Yleinen
26.3.2013

Huhtikuun Kaksplus

Huhtikuun Kaksplus

Johnny oli aivan poikki tullessaan maanantaina töistä kotiin. Luulen, että Johnnyn olisi ollut hyvä levätä kotona vielä eilinen päivä, mutta koska sunnuntai oli jo kuumeeton päivä oli periaatteessa töihin mentävä eilen. Toivotaan ettei hän saa mitään jälkitauteja riesakseen influenssasta. Voisinkohan jo nyt huokaista helpotuksesta ettei minuun ja Amaliaan tosiaan influenssa tarttunut. Amalia on vielä hengitellyt keuhkoja hoitavaa lääkettä, koska yskii vielä välillä. Keskiviikoksi olen varannut Korvalääkärille ajan Lastenlääkärin pyynnöstä. Täytyy kysyä jos lääkäri kuuntelisi Amalian keuhkot samalla kun tarkistaa korvat.

Söimme eilen päivällistä koko perhe yhdessä. Olin laittanut ruuaksi lasagnea. Käytän lasagnen tekoon valmispussia, joka sekoitetaan maitoon ja veteen. Paketin mukana tulee lisäksi lasagnelevyt. Lasagnen päälle laitan paljon juustoraastetta. Ostin ensimmäisen kerran lasagnepaketin perhekoossa, jotta meille jäisi seuraavaksi päiväksi samaa ruokaa. Amalia tykkäsi lasagnesta kovasti, luultavasti siksi ettei se ollut äidin oma tekemää. Jälkiruuaksi Amalia näytti haluavansa hedelmän. Kohta joutuu laittamaan hedelmäkorinkin piiloon pöydältä jos hän alkaa kesken syömisen vinkua hedelmiä. Nyt Amalia onneksi huomasi hedelmät vasta syötyään, joten annoin hänelle mandariinin.

Ruuan jälkeen lähdimme kävelylle ja Nuusku sai iltalenkin samalla. Olin laittanut saunan valmiiksi päälle, joten aika pian lenkiltä tultuamme pääsin löylyihin. Laitoin kasvonaamion kasvoilleni ja istuin saunassa rentoutumassa. Amalia kiukutteli Johnnyn kanssa alakerrassa ja kun olin suihkussa he tulivat kylpyhuoneeseen. Johnnylle tuli aika pian kuuma ja hän yritti lähteä Amalian kanssa pois kylpyhuoneesta, mutta yllättäen palasi välittömästi takaisin Amalian alkaessa rääkyä oven sulkeuduttua.

Amalia nukahti yöunille kahdeksalta. Nukuttaminen on alkanut taas kestää hetken aikaa, koska Amalia on alkanut tiputella unikaveri yöpaitaa pinnasängyn pinnojen välistä lattialle. Hän jaksaa tätä leikkiä jonkin aikaa kunnes yhtäkkiä nukahtaa. Yöt ovat imetyksen lopettamisen jälkeen menneet hyvin kolmeen saakka, jolloin olen joutunut ottamaan Amalian viereeni. Viereenkään hän ei rauhoitu nukkumaan kovin nopeasti vaan pyörii, itkeskelee ja nousee seisomaan.

Tänä aamuna nukuimme puoli yhdeksään ja olin aivan ihmeissäni kun kello oli jo niin paljon. Amalia on jo pitkän aikaa herännyt seitsemän aikaan.

Lähdimme aamupäiväksi mummoni luokse, jonne tuli myös äitini. Äitini toi mukanaan meille aikuisille viinerit ja Amalialle olin ottanut mukaan karjalanpiirakan ettei mummi syöttäisi hänelle herkkuja. Amalia oli kuitenkin kärsimätön ja söi piirakkansa jo ennen kuin kahvipöytä oli katettu, joten annoin hänen mutustella yhden suklaakeksin ja tottakai mummoni sanoi hänen viineristään liikenevän Amaliallekin, joten annoin hänen antaa, jotta mummolle tulisi hyvä mieli.

Amalia oli levittänyt kaikki lelut mummoni olohuoneen lattialle ja eiköhän mummoni astunut kovan pikkuauton päälle ja kaatunut pahannäköisesti lattialle. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja koko mummo oli ehjänä. 

Kotona Amalia pääsi samantien päiväunille. Hän nukkui lähes kaksi tuntia, kunnes minun oli mentävä herättelemään häntä, jotta ehtisimme muskariin. Availin verhoja ja vaihdoin itselleni vaatteet vaatehuoneessa, joka on Amalian huoneessa, mutta Amalia vain nukkui. Sain kerrankin katsella nukkuvaa Amaliaa rauhassa ja toinen näytti niin kauniilta tuhisten omassa sängyssä tutti tiukasti suussa. Herätessään hän oli heti iloinen vaikka olisikin varmasti nukkunut vielä pidempään.Vaippa oli täysin kuiva ja pottaan tuli iso pissa.

Välipalaksi Amalia sai syödä Talk muruja maidon kanssa. Nyt imetyksen lopetettuani olen seurannut Amalian maidonsaantia entistä tarkemmin. Amalia ei ole kovinkaan kova juomaan nokkamukista suuria määriä kerralla, joten lisäksi maitoa saa hyvin menemään murojen kanssa. Amalialle on jälleen pienen tauon jälkeen alkanut maistumaan viili, josta hän saa myös maitoa. Sitten on tietysti juusto mitä hän syö lähes päivittäin. Nokkamukista Amalia juo maitoa noin 4 desiä. Neuvolassa sanottiin lapsen maidontarpeen olevan 6 desiä päivässä ja tähän määrään on laskettu kaikki maitotuotteet. Joten eiköhän Amalialla tule täyteen tuo 6 desiä päivässä.

Tuttipulloon tottuneilla lapsilla ei kai tule tälläisiä ongelmia, että pitäisi miettiä saako lapsi tarpeeksi maitotuotteita. Ainakin ystäväni lapsi, joka on juonut tuttipullosta maitoa pienestä asti on kova maitohirmu vieläkin. Ystäväni on kertonut, että hänen lapsensa juo esimerkiksi ennen päiväunille menoa tuttipullollisen maitoa ja herättyään hän voi juoda saman annoksen silloin olen miettinyt ettei Amalialta tämä onnistu ollenkaan. En ole halunnut totuttaa Amaliaa imetyksen lopettamisen jälkeen unimaitoon, mutta annan hänelle pöydässä ennen päiväunille menoa maitoa nokkamukista. Usein hän ottaa vain yhden huikan, ei enempää.
Jos hän sattuu heittäytyä hurjaksi ja ottaa kaksi tai kolme huikkaa niin viimeinen maitoannos lentää kaaressa hänen suustaan minun päälleni, hänen päälleen, pöydälle tai lattialle. Ja ai että kun Amalialla on hauskaa.

Amalian saatua syötyä välipala lähdimme kaupunkiin ajelemaan sillä pääsimme muskariin kahden viikon tauon jälkeen. Meitä oli yhteensä kuusi aikuista ja kuusi lasta muskarissa, joten muutkin taitavat sairastella.
Pienellä porukalla lapset saivat aikaan muskarissa hauskoja hetkiä. Amalia oli kiinnostunut pienestä poika vauvasta kovasti, taisi olla ihastusta ilmassa. Pikkuinen tyttö vauva piti muutaman kerran jöötö koko porukalle ja hakkasi kovasti tamburiinia, en voinut olla nauramatta. Ohjaaja näytti lapsille soitinta, jonka sisälle oli laitettu helmiä ja Amalia käänteli soitinta ja ihmetteli kauan aikaa miten helmet tulisivat ulos.

Kotiin päästyämme kello oli jo neljä, joten lämmitin meille lasagnea mikrossa. Ruokaa ei jäänyt Johnnylle vaikka olin ostanut lasagnen perhekoossa. Johnny saisi tehdä itselleen töistä tullessaan munakkaan.
Taidamme olla oikea suursyömäri perhe kun meitä syöjiä on talossa vasta kolme eikä perhelasagne riittänyt kaikille toisena päivänä. Kuinka paljon onkaan ruokaa tehtävä jos lapsia olisi useampi.

Sormin on helpompi syödä

Äitini tuli kahvilla käymään. Hän oli käynyt läheisellä kirpputorilla katsastamassa jos sieltä olisi löytynyt kevätpuku Amalialle, eipä löytynyt tällä kertaa. Johnnykin tuli kotiin äitini ollessa vielä meillä. Äitini pääsi heti ihastelemaan Johnnyn tatuointia, joka oli saanut tänään vähän väriä. Äitini on kiinnostunut tatuoinneista kovasti ja hänelle on itsellään neljä tatuointia. Äitini ja Johnny naureskelivat, että eivät voisi ikinä kuvitella minulle tatuointia.

Amalia yritti jälleen repiä Nuuskua turkista ja onnistuikin siinä kerran. Nuusku murisi ja Amalia yritti tarttua Nuuskuun uudestaan. Äitini kielsi Amaliaa kovasti huutaen ja nosti Amalian syliinsä. Amalia katsoi mummia kulmat kurtussa ja hiljaa huitaisi mummia naamaan. Amalian selvästi teki mieli lyödä mummia kovin naamaan, mutta ei hän rohjennut. Mummi on ainoa, jota Amalia uskoo ja tämä johtuu ehkä siitä, että äidilläni on kovempi ääni kuin kellään.

Illalla kävimme koko perhe yhdessä lenkillä ja Johnny laittoi meille kaikille munakasta.

Tääkö pitäisi syödä vielä puuron jälkeen..?

Mites tämän söisi..?

Näin vaan haukkua

Tomera täti
Pärisyttää

Amalia piirsi itselleen tatuoinnin

Pyysin Johnnya tekemään Amalialle iltapesut pitkästä aikaa ja Amalia karjui suoraa huutoa lavuaarilla pesulla ollessaan. Kun menin siihen viereen kaikki oli hyvin kun taas lähdin pois alkoi karjuminen uudestaan.
Lopulta laitoin itse Amalialle vaipan ja yöpaidan päälle.

Kysyin Johnnylta haluaako hän nukuttaa Amalian tänään. Ehdotin jos laitan itse hänet sänkyyn ja jos Amalia ei heti nukahda tulee Johnny sängyn viereen istumaan. Johnny halusi kuitenkin nukuttaa Amalian alusta asti, joten annoin vain Amalialle ovella pusun ja Johnny hoiti loput. Amalian katse minuun huoneesta lähtiessäni oli niin surullinen ja järkyttynyt ja tietysti hän alkoi itkeä. Menin alakertaan ja kuulin kun Johnny sanoi Amalialle: Nyt sanotaan kissalle hyvää yötä. Aina ennen nukkumaanmenoa Amalia sanoo Hello kitty seinätarralle hyvät yöt ja hyvää päiväunta. Tämän jälkeen Johnny antoi Amalialle unikaverit ja tutin suuhun ja Amalia hiljeni samantien. Nukuttamiseen meni aikaa kaksikymmentä minuuttia, mutta sen aikana Amalia ei itkenyt kertaakaan. Olen ylpeä heistä molemmista.

Tänään posti toi huhtikuun Kaksplus lehden numeron, jossa esitellään tähtibloggaaja kisan kymmenen finalistia. Blogini on kilpailussa mukana, joten Te rakkaat lukijat käykää äänestämässä, tykkäämässä ja kommentoimassa blogiani. Anonyymeinä lukevat ihmiset käykää liittymässä blogini lukijoiksi, lukijoiden määrä vaikuttaa myös kilpailun tulokseen. Äänestykseen pääset painamalla TÄSTÄ ja blogeja katselemaan painamalla TÄSTÄ.

Kiitos kaikille jo etukäteen ja kiitos jo aikaisemmin äänestäneille<3

Kommentit

Anteeksi mutta se sairaus ei oikein selvinnyt että mikä sen nimi on????

Johanna

Sturge-Weber.

oi kuinka nätti lapsi sinulla on? montas vuotta amalia olikaan? olen nyt vähän alle pari viikkoa lukeut blogiasi ihana <3 tässä on minun blogini aloitin sen kirjottamisen eilen en ole vielä kauheen hyvä bloggaamisesssa mutta harjoitus tekee mestarin (: http://onewaytwosaythreewordsforyou.blogspot.fi/

Kiitoksia:) Amalia on ihan kohta 1 vuotta ja 2 kuukautta vanha tytön tyllerö, iso neiti siis jo! Käyn kurkkaamassa blogisi:)

Onko mitään kauniimpaa näkyä kuin nukkuva lapsi? 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.