Yleinen
21.7.2013

”Huomenna mennään Särkänniemeen, Särkänniemeen, Särkänniemeen”..

”Huomenna mennään Särkänniemeen, Särkänniemeen, Särkänniemeen”..

Huomenna lähdemme siskoni perheen kanssa Särkänniemeen. Olemme vuokranneet sieltä yhteisen mökin, jossa yövymme yhden yön. Tarkoituksena on lähteä aamulla ajelemaan Tampereelle ja viettää päivä Särkänniemessä. Siellä on luultavasti enemmän Amalialle touhua kuin Puuhamaassa, johon olimme aikaisemmin ajatelleet Amalian viedä. Amalia luultavasti uskaltaa käydä laitteissa, joihin hänen kokoisella taaperolla on lupa mennä. Särkänniemi tarjoaa esityksen, jossa delfiinit ovat päähenkilöinä. Siskoni odottaa jo kovasti näkevänsä delfiinit. En tiedä Amaliasta jaksaako hän esitykseen keskittyä, mutta sen näkee sitten. Lisäksi Särkänniemestä löytyy Angry birds puisto sekä paljon maatilaneläimiä. Kuulostaa kivalta, mutta kahden tunnin ajomatka pelottaa aivan vietävästi.

Lähdemme ajamaan puoli kymmenen maissa, joten se ei ole edes päiväuniaika, mutta toivomme kuitenkin Amalian nukahtavan jossain kohtaa matkaa. Mukaan lähtee Kaksplussan blogikilpailusta voittamani tabletti, johon Johnny lupasi laittaa Amalian lempimusiikkivideoita, niillä taataan ainakin hetkeksi rauha autoon. Siskoni lupasi, että voi jossain vaiheessa matkaa tulla viihdyttämään Amaliaa, joten luulen käyttäväni tämän tarjouksen hyödyksi ja vaihdan autoa heti kun piru on irti takapenkille.
Minkäläisiä kesäreissuja Te lukijat olette tehneet?

Tänään lähdimme aamusta siskoni perheen luokse, jotta Amalia saisi leikkiä serkkujensa kanssa. Iltapäivällä pyöräilimme äitini ja pikkuveljeni luokse, jonne tulivat myös siskoni perheensä kanssa. Amalia istui pyöräni tarakalla omassa istuimessa ja arvaatteko hölkkäsikö Nuusku Johnnyn pyörän vieressä vai miten hän matkusti perille. Arvaatte varmaan ettei Nuusku todellakaan hölkännyt vaan hän liukui matkan tyytyväisenä Johnnyn pyörän korissa. Harmi kun ei tullut kuvattua tätä tapahtumaa.

Nuusku kaivautui nukkumaan

Nuusku kaivautui nukkumaan

Mitäs mielessä?

Mitäs mielessä?

Amalia meni Nuuskun koloon, joka on kielletty paikka

Amalia meni Nuuskun koloon, joka on kielletty paikka

Joo joo, tullaan pois

Joo joo, tullaan pois

IMG_1005

IMG_1006

Ilmeellä mennään

Ilmeellä mennään

Olimme molemmat siskoni kanssa suunnitelleet päivälliseksi jauhelihakastiketta ja spagettia, joten otimme ruokatarvikkeet mukaan ja äitini laittoi koko sakille niistä murkinaa. Amalia istui syöttötuolissa pöydän päässä ja äitini käskystä Amalian alla olevan valkoisen maton päälle laitettiin pyyhe ja ihan syystäkin, sillä neiti on syönyt jo tovin itse ja ruokailu tapahtuu milloin lusikalla milloin käsin, mutta sotkuista puuhaa se joka tapauksessa on.

Myöhemmin joimme vielä kahvia ja teetä. Amalian mentyä miesten kanssa pikkuveljeni huoneeseen pyysin Johnnya katsomaan hänen peräänsä. Menin itse naisten kanssa takapihalle ja jonkin ajan päästä pikkuveljeni huusi kovalla äänellä: Miia noi kakarat on menny pihalle. Sen jälkeen kuului kovaa ja hätääntynyttä itkua ja tietysti Amalian suusta. Hän säikähti veljeäni niin kovin, että oikein tärisi ja haukkoi henkeään. Otimme Iidan piinapenkkiin ja kyselimme häneltä kuka oven oli avannut. Iida ei myöntänyt mitään vaan pyöritteli päätään. Lopulta hän vasikoi ja kertoi Amalian avanneen oven ja penkoneen myös mummin laukkua. Onni onnettomuudessa, että veljeni näki pikkutytöt heti heidän mentyä ulos.

Illalla kävimme koko perhe yhdessä saunassa ja nyt Amalian nukkuessa taidan alkaa nauttimaan kynttilän valosta. Oikein hyvää alkavaa viikkoa!

IMG_1009

Avainsanat

Kommentit

ainiin ja miksi muuten pelkäät kahden tunnin automatkaa niin kamalasti? amaliallehan voi laulaa ja jutella, osoitella maisemia ja autoja, ja eikös tabletista voi katsoa videoitakin? hyvin se menee! 🙂

Pelkäsin siksi, koska Amalia inhoaa olla autossa. Amaliaan ei auta enää kovinkaan hyvin viihdytys, laulaminen ja muu hömpötys. Tuo tabletti oli onneksi matkamme pelastus 🙂

hei vinkkinä noihin kuviin mitä otat ikkunoita vasten, älä ota salamalla niin näyttää paljon paremmalta! 😀 teistä oli kiva juttu seiskassa. 🙂

Kiitos vinkistä, mun pitäis joskus lukea kameran käyttöohjeet ja muutenkin vähän harjoitella kameran eri toimintoja 🙂
Hyvä kun Seiskan juttu miellytti, musta se oli kans onnistunut 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.