Yleinen
12.7.2015

Hellepäivä Tammisaaressa

Hellepäivä Tammisaaressa

Vietimme ihanan hellepäivän Tammisaaressa viime viikon perjantaina. Meillä on ollut jo monena vuotena tapana viettää Tammisaaressa yksi kesäpäivä. Lähdimme matkaan heti aamusta ja toivoimme Amalian nukahtavan autoon, sillä neiti oli päättänyt herätä aamulla ennen kuutta. Eihän tuo tietenkään nukahtanut ja perille päästyämme neitiä kiukututti alkuun kovasti. Amalia makasi asfaltilla, olimme kaikki hikisiä eikä eväiden hakureissu sujunut ihan suunnitelmien mukaan, sillä koko kauppaa ei enää ollut. Päätimme sitten, että Johnny saattaa meidät rantaan ja lähtee auton kanssa kauempana sijaitsevaan ruokakauppaan.

Matkalla rantaan teimme pienen pysähdyksen kauniin näköiseen sisustuskauppaan, jossa vierailin Milon kanssa kaksin. Liike oli aika kallis enkä raaskinut ostaa lopulta mitään, mutta maksumieheksi meinasin kuitenkin joutua, kiitos poikani, joka sai pitkäkyntisenä melkein vedettyä lasiesineen maahan.

Kiukku

Kiukku

Pienet varpuset

Pienet varpuset

Huomasimme ennen rantaan menoa hiekkalelujen jääneen kotiin ja niinpä poikkesimme Amalian kanssa hiekkalelu ostoksille. Melko tyyrit hiekkalelujen hinnat, mutta olihan tyttö oikein onneissaan rannalla, kun sai kastelukannun ja ämpärin kanssa lotrata.

Rannalla kävi hirmuinen tuuli, mutta leiriydyimme kuitenkin varjoon. Varjossa tuli äkkiä viileä, vaikka päivä olikin helteinen ja puin Milolle vauhdilla lisää vaatetta päälle. Milon ottaessa päiväunia me muut leikimme auringossa. Amalia oli niin onnellisen näköinen ja varmasti meillä vanhemmillakin oli sama hölmö virnistys koko ajan naamalla. Amaliasta oli huisin hauskaa, kun äiti kiljui ja juoksi karkuun kastelukannun kylmää vettä.

Milo katselee siskon arskoja

Milo katselee siskon arskoja

Rannalla

Rannalla

IMG_7001

IMG_7006

Kivaa on!

Kivaa on!

IMG_7012

IMG_7014

IMG_7015

Nyt kastuu äiti!

Nyt kastuu äiti!

Hiekkavarpaat

Hiekkavarpaat

Pusu

Pusu

IMG_7022

Ihana lämmin päivä vaatii tietysti jäätelöä ja isi ja Amalia saivatkin suut makeaksi läheisellä jätskikioskilla.

Jätskireissulla pysähdyttiin hetkeksi isin kuvattaviksi

Jätskireissulla pysähdyttiin hetkeksi isin kuvattaviksi

Rannan vieressä on iso leikkipuisto ja pysähdyimme sinne ennen kotimatkaa. Amalia tykkäsi kiipeillä ja viettää aikaa hiekkalaatikolla. Ennen Tammisaaren reissua me vanhemmat olimme vitivalkoisia, mutta nyt on molemmilla pieni rusketus päällä, joka tosin alkaa jo häviämään näiden kurjien ilmojen johdosta.

IMG_7034

IMG_7036

Viime hetken evästykset ja iiiiso haukotus

Viime hetken evästykset ja iiiiso haukotus

IMG_7043

IMG_7044

Onko teillä jotain kesäkaupunkia, jossa tykkäätte vierailla?

Avainsanat

Kommentit

Mistä noi sun bikinit on? 🙂 tosi kivat! On muuten ihana vartalo sulla vielä kahden lapsen jälkeen!

johanna

Ne on Lindexistä! Ja kiitos kovasti! 🙂

Jäi kesken edellinen..Aivan ihania kesäkuvia! Mahtava, että reissulla oli helteinen päivä- ne olleet niin harvassa.

johanna

Kiitos <3 Harvassa ovat olleet!

Hanko Suomen etelä! Ihan Tammisaaren vieressä. Aivan ihana kesäkaupunki (upea myös keväisin ja syksyisin). Kauniita villoja, vaaleaa rantaviivaa silmän kantamattomiin, upeita rantoja, kallioita, upea luonto. Paljon harrastus mahdollisuuksia ja Hangossa ihana pikkukaupungin tunnelma!

johanna

Johnny sanoikin Tammisaaren reissulla, että Hankoon voitais lähteä hänen lomalla, sinne on vaan vähän enemmän matkaa, vaikka nykyään Amalia matkustaa jo rauhallisemmin 😉

Kivan näköinen reissu teillä ollut! Porvoo on myös kiva kesäkaupunki (isäni asuu siellä, siksi enemmänki käymme). Toinen ihana on Turku, Aurajoen rannan ravintolat ja kahvilat 🙂

johanna

Porvoossa oon kerran käynyt aikaa sitten ja siellä ois ihana käydä uudestaan! 🙂

Heippa. Tämä ei liity nyt mitenkään aiheeseen, mutta mielenkiinnosta kyselen. Mikä sai sinut kertomaan amalian sairaudesta julkisesti? Itselläni on melkein 2vee tyttö joka ei ole terve. Pitkään mietin kirjoitanko sairaudesta. Päädyin että en, muuten varmaan kirjoittaisin mutta pelkään että häntä esim kiusattaissiin joskus kun kertoisin kaikille.

johanna

Heippa Tinka 🙂

Amalian syntymän jälkeen me ei löydetty netistä juurikaan tietoa tuliluomista tai Sturge-Weberistä, kaikki tieto mitä löysimme tuntui äärimmäisen pelottavalta vastasyntyneen vauvan vanhempina. Päätettiin kertoa Amalian tarina vertaistukena muille sekä päinvastoin. Meistä on ollut todella luontevaa puhua Amalian sairaudesta ja avoimuus on meidän mielestä vain hyvä asia.

Kiitos vastauksesta. Ehkä minäkin rohkaistun. Olette kyllä ihana perhe ja täydellisiä vanhempia. Itseäni kun on kiusattu koulussa niin taitaa pelottaa tyttären puolesta.

johanna

Oleppas hyvä <3 Kiitos kauniista sanoistasi, ei olla kyllä missään nimessä täydellisiä vanhempia, tai ainakaan usein ei ole täydellinen olo vanhempana 😉

Ihania kesäkuvia! <3
Mistä tuo Amalian v.pun mekko on ostettu? Tosi suloinen ja sopisi meidän pienelle mekkofanille 😉

johanna

Kiitos Miia <3 Mekko on ostettu viime kesänä Virosta h&m:stä! Ai sielläkin on pieni mekkofani <3

Ihania rantakuvia! Miten Amalian tuliluomi-iho muuten kestää aurinkoa? Ihan normaalistiko?

johanna

Kiitos Riina <3 Meille on sanottu, että se voi palaa hieman herkemmin. Suojaamme Amalian ihon aina aurinkorasvalla!

Ihanan kesäisiä kuvia, toivottavasti tällaisia ilmoja tulisi vielä lisää…Nyt tuntuu ettei kesä ole kunnolla alkanutkaan, vaikka mennään jo heinäkuun puolessa välissä.. Meidän perheen vakio kesäkaupunkikohde on Naantali ja tietysti myös Muumimaailma kuuluu päivän ohjelmaan. 🙂

johanna

Samat fiilikset, tuntuu tosiaan, ettei kesä ole vielä edes alkanut.. 🙁 Naantali onkin ihana kesäkohde, me ollaan kaks kertaa oltu Muumimaailmassa 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.