Yleinen
7.3.2014

Herkuttelua

Herkuttelua

Jälleen alkaa viikonloppu, toivottavasti tästä viikonlopusta tulee yhtä ihana kuin edellisestäkin. Palaillaan kuitenkin viime päivien kuulumisiin ja palaamme siis näissä kuulumisissa viime sunnuntaille asti. Viime sunnuntaina pääsimme viettämään Amalian pikkuserkun 1-vuotis syntymäpäiviä. Serkkuni oli loihtinut mitä ihanimmat tarjoilut niinkuin aina. Hän leipoo lähes kaiken itse ja tarjottavien hienon ukonäön lisäksi ne ovat aina myös todella herkullisia. Syntymäpäivillä oli paljon lapsia ja meno oli villiä. Johnny vietti aikaansa lastenhuoneessa, jonne hän aina jostain syystä ajautuu. Johnny tykkää lapsista ja lapset hänestä. Johnnylla on kyky heittäytyä leikkiin oikein toden teolla ja tästähän kaikki lapset tykkäävät. Itse en ole ollenkaan samanlainen leikkijä ja minusta Johnnyn leikkitaito on kadehdittava ja mainio taito.

Makoisista herkuista huolimatta herkkuhammasta kolotti edelleen, joten kotona aloin väsäämään suklaisia sydämiä. Tein suklaiset sydämet naapurini ohjeella. Yhtä hyviä niistä ei tullut, mutta kyllä kaikki syötyä tuli.

Suklaasydänten ohje on helppo. Tarvitset vain riisimuroja ja suklaata. Suklaan sulatin mikrossa. Suklaa ja riisimurot sekoitetaan keskenään ja seos laitetaan esimerkiksi muffinsimuotteihin. Sitten vain jääkaappiin jähmettymään. Suklaasydämet maistuvat parhaimmilta kun niiden malttaa antaa olla hetken huoneenlämmössä ennen syöntiä.

Suklaiset sydämet menossa jääkaappiin jähmettymään

Suklaiset sydämet menossa jääkaappiin jähmettymään

Valmiit sukaasydämet

Valmiit sukaasydämet

Liikeniskö jotain tännekin päin..?

Liikeniskö jotain tännekin päin..?

Ai miten niin koirat ei saa syödä suklaata, ihan epistä

Ai miten niin koirat ei saa syödä suklaata, ihan epistä

IMG_7549 Törkee palvelu!

Maanantaipäivästä mieleeni ei juolahda ainuttakaan muistikuvaa, mutta tiistaina kävin mummoni kanssa sairaalassa äitini hoitaessa Amaliaa. Mummoni polvileikkauksesta on kulunut jo tovi, joten nyt oli jälkitarkastuksen aika. Kaikki oli hyvin ja lääkäri kehui leikkaushaavan olevan hyvin siisti ja kotimatkalla ripitin mummoa siitä miksei hän kehunut, että minä olin poistanut hakaset haavasta. Eihän sillä ole oikeasti mitään tekemistä haavan siisteyden kanssa kunhan heitin mummolle vain vähän läpyskää. Useimmiten asioidessani mummoni kanssa sairaalassa hän muistaa aina korostaa kuinka minä hänen lapsenlapsensa olen sairaanhoitaja ja haluaisin aina näinä hetkinä vajota maan alle. Vanhat ihmiset usein nostavat sairaanhoitajan jalustalle vähän kuin lääkärinkin tai ainakin näin tekevät minun omat mummoni.

Tiistaipäivän muskari peruuntui ohjaajan toimesta ja peruuntunut kerta hyvitetään myöhemmin.

Äiti näytänkö mä rinsessalta?

Äiti näytänkö mä rinsessalta?

IMG_7563

IMG_7566

Pottuvarvas ei ainakaan näytä kovin prinssamaiselta

Pottuvarvas ei ainakaan näytä kovin prinssamaiselta

Keskiviikkoisen puistoreissun jälkeen tilasin Amalialle uuden välikausipuvun, sillä halusin puvun jossa on hieman vuorta. Amalialtahan löytyy Racoonin välikausipuku, mutta tästä puvusta ei löydy vuorta. Puku on 92 centtinen. Lisäksi Amalialla on ohut Jonathan merkkinen välikausipuku koossa 98 ja tämä puku on kirpputorilöytö. Uusi puku on todella suloinen ja tilasin sen koossa 98. Amalia kustansi puvun omilla syntymäpäivärahoillaan. Minusta ei ole järkevää ostaa Amalialle lisää leluja syntymäpäivälahjaksi saaduilla rahoilla vaan aion käyttää rahat tarpeellisiin hankintoihin eli vaatteisiin. Amalia tarvitsee vielä lenkkarit, housuja, paitoja ja kesävaatteita. Tietysti säästäminenkin olisi hyvä ratkaisu, mutta nyt taitanee rahat mennä vaatetukseen.

Miten Te lukijat käytätte pienten lasten syntymäpäivärahat?

Keskiviikkoiltaa meille tulivat viettämään Johnnyn vanhemmat. Amalia oli tohkeissaan nähdessään mummin ja fafan ja hänestä oli kurjaa kun he joutuivat lähteä kotiin.

Torstaina oli kerhopäivä ja Iida sai tälläkin viikolla lähteä mukaamme kerhoilemaan. Eemi toipuu edelleen kita- ja nielurisaleikkauksesta, joten pikkusisaren oli mukava päästä muiden lasten kanssa touhuilemaan.

Tällä viikolla Amalia on nukkunut lähes joka päivä päiväunet. Olemme heränneet aamuisin seitsemän pintaan ja tästä syystä Amalia on kaivannut pienet päivätorkut. Päiväunien vuoksi yöuni tulee myöhemmin, mutta onpahan isillä näin enempi aikaa viettää tyttärensä kanssa työpäivänsä jälkeen.

Torstai-iltapäivänä siivosin kodin ja tällä viikolla siivosin hieman perusteellisemmin. Perussiivouksen lisäksi pyyhin keittiönkaapinovia, kirjahyllyn kaikki hyllyt ja vähän muuta pientä ylimääräistä.

Pelleilyä saunan jälkeen

Pelleilyä saunan jälkeen

IMG_7618

IMG_7620

IMG_7624

Amalia on saanut tällä viikolla räkätaudin, mutta se ei menoa haittaa millään tapaa. Myöskään uniin nuha ei vaikuta kuten ennen. Aikaisemmin Amalian syödessä tuttia hän heräsi jatkuvasti nuhaisena. Nyt kun tuttia ei enää ole on hengittäminen nuhaisena helpompaa ja yöunet ovat normaalit.

Tätä päivää olemme viettäneet kotona. Amalia on ollut kiukkuisella päällä ja päiväunien jälkeen kiukku jatkui kera itkun. Kyselin sattuuko Amaliaa johonkin ja hän näytti heti suuhunsa. Olen luullut viimeisimmän hampaan jo puhjenneen, mutta ehkä se onkin vasta tulossa. Amalia sai pitkästä aikaa Buranaa, jonka jälkeen hän oli kuin eri lapsi.

Haaveileva ilme

Haaveileva ilme

Mä suljen korvat

Mä suljen korvat

IMG_7634

IMG_7636

Amaliaa alkoi ujostuttaa kun puhe kääntyi poikaystäviin

Amaliaa alkoi ujostuttaa kun puhe kääntyi poikaystäviin

Melkoinen legolinna

Melkoinen legolinna

Tarkkaa puuhaa

Tarkkaa puuhaa

Iltapäivällä saimme naapurimme kylään ja isin tultua kotiin lähdimme koko perhe ruokakauppaan. Iskän auto on edelleen korjaamolla ja pieni takapakki jälleen korjauksen osalta, sillä Johnnylle lähetettiin väärä autonosa. Nyt lähetellään siis tämä väärä osa takaisin ja odotellaan uutta oikeaa osaa. Niinpä ensi viikolla meillä on Amalian kanssa jälleen edessä bussimatka Lohjalle.

Amalia purkaa kauppakasseja äidin apuna

Amalia purkaa kauppakasseja äidin apuna

Oleppas hyvä äippä

Oleppas hyvä äippä

Ja tää teki sen taas eli paita nurinpäin. No eipä tuo ulkokuori ihan kuosissa muutenkaan ole ;)

Ja tää teki sen taas eli paita nurinpäin. No eipä tuo ulkokuori ihan kuosissa muutenkaan ole 😉

Hauskaa viikonloppua!

Avainsanat

Kommentit

Amalia on kasvaessaan koko ajan enemmän ja enemmän ihan ilmetty Johnny! 😀 Kuin kaksi marjaa 🙂

johanna

Hihi monet sanovat samaa 🙂

Oon lukenut sun blogia jo kauan….osaat kirjoittaa hyvin elävästi…. Amalia on niin suloinen tyttö 🙂

johanna

Voi kiitos Noora, kauniisti sanottu <3

Tuli mieleen kun kyläilette paljon, että miten yleensä sovitte kyläilystä? Siis soitatko sinä kyläilypaikkoihin? Entä sovitko päiviä aiemmin kyläilystä vai samana päivänä? 🙂

johanna

Vähän puolin ja toisin, mutta yleensä aina kaikki viikon suunnitelmat ovat sovittu jo hyvissä ajoin. 🙂

Amalian otsa on jo ihan vaalea! Hoidoista on selkeästi ollut valtavasti apua. Sama jatkukoon seuraavillakin kerroilla!!! Hienoa!

johanna

Hoidoista on ollut paljon apua ja otsa on vaalentunut parhaiten. Toivotaan että sama jatkuu seuraavillakin kerroilla niin pian ei luomesta ole enää tietoakaan ainakaan melkein!

Katoin ihan samaa! Saunakuvissa rintakehän yläosakin on tosi vaalee! Hienoa, että laserhoidot tepsii noin hyvin. 🙂

johanna

Juu se on myös vaalentunut hurjasti, kyllä laserhoidot tehoavat hyvin Amaliaan 🙂

Voi miten nuo Amalian ihanat kuvat saivatkaan mieleni iloiseksi. Niin suloinen hän on. No, kyllähän tuo Johnnyn kuvakin hymyilytti. 😉
Ihanaa naistenpäivää sinulle ja Amalialle.

johanna

Kiva jos mielesi tuli iloiseksi kuvia katsellessasi ja eihän tota Johnnyn kuvaa voi katsoa pokkana 😉
Kiitos ja myöhästyneet naistenpäivä onnittelut sinullekin! <3

Hassu Amalia 😀
Tuo on kyllä hyvä idea ostaa tarpeellinen lapsen saamilla lahjarahoilla. Itsellä ei ole käynyt mielessäkään, kaikki olen aina tallettanut lapsen tilille heti eikä niitä sieltä voi pois ottaa ilman että siitä pitäisi vähän maksaa. (Toimin ensin ja ajatelen vasta sitten) Vaatteita saadaan eräältä sukulaisperheeltä niin paljon sukista haalareihin asti, ettei ole tarvinnut itsellä ostaa. Yhtäkään haalaria en ole itse ostanut ja lapsi on Amalian ikäinen. Mutta varmasti käyttäisin osan lapsen lahjarahasta vaatteisiin/tarpeelliseen ellei mietä näin hyvin ”avustettaisi” 🙂

johanna

Amalia on aina niin hassu!
Kiva kun saatte sukulaislapselta noin paljon vaatteita, se auttaa varmasti paljon 🙂
Hyvä kun kirjoitin tuosta, sillä musta on ihan hyvä ostaa lapselle erilaisia hankintoja hänen saamilla lahjarahoilla esim. pyörä tai jotain vastaavaa vähän kalliimpaa tai sitten juurikin vaatteita.

Moikka! Oon jo pitkään lukenu sun blogia ja tykkään ihan hirmuisesti tästä! Sun kirjotustyyli on niin erilainen ja oot tosi avoin ja herttainen ihminen, ja Amalia on aivan valloittava! Mut sitä mä oon miettiny, et mitä Amalia ite aattelee sairaudestaan? Tai siis tietenkään niin pikkunen ei ymmärrä kunnolla, mut esimerkiks kyseleekö Amalia tuliluomista tai jotain muuta? Kaikkea hyvää <3

johanna

Moikka anniina!

Kiitos ihanasta kommentistasi <3 Toisinaan Amalia näyttää kädessä olevaa luomeaan ja sanoo pipi ja tämä tapahtuu aina laserhoidon jälkeen ei muulloin. Peilistä itseään katsoessaan hän ei vielä näe itsessään mitään erilaista kuin esimerkiksi äidissään <3 Lastenklinikan verisuonikirurgi kertoi meille ajat sitten, että yleensä lapsi näkee erilaisuutensa vasta 4-5 vuotiaana. Aina kun Amalia kyselee luomestaan niin kerron hänelle ettei se ole pipi vaan tuliluomi, sellainen syntymämerkki. Kaikkea hyvää myös sinulle ja kiitos kivasta kysymyksestä! <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.