Yleinen
8.12.2017

Herkullisen lihakastikkeen ohje

Herkullisen lihakastikkeen ohje

Tänään jakoon helppo ruokaohje. Tämä lihakastike on todella nopea ja helppo valmistaa uuniin, mutta uunissa se saa hautua useamman tunnin, joten tämä ruoka on passeli kotipäivän ruoka.

Meillä molemmat lapset rakastavat tätä lihakastiketta ja lautaset ovat aina sukkelaan tyhjiä.

lihakastike

Ruokaohje:

naudan paistisuikaleita (myös palapaisti käy)
öljyä
porkkanaa
paprikaa
1 tomaattipyree
2 kpl 2dl ruokakermaa
mausteiksi pippuria, 1 lihaliemikuutio sekä grillausmaustetta

Aloita paistamalla lihat öljyssä. Tämän jälkeen lisää pippuri ja grillausmauste. Murenna sitten joukkoon vielä lihaliemikuutio ja lisää perään vettä. Anna kiehua pikku hetki. Tomaattipyreen voi lisätä paistinpannulle kastikkeen joukkoon tai sitten vasta uunivuokaan.

Kaada kastike uunivuokaan ja lisää joukkoon porkkanat ja paprikat. Lopuksi vielä kermat, jotka voi huuhdella vedellä ja lisätä kastikkeeseen. Nestettä kastikkeessa saa olla reilusti, sillä se sakenee uunissa hautuessaan. Nestettä joutuu yleensä lisäämään hieman jossain kohtaa. Anna ruuan hautua uunissa noin 200 asteessa useampi tunti.

Me syömme tämän ruuan aina perunoiden kanssa, mutta myös riisi sopii mainiosti. Monesti seuraavana päivänä saatan keitellä kastikkeen kanssa makaronia eikä sekään huono vaihtoehto ole.

Ps. Kastikkeeseen voi laittaa erilaisia kasviksia ja sipulia myös, ihan mitä vain mistä tykkää.

Herkullisia ruokahetkiä!

Avainsanat

Kommentit

Mä lisään tähän myös suolakurkkukuutioita joskus. Myös kermattomana/maidottomana teen usein, joko käyttämämmä pelkästään vettä ja enemmän tomaattipyrettä/paseerattua tomaatti, tai kerman sijasta kaurakermaa. Hyvää tulee. Sipulijauhettakin sujahtaa yleensä pataan!

Johanna

Nam hyvältä kuulostaa!! 😊

Tää menee kokeiluun! Kiitos ohjeesta 🙂

Johanna

Jess kiva, toivottavasti tykkäät 😗

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.