Yleinen
26.6.2013

Hampaita

Hampaita

Amalialle puhkesi muutama viikko sitten 16 hammas. Hampaan puhkeamisen jälkeen Amalia on jatkanut kuolaamista ja eilen huvikseni kokeilin viimeisiä takahampaita. Vasemmalla puolella ylhäällä aivan takimmainen hammas tuntui selvästi, joten se on puhkeamassa seuraavaksi. Amalia ei ole ollut kiukkuinen, mutta on nukkunut levottomasti alkuöitä ja vaatinut päästä meidän sänkyyn jo ennen kuin itse olen aikonut edes nukkumaan. Vieressäni hän on nukkunut hyvin ja pitkään. Amalia menee yleensä nukkumaan kahdeksalta ja on herännyt aamuisin vasta kahdeksan-yhdeksän aikaan. Oma selkäni on huutanut hoosiannaa aamuisin kun olemme nukkuneet pitkään. Seuraavaksi vuorossa ovat varmaan makuuhaavat.

Ilmat ovat jälleen suosineet, joten olemme ulkoilleet paljon. Sunnuntaina kävimme pitkästä aikaa mummoni luona maalla.

Pikkuveli

Pikkuveli

Amalialla oli lääniä missä kävellä

Amalialla oli lääniä missä kävellä

Sammakko

Sammakko

IMG_0332

Mummo ja pirun kähee verkkapuku

Mummo ja pirun kähee verkkapuku

Piha aina niin viimesen päälle hoidettuna

Piha aina niin viimesen päälle hoidettuna

Pottumaa

Pottumaa

IMG_0337

IMG_0338

Mummon mökki

Mummon mökki

Maitsikka eli maitolaituri

Maitsikka eli maitolaituri

Amalia isomummon luona sisällä

Amalia isomummon luona sisällä

Maanantaina Amalia sai samanikäisen tyttökaverin kanssaan leikkimään ja vietimme aamupäivän meidän pihalla. Amalialle maistuivat päiväunet loistavasti, sillä hän nukkui yli kahden tunnin ajan. Iltapäivällä äitini, siskoni ja Amalian serkut tulivat meille ja lähdimme kotimme lähellä olevalla tilalle katsomaan lampaita. Lampaita ei aitauksissa ollut ainuttakaan, mutta kaksi aasia tuli bongattua. Eemi ja Iida saivat syöttää aaseille voikukanlehtiä ja ruohoa.

Saparot päässä

Saparot päässä

IMG_0350

IMG_0347

IMG_0348

Ota mut syliin

Ota mut syliin

Aasit

Aasit

IMG_0359

IMG_0360

Nyt ne lähestyy

Nyt ne lähestyy

Amaliaa hymyilytti aasien lähestyminen

Amaliaa hymyilytti aasien lähestyminen

Kurkistus

Kurkistus

IMG_0361

Nuusku ja aasi tekevät tuttavuutta

Nuusku ja aasi tekevät tuttavuutta

IMG_0366

IMG_0367

IMG_0368 Eemi paijaa aasia

Kotiin päästyämme naapurin tyttö liittyi seuraamme ja söimme koko porukka makaronilaatikkoa lukuunottamatta äitiäni.

Johnny tuli kotiin kuudelta ja hänen syötyään päivällisen lähdimme Nuuskun kanssa iltalenkille.

Olen aloittanut syömään soijajogurttia, koska soijan syönnin pitäisi auttaa PMS-oireisiin. Ennen en ole kärsinyt tälläisistä oireista, mutta synnytyksen jälkeen tilanne on muuttunut niin, että vaikutan noin viikkoa ennen kuukautisia lähes mielipuolelta. Olen kuullut myös, että valkoisen sokerin välttäminen auttaa PMS-oireisiin. Täytynee kai kokeilla jättää sekin hyvä teestä pois. Onpa muuten kiva kun häämme ovat loppukuusta, jolloin olen aina oikea raivotar. Saa nähdä mitä tuleva sulho papille vastaa, tahtooko vai ei.
Kärsiikö joku muu pahoista PMS-oireista ja mitä keinoja Teillä on taltuttaa niitä?

IMG_0418

Eilen kävin Amalian kanssa verotoimistossa hakemassa uutta verokorttia. Amalia hermostui lähes heti päästyämme hoitamaan asiaani ja hädin tuskin kuulin virkailijan kysymyksiä. Virkailija yritti passittaa minua ensin Kelaan selvittämään tuloni, mutta en suostunut lähtemään. Ennen olen ollut aina kiltti ja kuuliaisesti uskonut mitä minulle sanotaan, mutta nyt lapsen myötä olen tullut rohkeammaksi enkä anna niin helposti periksi. Niinpä virkailija laski tuloni ja sain uuden verokortin kouraani. Itse olen hymyileväinen ihminen ja olen ollut nuorena monta vuotta kaupassa töissä, joten jäin ihmettelemään virkailijan käytöstä. Onko veroviraston ihmiset koulutettu siihen etteivät he saa missään nimessä hymyillä edes tervehtiessä.

Tiedossa oli kivaa velvollisuuksien hoitamisten jälkeen, sillä jäimme kaupunkiin puistoilemaan. Amalian eilinen tyttökaveri odotti Amaliaa puistossa sekä muutama muu tuttu lapsi. Lisäksi Amalian pikkuserkut olivat puistossa. Amalia viihtyi hyvin. Ensin hän teki ahkerasti hiekkakakkuja kunnes päätti lähteä kierrokselle, jotta näki mitä muuta kivaa puistosta löytyisi.

Kotiin lähtiessä kävimme Prisman kautta hakemassa hampurilaissämpylät ja tarttui mukaan tietysti kreemimunkki nautiskeltavaksi Amalian nukkuessa. Kassojen ulkopuolelta ostimme rasiallisen mansikoita, mutta Amaliasta ne taisivat olla vielä hieman liian kirpeitä.

IMG_0390

WP_001022

WP_001023

Tää on parempaa

Tää on parempaa

Illalla mummi ja vaari tulivat kylään ja vietimme aikaa ulkona. Amalia tuli sisälle vasta vähän ennen kahdeksaa ja iltapuuron ja suihkun jälkeen hän simahti melko nopeasti.

IMG_0397

IMG_0405

IMG_0406

Tänään päätimme olla kotona. Amalian aamutoimien jälkeen painelimme takapihalle, jossa join aamukahvin ja söin aamupalan. Siskoni kävi kylässä ennen töihin lähtöään. Naapurimme olivat laittaneet ison uima-altaan pihansa ulkopuolelle ja kutsuivat meidät uimaan. Vesi oli vielä aivan liian kylmää, joten uiskentelemme vasta iltapäivällä. Eilen ilmestyneessä Kakspluslehdessä oli paljon mielenkiintoisia juttuja ja olenkin jo aloittanut lukemaan lehteä. Nyt taidan kellistää ruhoni sohvalla ja jatkaa lehden lukua. Enpäs kellistänytkään, koska Amalia päätti toisin.

Iso tyttö istuu itse tuolilla

Iso tyttö istuu itse tuolilla

IMG_0408

IMG_0412

IMG_0415

IMG_0417

IMG_0420

Naapuriin uimaan lähdössä

Naapuriin uimaan lähdössä

Täytyi tyytyä kotipihan ammeeseen kun uima-altaan vesi oli liian kylmää jopa Amalialle

Täytyi tyytyä kotipihan ammeeseen kun uima-altaan vesi oli liian kylmää jopa Amalialle

Nautinnollista lämmintä viikkoa! <3

Avainsanat

Kommentit

Sun blogia on ihan huippu lukea, koska kirjotat niin sujuvasti ja sopivan mittasia postauksia. Vaikka on pitkäki postaus nii jaksaa helposti lukea ja pysyy kärryllä kokoajan. Ja Amalia on aivan yli sulonen pikku-neiti <3

Voi kiitos tuhannesti!<3

Oon kans ite miettiny tota verotoimisto hommaa 😀 Kerran kävin kans hakemassa uuden verokortin ja voi jestas! Oli niin töykee akka et en oo toista kertaa eksyny k.o toimistoon 😀 Teen verokorttini netissä! Helppoa ja nopeaa ja omassa parhaassa seurassa! 😀

Taidan ite toimia vastaisuudessa samanlailla ja tehdä hakemuksen netissä! 🙂

Ai meitä on muitakin pms ongelmallisia? Siis mä oon ihan hullu lehmä ennen kuukautisia. Olin ottamassa avioeroa aina viikko ennen menkkoja xD (hauskinta tässä on se että nyt se avioeropaperi vietiin eilen, tiedä mistä johtuu :D) Mulle sanottiin ehkäsyneuvolassa että hormonaalinen ehkäisy auttaa. No katotaan nyt, kierukka ollu 3kk.. Voi kun siihen keksittäis joku lääke 😀

Voi.. aika rajuja ovat sun oireet jos noinkin pitkälle oot mennyt! Mä en vielä tietysti ole naimisissa.. 😉
Joku helpotus näihin oireisiin ois hirmusen kiva!

Siis ihan järkyttävä määrä perunaa! Tuollahan elää pitkään. Meillä perunaa laitettiin maahan vain pari riviä ja tuntuu, että niistäkin on jo syöty pitkään. Tietenkin meillä on vähän eri juttu, kun paritalossa asutaan…

Mulla ei varsinaisesti mitään PMS oireita ole, mutta täytyy kans sanoa, että synnytyksen jälkeen menkat oli tosi kivuliaita ja sanoisinko runsaita. Myös aivan järkyttävän kivuliaita, verrattuina siihen, mitä ne joskus oli.
Selkää ja ala vatsaa särki pari viikkoa ennen, jos hyvin kävi, niin myös päätä särki jatkuvasta. Näin ollen saattoi myös hermot mennä. Sitten kun H-hetki oli, niin vatsa ja selkä kivut paheni ja sitten vähitellen loppui.
Hirveitä raivoamisia ei tullut, mutta kyllähän se vähän mielialaan vaikuttaa, kun kroppaan sattuu.

PMS oireisiin auttaa juurikin oikea ruokavalio (kuituja, ei kahvia, ei sokereita, ei suolaa, paljon vihanneksia, kaaleja, lanttuja jne). Myös D ja E vitamiinit oli muistaakseni sellaiset, että ne oli hyvästä. Samoin sinkki.
Stressin välttäminen ja rentoutuminen myös auttaa, samoin liikunta.
Lääkäriltä ja neuvolasta kannattaa kysyä rohkeasti apua. Samoin tuo http://www.vastaamo.fi voisi asiassa auttaa, jos lääkäriin ei ole aikaa mennä.
Ja hei, ehkäpä uusi raskaus helpottaisi noihin menkoista johtuviin hormoni höyryihin? 😉

..Ihania kuvia! Ja noi saparot! Mä niin odotan, että tuon meidän tytsyn (10kk) tukka alkais kasvamaan. Vaikka eipä sillä nytkään mitkään pannat tai myssyt päässä pysy, että ei varmaan ponnarit tai nipsutkaan :’)

Ehkä mummo ei ihan noin paljon pottua tarttis, mutta joka vuos sen sitä täytyy laittaa niin maan perkuleesti kuitenkin 😉
Kiva kun ootte laittaneet perunaa, mun siskollakin on pari riviä.

Mulla oli muuten myös menkat synntyksen jälkeen tosi kivuliaat. Nyt ovat helpottaneet, mutta tilalle on tullut nämä kauhiat PMS-oireet. Johnnyn tultua äsken kotiin se toi mulle soijajogurtin ja sanoi ota nyt tota soijaa 😉 On sullakin kestämistä kun sun menkat ovat noin kipeet ja kivut kestävät vielä noin kauan. 🙁
Kiitos kovasti noista vinkeistä millä voin yrittää hillitä noita oireita!
Mä oon miettinyt, että onneksi hävivät kunhan tulen raskaaksi..Sitten tulee tietysti niitä raskaushormoneita, joista myös olin toisinaan kuin persiisiin ammuttu karhu 🙂 Amalian tukka on yhtäkkiä kasvanut. Söpöt noi saparot tosiaan on, mutta eivät taho vaan päässä pysyä meilläkään 😉

Mulla ehti tosiaan yhdet menkat olemaan synnytyksen jälkeen ja nyt tuli viikko sitten pari viivaa tikkuun 🙂 Mut esikoinen tosiaan 10kk, eli menkat tuli vain vähän myöhemmin, kun täysimetin tytsyä.
Eikä tääkään kyllä helppoa ole. Pahoinvointia on niin aamulla, kuin illalla. Jos syö jotain mikä vähänkin närästää, niin tuntuu siltä, että vatsa repeää..
Onneksi tää on mulla ollut aina vain alussa PARI kuukautta ja sitten katoaa…

Onnea kovasti Tiia <3 Toivotaan, että olosi kohenisi pian 🙂

Kylläpäs saarenmummin piha oli taas niin tiptop kunnossa 🙂 Ihania kesäkuvia ja ne mansikat 😉

Eikö ollutkin äippä <3

Jälleen kerran kiva postaus 🙂

Kiitos 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.