Yleinen
2.5.2013

Haaveita

Haaveita

Vappupäivään nousimme seitsemältä. Johnny nukkui sohvalla eikä Nuusku ollut kuullut hänen kotiintuloaan yöllä. Nuusku täyttää kesällä jo seitsemän, joten saahan sitä toisinaan jo vähän kuuro olla. Eikä Nuusku tosiaan ole perheemme ainoa kuulovammainen, sillä Amalialla on luultavasti jälleen korvatulehdus eikä hänen kuulonsa tällä hetkellä varmasti kovin hyvissä voimissa ole. Itselläni on molemmissa korvissa pahasti vikaa ja pääsenkin Helsinkiin Korvalääkärille jatkotutkimuksiin ensi viikolla. Johnny taas omistaa valikoivan kuulon, mutta muuten hänen korvissa ei tiettävästi ole vikaa.

Johnny sai jäädä nukkumaan ja me muut suuntasimme lenkille. Ilma oli aurinkoinen vaikka kello oli vasta yhdeksän. Jäimme lenkin jälkeen kotipihalle. Amalian touhutessa omiaan minä sain siistittyä etupihan. Johnny oli jo aikaisemmin haravoinut takapihan, lakaissut terassin ja kantanut kalusteet sinne.

Etupihan kolo

Tuoli odottaa kukkasta

Hmm.. Meidän perheeseen ei sovi tuo rauha, mutta rakkautta on sitäkin enemmän<3

Etupiha

Takapihan ruukku

Portin korjaus kesken, siksi aurinkotuoli on poikittain portin edessä

Sisälle päästyämme Amalia jatkoi touhujaan ja minä aloin siivoilemaan keittiön kaappeja. Aika pian sain kuitenkin Amalian siivousapulaiseksi. Kaikkea sitä tulee kaappeihin säilöttyä vaikka tietää ettei koskaan tule niitä tarvitsemaan.

Amalia nukkui päiväunia vain tunnin verran, joten hän oli ylhäällä jo yhdeltä. Päätimme lähteä ABC:lle pyörähtämään Elämysmyymälässä. Myyjä kehui kovasti Amalian mokkasiineja, jotka hän on perinyt Iida serkulta. Käytimme niitä Amalialla viime kesänä ja ne mahtuvat hänelle edelleen. Amalialla on tosi pieni jalka. Ehkä siinä syy miksei hän opi kävelemään, kukapa sitä noin pienillä jaloilla pystyisi kannattelemaan isoa ruhoa. Myymälästä mukaamme ei lähtenyt mitään, mutta ABC:n kaupasta löysin kivat koukut vessaan pikkupyyhkeille.

Kotimatkalla pysähdyimme videovuokraamoon ostamaan karkkia ja päätimme vuokrata elokuvan puolen vuoden tauon jälkeen. Karkkipussini painoi 800 grammaa ja Johnnyn parisataa grammaa, joten elokuva tuli yllätykseksemme ilmaiseksi. Vuokraamossa oli tarjous jos ostaa kilolla karkkia saa elokuvan ilmaiseksi. Lisäksi meillä oli vanhan elokuvan palautuksesta myöhästymismaksu, mutta saimme sen anteeksi sillä edellisestä vuokrauskerrasta oli tosiaan se puoli vuotta aikaa.

Ilma oli todella lämmin, joten jäimme hiekkalaatikolle. Amalia sai olla ilman hanskoja ja osasi hienosti lapioida hiekkaa. Amalia käveli ulkona jonkin verran. Minulla riitti puhtia, joten siivosin vielä varaston. Johnnylla on kummallinen ja mielestäni ärsyttävä tapa säästää ostamistaan tavaroista pahvilaatikot. Ne vievät varastosta kamalasti tilaa, joten viskoin ne sieltä pihalle. Ymmärrän sen, että säästää esimerkiksi tietokoneen pahvilaatikon jos tuleekin tarve palauttaa se. Johnnyn tuntien hänellä ei ole luultavasti harmaintakaan hajua takuukuitista, joten pelkkä pahvilaatikko ei tähän palautukseen riitä ellei hänellä käy juopontuuri niinkuin yleensä asioiden kanssa.

Minulle on iskenyt kova sisustusvimma. Haaveilen kovasti rappustenkaiteiden maalauksesta valkoiseksi. Lisäksi haluaisin kylpyhuoneremontin. Uusi tv-taso on myös haaveissa ja Amalian huoneeseen haaveilen uusia sisustustavaroita. Melkein unohdin, mutta keittiönkaappien ovet haluaisin myös vaihtaa. Haluaisin niiden olevan kiiltäväpintaista valkoista puuta. Olen pyöritellyt päässäni millä voisin osan haaveistani toteuttaa ja tullut siihen tulokseen, että haaveiksi jäävät ainakin kylpyhuoneenremontti ja keittiönkaapit, sillä kotihoidontuella ja lapsilisällä ei niitä maksella.

Olen päättänyt, että yritän alkaa säästää kauppalaskuista. Alan selata tarkemmin läpi tarjouksia ja hankin esimerkiksi pesuaineet, vessa- ja talouspaperit tästä lähin tarjouksesta. Aikasemmin olen ostanut vain vaipat tarjouksesta enkä aina niitäkään. Aion siis nyt alkaa juosta tarjousten perässä. Lisäksi teen laskelmat kuinka paljon kuukaudessa rahaa menee laskuihin. Ainoat laskut mistä voisi rahaa säästää ovat lehtitilaukset, mutta niistä en aio luopua. Tilaan tällä hetkellä Seiskaa, Vauvalehteä, Meidän perhelehteä ja Kakspluslehteä. Johnny tilaa Pelaajalehteä. Ehkä Seiskan voisi jättää tilaamatta, mutta lapsiin liittyvien lehtien luku on minusta rentouttavaa ja lisäksi niistä saa mahtavia vinkkejä lapsiperhe arkeen.

Päivälliseksi laitoin kanakastiketta ja tuorepastaa sekä lisukkeiksi itselleni kukkakaalia kun taas Amalia ja Johnny saivat pikkuporkkanoita. Johnny ei niinkään välittäisi kasviksista, mutta isänä näyttää Amalialle hienoa esimerkkiä ja syö niitä.

Lähdimme vielä koko perhe yhdessä iltalenkille ja teimme pitkän lenkin. Amalian tutti oli unohtunut kotiin, joten hän matkusti isin sylissä loppumatkasta.

Amalian nukkuessa me aloitimme innoissamme elokuvaillan. Viiden minuutin katselun jälkeen Nuusku alkoi raapimaan kaappiaan sillä voimalla, että on menossa kaapista läpi hetkenä minä hyvänsä. Johnny passasi Nuuskua, joka löysi aina lisää motkotuksen aihetta. Milloin piti päästä ulos, milloin hän ei uskaltanut juoda juomakupista siis näitä Nuuskun perusjuttuja. Lopulta saimme jatkaa elokuvaa rauhassa Nuuskun painuttuaan omaan kulmaan tutumaan. Elokuva oli ihan hyvä ja jaksoin keskittyä ja pysyä hereillä koko katselun ajan. Totesimme molemmat, että näin täytyy viettää useammin aikaa kun Amalia on alkanut nukkumaan paremmin.

Jostain syystä Amalia heräsi kuitenkin jo kymmeneltä eikä rauhoittunut millään. Otin hänet viereeni nukkumaan, mutta itku vain jatkui. Johnny antoi jonkin ajan päästä Amalialla särkylääkettä ja tuli itsekin nukkumaan. Amalia oli levoton vielä jonkin aikaa enkä tiedä mihin aikaan hän nukahti koska nukahdin itse heti Johnnyn tullessa sänkyyn ja tästä kuulin motkotusta aamulla.

Tänä aamuna Amalia heräsi jo puoli seisemältä ja minusta tuntui, että oli vielä yö. Johnny lähti töihin ja Amalia vilkutti ovella iloisesti isille. Tänään oli vuorossa kodinsiivous sisältä ja vappukoristeet saivat kyytiä. Jossain vaiheessa huomasin, että Amalian korvasta oli vuotanut eritettä. Se oli vuotanut yön aikana, sillä erite oli kuivunutta. Taas sama korva kuin viimeksi, joten tytöllä taitaa olla jälleen korvatulehdus vai olisikohan vielä samaa tulehdusta. Onneksi tänä iltana Korvalääkäri soittaa minulle bakteeriviljelyn tuloksesta niin saan aiheutettua jälleen lääkärille päänvaivaa Amalian suhteen. Lisäksi Amalialla jatkuu nuha edelleen. Yskä ei enää vaivaa kovin pahasti ja rohina on hävinnyt kokonaan, joten jotain positiivistakin tällä rintamalla.

Amalia oli aivan huippusöpö syödessämme yhdessä lounasta. Näytin hänelle tyhjää lautastani ja sanoin, että äiti on ollut reipas ja syönyt jo kaiken ruuan. Amalia osoitti heti pastillikaappiaan ja ilmeisesti tarkoitti minun saavan ottaa pastillin oltuani kovin reipas syömään.

Amalia nukkui päiväunia melkein kaksi ja puoli tuntia eikä inahtanutkaan koko aikana. Luin lähes kokonaan uuden Kakspluslehden ja istuin tietokoneella. Amalian herättyä lähdimme ulkoilemaan. Ensin kävimme lenkillä Nuuskun kanssa, jonka jälkeen jäimme vielä hiekkalaatikolle.

Olin tehnyt ruuan uuniin valmiiksi ennen ulos lähtöä, joten ulkoilun jälkeen pääsimme suoraan pöytään. Amalialle maistui todella hyvin äidin tekemä makaronilaatikko.

Loppupäivän leikimme sisällä ja annoin kaiken huomioni Amalialle. Johnnyn tultua kotiin lähdin Nuuskun kanssa iltalenkille ja Amalia oli huutanut koko ajan kurkkusuoraa huutoa. Äidin syliin päästyään itku loppui kuin seinään ja kaikki oli taas hyvin.

Korvalääkäri soitti illalla eikä bakteerinäytteessä kasvanut mitään pöpöä. Hän oli arvannut sen, koska näyte otettiin lääkekuurin aikana. Kerrottuani Amalian korvan jälleen vuotavan, kehoitti lääkäri alkaa tiputella Oftan Akvakol silmätippoja vuotavaan korvaan. Hän sanoi, että korvasta olisi hyvä saada bakteeriviljely ilman antibiootin syömistä samaan aikaan. Näytteenotto tuskin onnistuu huomenna sillä viimeisen antibioottiannoksen Amalia sai tänä aamuna. Lääkäri sanoi Amalian tarvitsevan tujumpaa antibioottia jotain kunnon myrkkyä, jotta tulehdus lähtisi vihdoin pois. Huomenna Amalia pääsee Korvalääkärin vastaanotolle niin katsotaan mitä hän keksii.

Hyvää illan jatkoa lukijat<3

Kommentit

Olen 15-vuotias ja aivan hullaantunut tähän blogiin. On mukava lukea blogia jossa kerrotaan kohtalo toverista. Minullakin on tuliluomia. Aivan mahtava blogi! Oletko tehnyt tänne videoita?

Ihanaa kuulla, että luet blogia:)En ole vielä tehnyt videopostausta, mutta sellainen on kyllä tulossa!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.