä pahempi ulkonäkö sitä parempi hoitotulos

Hyvät mustelmat. Kuulostaa kamalalta, mutta mitä pahempi ulkonäkö sitä parempi hoitotulos

Amalia totisena

Amalia totisena

Ja hieman iloisempana

Ja hieman iloisempana

IMG_5820

IMG_5821

Tapasimme kaksi Amalian kohtalotoveria, jotka siis sairastavat myös Sturge-Weberiä. Toisen kohtalotovereistaan Amalia on tavannut muutaman viikon ikäisenä Silmäklinikalla ja olemme pitäneet pojan äidin kanssa tiivisti yhteyttä. Meillä on kuitenkin niin pitkä välimatka ettemme ole tavanneet kuin tuon yhden kerran ja oli aivan mieletöntä tavata heidät toistamiseen. Perhe oli juurikin niin ihana kuin muistin ja hyppäsinkin samantien pojan äidin kaulaan. Olemme tutustuneet puhelimen välityksellä ja olen huomannut, että olemme samalla aaltopituudella ja nokakkain juttu luisti yhtä hyvin kuin puhelimessakin. Suunnittelimme ensi kesäksi yhteistä lomareissua Tampereelle, jotta lapset pääsisivät yhdessä leikkimään ja tustustumaan toisiinsa nukutuksen jälkeen kun kukaan ei ole kovin hyvällä ja leikkisällä tuulella.

Tutustuimme myös muihin vanhempiin, joiden lapsilla oli laseroitava luomi. Näiden vanhempien kanssa oli myös ihana vaihtaa ajatuksia. Muutamat äidit olivat törmänneet blogiini ja kertoivat käyneensä samoja tuntemuksia läpi kuin minä Amalian syntymän jälkeen. Äidit olivat hyvin kiitollisia blogista ja kertoivat, että on hienoa kun aloin kirjoittamaan ja raottamaan verhoa sairaudesta ja tuliluomesta ihmisille. Tälläinen palaute on mahtavaa ja sillä on iso merkitys minulle. Tästä syystä en aio vaihtaa blogin nimeä vaikkei sairaus tällä hetkellä kosketakaan Amalian elämää kovinkaan paljoa. Sovimme yhden äidin kanssa, että hän perustaa Facebookiin vertaistukiryhmän tuliluomilapsien vanhemmille, joten Te tuliluomilapsien vanhemmat, jotka olette ryhmään liittymisestä kiinnostuneita laittakaa sähköpostia minulle niin saan lisättyä teidät ryhmään. Sähköpostisoitteeni on johanna.sjogren@suomi24.fi

Herättyään nukutuksesta Amalia oli todella kiukkuinen. Hän suostui juoda pillimehun, mutta ruokaa emme saaneet menemään. Kaverilta saadun rusina-askin neiti sentään pisteli suihinsa. Toimenpiteen jälkeen Amalia ei anna koskaan pitää jääpalapussia hoidetuilla alueilla, joten ihoa luultavasti kuumotti. Lisäksi nukutusaineet ja väsymys varmasti vaivasivat.

Lopulta Amalia piristyi ja tytöstä irtosi jo hymyäkin. Amalia suostui syödä ruuan ja oli selvästi pirteämpi. Hoitaja poisti tipan ja Amalia sai valita tarran palkinnoksi hienosti sujuneesta päivästä.

Kotimatkalla Amalia nukahti ja pysähdyimme maailman parhaaseen kebab paikkaan. Ruokailimme Johnnyn kanssa autossa Amalian nukkuessa ja matkaa jatkettuamme Amalia heräsi. Amalia ei malttanut nukkua kuin puolen tunnin ajan, mutta tämä on ihan perusmeininki jos hän joskus harvoin autossa sattuu nukkumaan.

Kotona tyttö oli kiukkuinen koko päivän ja koetteli hermojani tuhanteen otteeseen. Tiesin ettei ole varaa hermostua, sillä Amalialla oli raskas päivä takana. Yöunille neiti nukahti jo seitsemältä ja nukkui seuraavana aamuna yli puoleen yhdeksään. Makoiset unet takana niin äidillä kuin tyttärelläkin.

Laserin jälkeen kotona ja nyt jo hymyilyttää

Laserin jälkeen kotona ja nyt jo hymyilyttää

Aamulla simmu turvonneena

Aamulla simmu turvonneena

Lastenohjelmien katselua

Lastenohjelmien katselua

Hae Amalia kirahvi ja anna äidille

Hae Amalia kirahvi ja anna äidille

Heitä äidille

Heitä äidille

Heittäisinkö?

Heittäisinkö?

Enpäs heitäkään

Enpäs heitäkään

Et saa, et saa

Et saa, et saa

Tä on mun!

Tä on mun!

Nyt se äiti sen nappas ja mitä se oikein touhuaa

Nyt se äiti sen nappas ja mitä se oikein touhuaa

Hassu kirahvi äidin pään päällä

Hassu kirahvi äidin pään päällä

Sä oot äiti ihan hölmö

Sä oot äiti ihan hölmö

Mua naurattaa niin

Mua naurattaa niin

On se Amalia söpö leopardin pilkkujen kanssa tahi ilman <3

On se Amalia söpö leopardin pilkkujen kanssa tahi ilman <3

Ihanaa viikonlopun jatkoa maailman parhaille lukijoillemme! <3

Avainsanat

Kommentit

Söpö pikku Amalia❤ Todella ihania nuo vaatteet itse käyttäisin jos olisin vielä tuon ikäinen nuo liivit varsinkin😘 Tosi hyvin parantunut😍on aika vaalea otsa kahden hoitokerran jälkeen👍 Tsemppiö teille😘❤

Johanna

Kiitos Sanni kaunista sanoistasi <3

Ihana ja reipas tyttö <3

johanna

No kyllä! Kiitos kovasti <3

onko tuo valkoinen liivi h&m:stä? tuollainen olisi niin kätevä jos vilu yllättää.

johanna

Jep on, mutta ostin sen jo Amalian ollessa vauva. Käytettiin sitä jo vauvana pari kertaa vaikka onkin kokoa 86/92cm. 🙂

Kiva kun sujui reissu hyvin!
Tähän varmaan sopii mun kysymys, kun on taas ajankohtaista:
Olitteko ottaneet Amalialle vauvavakuutusta ennen syntymää?

johanna

Kyllä oltiin ja se on ollut meille kullanarvoinen <3

Vielä sellainen kysymys ihan toisesta aiheesta:
Jossain kuvassa näin Amalialla tosi hienon kolmipyöräisen.
Minkä merkkinen se on?
JOs vaikka pukinkonttiin 🙂

johanna

Amalia sai pyörän Johnnyn vanhemmilta. Mä kysäsen huomenna Johnnyn äidiltä mistä se pyörän osti ja tulen sitten kertomaan 🙂

Kylläpäs on iho vaalentunut paljon vain kahden hoitokerran jälkeen, selvästi huomaa eron ihan jo näistä kuvistakin 🙂 otsassahan ei kohta enää näy jälkeäkään! Joku jo kehuikin Amalian vaatteita, ihanan tyttömäisiä ovat aina ja tuo liivi on kyllä mahtava 🙂 hyvä maku äidillä 😉

johanna

Eikö olekin 🙂 Otsasta on vaalentunut parhaiten, iho on niin ohutta siinä!
Ja kiitos, mä rakastan lastenvaatteita, nyt ei ole tullut aikoihin ostettua kun Amalia on käyttänyt jo pitkään samaa kokoa.

ihana Amalia ja hurjalta näyttää pilkut joten tulostakin varmasti saatte toivotusti <3 saamme kuivakin varmasti aikanaan kuten aina. hei ja nuo Amalian vatteet!!! ihania niin kauniita aina,nytkin tuo liivi <3

johanna

Kiitos <3 Varmasti tulee hyvä tulos ainakin pilkkujen tummasta väristä päätellen! Aivan varmasti saatte kuvia hoitotuloksista 🙂

Amalia on tosi söpö ja ihana tyttö <3 Ihanaa sunnuntai päivää teille <3

johanna

Kiitos Merja! <3
Teille myös ihanaa sunnuntaita <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.