Yleinen
25.5.2013

Hääostoksilla

Hääostoksilla

Vesirokko ei Amaliaa sitten vaivannutkaan vaan hän sai allergisen reaktion antibiootista nimeltä Ditrim duplo. Torstaina kävimme Korvalääkärin vastaanotolla ja korva oli onneksi ehtinyt viikon kuurin aikana parantua. Kuuria olisi ollut tarkoitus syödä vielä kahden viikon ajan, mutta nyt se jäi pakostakin kesken. Tästä lähin on tärkeää kertoa Amalian olevan allerginen sulfalle. Olen todella harmissani tästä, sillä Ditrim duplo oli tehokas antibiootti Amalian korvatulehduksiin, joihin mikä vaan kuuri ei pure. Lääkäri kehoitti tiputtamaan Oftan Akvakol silmätippoja korvaan viikonlopun yli. Lähtiessämme lääkärin vastaanotolta lääkäri sanoi tilanteen olevan nyt rauhallinen, mutta alkoi heti koputtaa puuta ja totesi ettei tämän tytön kohdalla ehkä uskallakaan sanoa yhtään mitään.

Mummoni ja äitini kävivät meillä kylässä ja oli mukavaa kun mummoni vieraili vaihteeksi meillä. Hän toi mukanaan pullien lisäksi seitsemästä kääpiöstä yhden kääpiön, joka antaa valoa pihallamme. Torstai päivä vierähti nopeasti eikä siitä muistu juuri muuta mieleen.

Keinuhevosen selässä

Keinuhevosen selässä

IMG_9509

IMG_9510

IMG_9514

IMG_9515

Videokuvauksen teko onnistui siihen saakka kunnes peto otti hatkat ja heitti videokameran lattialle

Videokuvauksen teko onnistui siihen saakka kunnes peto otti hatkat ja heitti videokameran lattialle

Perjantaina Amalia sai ystävänsä Mikaelin kanssaan leikkimään ja mukana tuli tietysti myös Mikaelin äiti. Meiltä meni sähköt poikki, joten ystäväni sai odotella kahvikupillistaan kahden tunnin ajan. Taloyhtiömme siirtyy maalämpöön ja siitä syystä sähköt katkaistiin. Amalia ja Mikael intoutuivat niin leikkiin kuin riitelyyn. Näitä samanikäisiä lapsukaisia on mahtava seurailla ja Amalia oli todella onnellinen saadessaan Mikaelin pitkästä aikaa kylään.

Kuiva aamupala kauppapäivänä

Kuiva aamupala kauppapäivänä

Amalia nautti hapankorppua puuron jälkeen

Amalia nautti hapankorppua puuron jälkeen

Nuuskulle juustosta pala

Nuuskulle juustosta pala

Nuusku jo odottelee makupalaansa

Nuusku jo odottelee makupalaansa

Amalia lehtikorissa

Amalia lehtikorissa

IMG_9528

IMG_9530

Mikael yrittää ehkä auttaa jumissa olevaa tyttöystäväänsä

Mikael yrittää ehkä auttaa jumissa olevaa tyttöystäväänsä

Mikael tarvitsee selkeästi enemmän voimaa naisensa pelastamiseen

Mikael tarvitsee selkeästi enemmän voimaa naisensa pelastamiseen

Ei tota muijaa tuolta pois saa ja se huutakin jo ku syötävä

Ei tota muijaa tuolta pois saa ja se huutakin jo ku syötävä

IMG_9535

IMG_9538

Nyt taitaa tulla hyvää jytää

Nyt taitaa tulla hyvää jytää

Amalia nukkui pitkästä aikaa paremmin päiväunia, jopa puolitoista tuntia. Teki hyvää saada rentoutua vähän kauemmin kuin puoli tuntia. Aurinko alkoi paistaa ja siskollani oli vapaapäivä, joten Amalian herättyä ajelimme sinne. Amalia pääsi keinumaan, mutta parasta hänestä oli istua hiekkalaatikolla syöden hiekkaa. Siskoni sanoi ettei hänen lapsensa noin kovin hiekkaa ole suuhunsa ahtaneet.

Kotiin tultuamme tein Amalialle iltapesut, mutta Johnny houkutteli töistä tullessaan meidät iltalenkille. Amalia sai yöpaidan päälle kevätpuvun ja niin olimme valmiit lähtemään. Amalian nukkuessa yöunia päätimme ottaa riskin ja mennä saunaan. Tämä ei suinkaan ollut minun ideani vaan Johnnyn. Meillä oli suihkuhuoneessa itkuhälytin mukana ja Amalia nukkua posotti koko saunomisen ajan. Johnny sanoikin, että perjantai saunasta pitää tehdä tapa. Onhan se mukavampi saunoa kahdestaan kuin aina yksin.

Olin ehtinyt syödä päivän aikana todella huonosti, joten grillasimme ruokaa. Olin ostanut ruokakaupasta kanapihvejä, maisseja, perunoita ja salaattitarpeet. Märehdin pöydässä reilu puolen tunnin ajan. Olen pienestä tytöstä asti ollut kova syömään ja Johnnyn isä jaksaa aina ihmetellä miten paljon voinkaan syödä. Raskaana ollessani söin toisinaan itseni niin ähkyksi, että vatsani muuttui aivan kivikovaksi ja makasin vain sohvalla ison täyden mahani kanssa voivotellen.

Grillaus alkakoon

Grillaus alkakoon

Teetsä salaattia?

Teetsä salaattia?

Tuolta tuleekin parempia tuoksuja..

Tuolta tuleekin parempia tuoksuja..

Grillimestari

Grillimestari

Kääpiö

Kääpiö

Amalia itki illalla kerran, mutta hän hiljeni ennen kuin Johnny ehti yläkertaan. Nukahdin sohvalle ja heräsin yöllä muutamaan otteeseen ja ihmettelin kun yläkerrassa on niin hiljaista. Seitsemältä kuului tuttu ääni ja tiesin Amalian olevan hereillä. Tyttö oli nukkunut koko yön heräämättä kertaakaan ja tätä ei meidän perheessä ole montaa kertaa tapahtunut.

Lähes 2 metrinen ukkeli nukkui yönsä rahilla

Lähes 2 metrinen ukkeli nukkui yönsä rahilla

Aamulla Amalia söi puuron, jonka jälkeen vein hänet olohuoneeseen leikkimään. Laitoin meille vanhemmille aamupalaa ja ollessani valmis Amalia tuli keittiöön siirsi syöttötuoliaan ja kiipesi jalkatilaan seisomaan. Amalia halusi siis nauttia kanssamme lisää aamupalaa ja jaksoikin syödä melkein puolikkaan sämpylän. Aamupalalla Johnny sanoi, että hänen on tänään varattava venepaikka rannasta. Tästä asiasta hän on puhunut jo monta kertaa ja hänen piti varata paikka jo eilen. Johnny tokaisikin ettei sitä tule hoidettua kun se ei ole minulle tärkeä asia ja repesin nauruun. Johnnyakin alkoi naurattaa kommenttinsa. Tästä voi hyvin huomata, että meidän perheessä minä hoidan yleensä kaikki asiat, mutta en todellakaan varaile mitään soutuveneen venepaikkoja kuuna päivänä. Johnny hoiti Amalian aamupesut hyvällä menestyksellä. Isikin alkaa olla Amalialle jälleen tärkeä kun sairastelu on lakannut. Varmasti Johnnysta tuntuu tosi hyvältä kun hän huomaa Amalian huolivan hänetkin jälleen.

Kävimme yhdessä aamulenkillä, jonka jälkeen lähdin tulevan kaasoni kanssa Selloon ostamaan häämekon alle rintaliivejä. Olemme kumpikin yhtä arkoja kuskeja kotipaikkakuntamme ulkopuolella ja rattiin uskalsi nousta Terhi. Hieman pelotti kyytiin astuminen kun Johnnykin unohti pienen puhuttelun siitä ettei hän haluaisi vielä jäädä yksinhuoltajaksi. Terhillä oli navikaattori ja minulla päässä Johnnyn antamat ajo-ohjeet. Voitteko kuvitella, että ajoimme harhaan siitä huolimatta. Parkkihalliin emme ikinä löytäneet, joten ulkopaikat saivat kelvata. Päästessämme ulos autosta mietimme kuumeisesti miten pääsemme Selloon kun junarata on meidän ja Sellon välissä. Ei auttanut kuin kysyä ohikulkijalta neuvoa, joka hieman hymyillen käski meidän mennä tunnelin läpi eikä suinkaan radan poikki. Tälläistä se on kun maalaiset lähtevät suurkaupunkiin.

Löysin ihanat rintaliivit, mutta ne eivät olleet sopivat. Myyjä neuvoi miten helposti pääsisimme junalla keskustaan heidän toiseen liikkeeseen, mutta sanoin hänelle että meillä on ollut jo työ ja tuska löytää edes tänne, emmekä kaipaa enää toista seikkailua. Uskotteko muuten etten ole ollut ikinä junassa. Jos joskus junaan elämäni aikana nousen voin tehdä siitä oman postauksen.

Jalassa olevat kenkäni alkoivat hiertää lähes samantien ja ostin uudet kengät Seppälästä. Pyysin myyjää leikkaamaan laput kengistä irti ja huomasin kengien olevan sittenkin liian isot. Niinpä tallustelin isoilla kengillä ja kuljimme rauhallisesti jottei kengät jääneet jälkeemme. Reissun aikana tuli löydettyä liivit mekon alle ja paljon kaikkea muuta. Kotimatkalla lähdimme tietysti väärään suuntaan navigaattorista huolimatta, mutta löysimme hienosti kotiin. Enää en pelkää Terhin kyydissä vaan voin todeta käsi sydämellä hänen olevan loisto kuski.

Lauantai päivä jatkui ruokailun merkeissä Johnnyn vanhempien luona. Lisäksi Amalia pääsi mummin ja vaarin lähellä sijaitsevaan leikkipuistoon leikkimään ja taas hiekka maistui. Pelkkään hiekan syöntiin puistoilumme ei jäänyt vaan Amalia pääsi vauvakeinuun kiikkumaan ja laskemaan liukumäkeä äidin sylissä. Takaisin tulomatkan mummin ja vaarin luokse Amalia taittoi jalan mummin turvallisesta kädestä kiinni pitäen.

Kotiin tullessa Amalia kävi nukkumaan heti iltatoimien jälkeen. Hän nukahti välittömästi. Saa nähdä nukkuuko neiti tämän yön yhtä hyvin kuin edellisen. Minkä ikäisinä Teidän lapset ovat alkaneet nukkumaan öitä heräämättä?

Nyt avaan valkosipulin makuisen ruissipsipussin ja luultavasti syön sen kokonaan ja saan vatsani kipeäksi.
Laiskaa lauantaita!

Avainsanat

Kommentit

Meillä 1,5v herää kerran yössä tissille (kröhm…).
Tässä välissä nukkui pari kuukautta täysiä öitä, mutta flunssakierteen myötä heräilyt palasivat 🙁

Heh..;)Meilläkin jossain vaiheessa yösyömiset palasi korvatulehduskierteen vuoksi:(

Meillekkään tuo ditrim ei sopinut vaan kahden päivän jälkeen nousi näppylöitä 🙁

Inhottavaa kun selkeästi se alkoi korviin heti auttamaan ja sitten piti vaihtaa. Sitä ennen syötiin amorion kuuri, joka ei viikossa auttanu. Tietääpä myös tästä lähin sulfa-allergian.

Ditrimin ohjeissa kun oli isot varoitukset niistä iho-oireista niin iski melkein paniikki kun näppylöitä ilmestyi :S

Se on tosi hyvä antibiootti, muakin harmittaa kovin ja pelkään jo etukäteen seuraavaa korvatulehdusta kun ei voi sitä käyttää:(

meillä 5viikkonen tyttö nukkuu jo koko yön ♥ onneks !

Ohhoh, hienoa<3

moikka meillä 4 päivää vajaa 6kk nyt nukkuu jo toista viikkoo yöllä heräämättä kop kop koputan puuta ja herään aamulla siihen kun neiti on vieressä en tajua unissaniko otan aina neidin viereen? ken tietää ja harvempi arvaa..:D

Moi! Heheh, hienoa kun nukkuu:)

Mulla on neljä muksua, joista yksi on alkanut nukkua yönsä 1,5 kk iässä heräämättä kuin parina yönä hammasten tuloon tai kun on ollut sairas. Hän kyllä nukkuikin vauvasta asti omassa huoneessaan. Kaikki kolme muuta ovat olleet ensin mahdottomia tissitakiaisia. Lopetin kaikkien kohdalla imetyksen 7, 5 kk iässä. Osa on alkanut nukkua yönsä heräämättä 1-2 vuoden iässä. Kuopus, joka on ainoa poika heräili neljä vuotiaaksi asti. Yleensä näki pahaa unta, joka herätti.

Kiva kuulla ettei ne kaikki muutkaan lapset ole aina niin hyviä nukkujia:) Monet aina lohduttelee, että kyllä se lapsi siihen ja siihen ikään mennessä alkaa nukkumaan, mutta eihän se niin mene, ihan lapsikohtaistahan tämä on. Viime yönä Amalia jälleen heräsi muutaman kerran..

Repeilin tolle teidän sellon reissulle 😀 Asun itse 5-10km päässä sellosta ja tulee siellä aika usein autolla pyörittyä.. Ehkä oli kuitenkin hyvä, että ette edes löytäneet parkkihalliin. Meinaan itsekkin ajan mielummin kattoparkkiin, koska parkkihalli on jäätävän iso ja kerran etittiin kaverin autoa sieltä monta tuntia 🙂 😀 Mutta ei täällä pk-seudulla autolla ajaminen oo sen kummempaa 😉 Appiukkokin jättää aina suosiolla autonsa muualle ja mieheni kuskaa häntä sitten täällä 😀

PS: Oot varmasti ensimmäinen, josta kuulen, että ei ois ikinä matkannu junalla o.O

Tälläsiä juntteja täällä ei pk-seudulla asustelee;) Apua mun täytyy päästä pikimmiten junan kyytiin! 🙂

nauroin niin kovin noita lasten kuvia, hauska tarina 😉 oli tosi kivaa nähdä.. 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.