Yleinen
14.11.2013

Häämatka ja matkarattaat

Häämatka ja matkarattaat

Viime viikon perjantaina Johnny vietti Tampereella työpaikkansa pikkujouluja ja palasi kotiin vasta lauantaina neljän jälkeen iltapäivällä. Me tytöt ja Nuusku vierailimme perjantaiaamuna mummoni luona, sillä hänellä oli syntymäpäivät. Amalia oli tehnyt isomummolle lahjaksi kortin ja kunnioitimme mummoni toivetta emmekä ostaneet hänelle muuta lahjaa. Kortista jää kuitenkin isomummolle kiva muisto eikä sen suurempaa krääsää jää säilytettäväksi.

Loppupäivän vietimme siskoni perheen luona ja ihan vain kotona oleillen. Illalla meitä molempia Amalian kanssa hymyilytti kun istuimme sohvalla vieritysten katsellen televisiota. Välillä Amalia painoi päänsä minua vasten ja luulen hänen olleen yhtä onnellinen kuin itsekin sillä hetkellä olin. Meillä ei ollut minnekään kiire ja saimme hetken vain olla ja nauttia. Oli ihana katsella kun Amaliakin rauhoittui ja oli vain paikoillaan.

Välillä on ihan kiva olla ilman aviomiestä ja nautin todella kovin kun sain illalla Amalian käytyä yöunille olla vain ja ainoastaan itseni kanssa. Nuusku oli tietysti kotona, mutta oli omissa oloissaan. En tehnyt mitään sen ihmeempää kuin luin lehteä, katselin televisiota ja yläkertaan suuntasin yhdentoista jälkeen jatkaen vielä siellä television katselua. Amalia heräsi juuri kun olin alkamaisilla nukkumaan, joten nukkumaan ei tarvinnut käydä yksin, sillä hain murusen viereeni.

Lauantaiaamuna kävimme kahden tenavauinnissa, josta saimme mukaamme tulipunaisen ruusun isille kotiin vietäväksi isänpäivän kunniaksi.

Isin tultua kotiin Amalia oli vain äidin tyttö ja osoitti luultavasti käytöksellään mieltään isille. Vietimme loppupäivän perheen kesken rennosti oleillen.

Sunnuntaina oli isänpäivä ja isänpäivänaamustamme voitte lukea täältä.

Isänpäivänä isi ei päässyt edes vessaan yksin

Isänpäivänä isi ei päässyt edes vessaan yksin

Nuusku sentään odotti vessan ulkopuolella

Nuusku sentään odotti vessan ulkopuolella

Isänpäivänilta jatkui hyvän ruuan parissa, sillä Johnnyn vanhemmat olivat varanneet pöydän Intialaisesta ravintolasta, jonne menimme porukalla syömään. Ennen ravintolaan menoa poikkesin yksin isäni haudalla muun perheen odottaessa autossa, sillä ulkona satoi kovasti vettä.

Sain mekon mummoltani ja se on kokoa 40-42, mutta koska Johnny sanoi Helsingin pimujen käyttävän tälläisiä luotin miehen sanaan ja lähdin mekko päällä syömään

Sain mekon mummoltani ja se on kokoa 40-42, mutta koska Johnny sanoi Helsingin pimujen käyttävän tälläisiä luotin miehen sanaan ja lähdin mekko päällä syömään

IMG_4293

WP_001142

Ravintola oli täynnä ja valitsimme ruuaksi isänpäiväbuffetin tarjonnan. Buffet oli mainio valinta, sillä saimme maistella paljon erilaisia intialaisia ruokia. Ruoka oli mausteista ja tulista, joten Amalia sai tyytyä salaatteihin, riisiin ja naanleipään. Ruokajuomaksi tilasimme tytölle lasin maitoa, jota hän imi ahnaasti pillin avulla.

Amalia käyttäytyi hienosti vaikkakin pöytään jäi aikamoinen sotku kun Amalialla on tapana syödä ruokaa myös käsin, mutta tämähän on arkipäivää Intiassa. Buffetin hintaan sisältyi jälkiruuaksi uskomattoman hyvä kakunpala, tee ja kahvi. Kakunpalan söimme Amalian kanssa puoliksi. Laskun maksettuamme Intialainen tarjoilija toi pöytään neljä suklaakarkkia, mutta tuodessaan muisti Amalian ja haki hänelle vielä oman suklaan. Amalia sai maistaa ehkä ensimmäisen kerran suklaata ja ai ai miten namia se oli. Amaliaa harmitti vietävästi kun mummi sulloi loput suklaakarkit laukkuunsa, sillä äiti ei halunnut niitä kotiin viedä suklaahimonsa ja siitä tulevien finnien vuoksi.

Maanantaina kävimme siskoni kanssa Prismassa ruokaostoksilla. Ostin ruokatarpeita vain torstaille asti, sillä ruokarahat riittivät vain sinne. Perjantaina Johnnylla on tilipäivä ja me pärjäsimme tämän ensimmäisen kuukauden purkkiin nostetuilla ruokaan tarkoitetuilla käteisvaroilla. Viime kuussa tuli törsäiltyä, joten tämä kuu on jouduttu elämään pienemmällä ruokabudjetilla. Ensi kuussa yritän fiksumpana käyttää rahat tasaisemmin enkä sortua tilipäivänä liikaa herkkuihin.

Kaupan jälkeen palasimme Amalian kanssa kotiin ja alustin palapaistin uunivalmiiksi. Tämän jälkeen oli jo kiire neuvolaan, sillä Amalia sai tänään toisen hepatiittirokotuksen. Puolen vuoden päästä tulee kolmas rokotus, joka takaa 20 vuoden suojan A-ja B hepatiitteja vastaan. Olin kertonut Amalialle, että rokotus tulee sattumaan hieman ja Amalia olikin sylissäni aivan rauhallinen. Piston jälkeen pääsi pieni itku, mutta ei sen suurempaa. Amalia oli hyvin reipas ja sai paljon kehuja neuvolatädiltä sekä hienon leppäkerttutarran, jota muistetaan joka päivä katsella.

Iltapäivällä Amalia pääsi mummin ja vaarin luokse hoitoon, sillä äidillä oli kampaaja. Vaalensin kampaajalla tyven ja leikkautin etuhiuksiani lyhyemmiksi. Omat hiukseni ovat kasvaneet huimasti enkä ole kaivannut hiustenpidennyksiä ollenkaan.

Amalialla oli sujunut hoidossa hienosti, mutta hän lähti kuitenkin mielellään kanssani kotiin. Isi oli ehtinyt kotiin ennen meitä ja sai minut iloiseksi, koska oli tehnyt löhöilyn sijaan Nuuskun kanssa lenkin.

Tiistaiaamuna aloin siivoamaan ja siivouksen lomassa kävimme Amalian kanssa kävellen hammaslääkärissä. Hammaslääkäri tarkisti Amalian aikaisemmin lohjenneen etuhampaan ja hammas näytti olevan kunnossa. Pyysin hammaslääkäriä tarkistamaan josko Amalian viimeisin hammas olisi jo puhjennut, mutta ei ollut, joten tytöltä puuttuu vielä yksi hammas ylhäältä. Hammaslääkäri hämmästeli Amalian nopeaa hampaidentuloa ja kertoikin, että rautahampaat voivat alkaa tulla jo nelivuotiaana. Aika hurjaa, mutta Amaliahan alkoi tehdä ensimmäistä hammastaan jo kahden ja puolen kuukauden ikäisenä ja lopulta hammas puhkesi juuri kun neiti täytti kolme kuukautta. Tämän jälkeen hampaita on tullut kuin sieniä sateella.

Hammaslääkärin odotustilassa

Hammaslääkärin odotustilassa

Kotiin tultuamme siivosin kodin loppuun ja laitoin Amalian päiväunille. Unta riitti vain puoleksi tunniksi ja unien jälkeen oltiin kiukkuisia. Hetken itkettyään ja kiukuteltuaan Amalia piristyi ja oli taas oma itsensä.

Amalian vauva kulkee ostoskärryissä

Amalian vauva kulkee ostoskärryissä

Äidin hiusjuttuja tutkimassa

Äidin hiusjuttuja tutkimassa

Laita tää ponnari mun päähän

Laita tää ponnari mun päähän

Tuima muija

Tuima muija

Amalia kiljuu

Amalia kiljuu

Oliko riittävä volyymi?

Oliko riittävä volyymi?

Uutta äänen avausta

Uutta äänen avausta

Heh, minkä sä mun päähän pistit?

Heh, minkä sä mun päähän pistit?

Kaunokainen

Kaunokainen

Tarkkaa puuhaa

Tarkkaa puuhaa

Iltapäivällä meillä oli muskari ja loppupäivän vietimmekin kotona. Äitini ja pikkuveljeni tulivat kylään ja fiilistelimme äitini kanssa tulevaa häämatkaa. Lähdemme häämatkalle ensi maanantaina ja olemme matkalla viikon. Matkalle lähtevät mukaan tietysti Amalia, mutta myös äitini. Odotamme matkaa kuin kuuta nousevaa ja kaikista ihaninta on nähdä miten Amalia suhtautuu lentomatkaan ja uuteen ympäristöön Kanariansaarella. Matkamme kohde on Playa Del Ingles.

Amalialle varaamme lentomatkan ajaksi viihdykkeeksi kirjoja, värityskirjan ja kynät, käsilaukun, jonne hän voi laitella tavaraa, leikkien lelukutsuilta ostettua muovailuvahaa ja geokolmiolelun. Lisäksi pakkaan Amalialle mukaan käsimatkatavaroihin pilttiä, pillimehuja, smoothieta, maitoa, purkkaa, vaippoja, pesulappuja, vaihtovaatteet, tutteja, nunnut, tabletin, ruokalapun, maissinaksuja, rusinoita ja ehkä jopa karkkia. Lääkkeet tulevat tietysti myös käsimatkatavaroihin kuten myös aurinkorasva. Niin ja kai siis käsimatkatavarat sai pakata matkalaukun kokoiseen laukkuun.

Antakaa Te pienten lasten kanssa matkustaneet tai miksei muutkin lukijat vinkkejä jos jotain tärkeää puuttuu?

Amalia sai ystävältään lainaksi uimapuvun ja uimahatun, mutta hatun tilalle taidamme ottaa jonkin hieman tyttömäisemmän

Amalia sai ystävältään lainaksi uimapuvun ja uimahatun, mutta hatun tilalle taidamme ottaa jonkin hieman tyttömäisemmän

Sukellus matkalaukkuun

Sukellus matkalaukkuun

Vain pylly vilkkuu

Vain pylly vilkkuu

IMG_4359

Kyllä tää selvä tyttö on poikien uikkarista huolimatta

Kyllä tää selvä tyttö on poikien uikkarista huolimatta

Mä käyn vain puuteroimassa nenäni

Mä käyn vain puuteroimassa nenäni

IMG_4363

Keskiviikkona siskollani oli arkivapaa, joten suuntasimme jo aamulla heidän luokse. Lapset saivat koko kodin hetkessä mullin mallin, sillä Eemillä ja Iidalla leluja riittää. Amaliasta ja Iidasta on tullut melkoiset kaverukset ja jossain vaiheessa huomasimme Iidan riisuneen Amalian ilkosilleen. Iida halusi vaihtaa Amalialle oman mekkonsa päälle sekä bikinien yläosan mekon alle. Tytöt olivat somia keskenään kun pukiessa Iida käskytti Amaliaa milloin istumaan milloin seisomaan ja pienempi toimi hienosti ohjeiden mukaisesti.

Tytöt näkkärillä

Tytöt näkkärillä

Iida näyttää niin suloisen pikkiriikkiseltä

Iida näyttää niin suloisen pikkiriikkiseltä

Ilmat ovat olleet tällä viikolla hyviä, joten ulkona on sää sallinut olla. Täällä vielä tehdään hiekkakakkuja, sillä lunta ei ole edelleenkään satanut.

Illalla Johnnyn tullessa kotiin aloitimme remonttireiskan hommat. Johnny irroitti pikku eteisestä hattunaulakon, Amalian naulakon ja levitti tasoitusainetta muutamaan ylimpään reikään. Tämä on minun projektini, joten tasoitin loput alemmalla sijaitsevat reiät. Olen maalaamassa pikku eteisen uudestaan valkoiseksi, sillä olen jo jokin aika sitten repinyt seinästä kenkäkaapin irti ja siitä on jäänyt rumat reiät seinään. Lisäksi hattunaulakko on asennettu aivan liian korkealla enkä pidä sen ulkonäöstä. Olen jo löytänyt uuden naulakon vanhan tilalle ja maalaushommat aion aloittaa perjantaina. Kenkätelinettä emme tällä hetkellä omista, mutta sellainenkin on jo katsottu valmiiksi. Molemmat tuotteet löytyvät Jyskistä. Maalaukseen tarvittavat tykötarpeet saimme lainaksi Johnnyn vanhemmilta.

Tähän aamuun heräsimme puolen kahdeksan aikaan. Olen alkanut valvoa iltaisin myöhempään, joten olen Amalian herätessä aina aivan tokkurassa. Onneksi Amalia jaksaa aamuisin seurata hetken aikaa Pikku Kakkosta, jota hän saa katsella meidän sängyssä tutti suussa. Aamuisin en raaski repiä tuttia hänen suustaan heti, mutta Amalia tietää, että tutti jätetään sänkyyn eikä tutti suussa ole asiaa sängystä pois. Tänäkin aamuna sängystä poistuessaan Amalia otti tutin suustaan ja sanoi samalla tuttia sängylle heittäessään TUTTI TUTUU, joka tarkoittaa sitä, että tutti jää sänkyyn tutumaan.

Amalia sai ystävänsä aamupäiväksi kylään ja kyllä tytöillä oli keskenään mukavaa. Molemmat tytöt istuivat lelulaatikoissa sekä vierekkäin matkalaukussa. Kaveri tuli jopa odottamaan Amaliaa Amalian käydessä potalla.

Tämän viikon päiväunet ovat olleet puolta tuntia, mutta tänään unet kestivät vielä lyhyemmän aikaa, sillä Amalia heräsi vartin jälkeen enkä saanut häntä enää nukkumaan. En edes muista milloin Amalia olisi päiväunilta kesken heränneenä nukahtanut uudestaan.

Iltapäivällä piipahdimme äitini ja Amalian kanssa lastentarvikeliikkeeseen, josta ostin Amalialle matkarattaat. Rattaita oli hyvä työntää ja niistä löytyi tilava tavaratila. Ehkä elämäni ensimmäisen kerran päädyin makuni kanssa halvimpaan malliin, joten rattaat lähtivät mukaan 86 eurolla. Rattaiden lisäksi ostin rattaille tarkoitetun laukun, joka suojelee rattaita ruumaan mennessä enemmän kuin pelkkä muovipussi. Olisi kurjaa jos uudet rattaat olisivat rikki yhden lentomatkan jälkeen, sillä aikamoisella väkivallalla ruuman henkilökunta tuppaa matkalaukkuja ja rattaita kohdella. Amalia piti uusista rattaista niin kovasti, että niissä piti katsella illan Pikku Kakkosen lähetystä.

Amalia uusissa rattaissa. Rattaat ovat Tenava-aitasta

Amalia uusissa rattaissa. Rattaat ovat Tenava-aitasta

Rattaat ovat Emma merkkiset

Rattaat ovat Emma merkkiset

Päädyin ruskeaan väriin

Päädyin ruskeaan väriin

Täältä mä sua tirkistelen tyttö kulta

Täältä mä sua tirkistelen tyttö kulta

Tilava tavarakori

Tilava tavarakori

Hyvät pyörät

Hyvät pyörät

Nukkuakin voisi, mutta tuskinpa

Nukkuakin voisi, mutta tuskinpa

Miten Amalia näyttääkään noin jäätävän kokoiselta näissä rattaissa

Miten Amalia näyttääkään noin jäätävän kokoiselta näissä rattaissa

IMG_4403

Isi tuli kotiin vasta puoli seitsemän aikaan mukanaan pizzaa, karkkia, sipsiä ja limua ja tänään olikin siis se kauan odotettu palkkapäivä. Eilen Johnnyn sokerinhimo kasvoi jo niin kovaksi, että mies päätti sekoittaa kermavaahtoa, kaakaojauhetta, vaniljasokeria ja nopparelleja ja väitti sekoituksen maistuvan suklaamousselta. Sormenpäällisen suostuin suostuttelun jälkeen maistamaan enkä itse olisi kuuna päivänä syönyt sitä enempää vaikka karkkihirmu olenkin. Mutta tänään ei tarvitse tyytyä itsetehtyihin sekoituksiin vaan pääsemme nauttimaan ihan kaupanhyllyltä ostettuja herkkuja.

Johnnyn "suklaamousse" ennen sekoitusta

Johnnyn ”suklaamousse” ennen sekoitusta

Sekoituksen jälkeen

Sekoituksen jälkeen

Näyttää vähän epäilyttävältä ja hei mies sun viikset on kohta sun suussa

Näyttää vähän epäilyttävältä ja hei mies sun viikset on kohta sun suussa

Tosi hyvää on, juu juu

Tosi hyvää on, juu juu

Ihanaa illanjatkoa muruset <3

Avainsanat

Kommentit

Jos lentolaukkuunne vielä mahtuu pakkaa itsellesi vaihto vaatetta, ainakin paita. Lapset tuppaavat sotkemaan myös äidin vaatteet lennolla.
Olen kerran lentänyt Jenkkeihin punaviinit housuilla ;(
Myös bikinit tai shortsit on hyvä ottaa matkatavaroihin, jos sattuu matkalaukku katoamaan, niin ei tarvitse perillä olla farkuissa uima-altaalla. Senkin olen kokenut.
Kiva lueskella puuhistanne ja nuoren perheen arjesta. Minulla nuorin aloitti lukion syksyllä.
Ja ihanaa lomaa teille!

johanna

Tää oli niin hyvä, pannaan mahtumaan 😉
Ui sinulla on ihanan monta lasta, itsekin haaveilen isosta perheestä <3 Kiva kun blogi kiinnostaa 🙂
Ja kiitos, varmasti tulee ihana loma! <3

Hei vielä,
lentokentällä (Helsinki-Vantaa) voi tanka eväslaukkua turvatarkastuksen jäljeenkin esim. R-kioskilla, siellä on ainakin edullisemmat karkit, kuin tax-freessä. Nesterajoitus koskee vain turvatarkastusta, koneeseen voi ottaa enemmänkin, ainakin reittilennoilla. Pillimehut on hyviä nousun ja laskun ajaksi, mehua nielemällä ei mene korvat niin lukkoon.

johanna

Näin me tehdään, että ostetaan pillimehuja Ärrältä 🙂 Mehu on Amalista niin nannaa, että sitä hän saa lipittää nousun- ja laskun ajan <3
Kiitti vinkeistä 🙂

Toivottavasti matka menee hyvin! 🙂 …Pakko vielä kyllä sanoa, että tuo teidän matto on söpö 🙂 Koirakin naamioituu sinne melko hyvin.

johanna

Eiköhän se mene, meitä on kolme aikuista ja yksi lapsi, joten varmasti jokainen saa vuorollaan myös rentoutua. Mä niin odotan Amalian reaktiota mitä se tykkää kun matkaamme ulkomaille <3
Tuo matto on ihana ja niin pehmoinen ja Nuusku tosiaan naamioituu usein mattoon 🙂

Heippa! Kiitos blogista, Amalia on ihana <3 Mistä toi Amalian keittiö on hankittu? Tahtoo samanlaisen 🙂

johanna

Heippa!

Oleppashyvä ja kiitos itsellesi kehuista <3
Amalian leikkikeittiö on tilattu netistä jostain leluliikkeestä, keittiötä myi moni lelukauppa ja valitsin tietysti sen halvimman, mutta en millään muista mikä se liikkeen nimi oli. Googleen kirjoitin leikkikeittiö ja sitä kautta löysin tämän ihanuuden 🙂

heivaan! täältä huikkaa pitkäaikainen lukija, joka kommentoi ensimmäistä kertaa. olen jäänyt koukkuun blogiisi.. teidän elämää on ihana seurata, vaikka itselle perheellisen ja naimisissa olevan elämä ei niin tuttua ole kun ikää vasta 19vuotta. blogin kuvat ja kuvatekstit on kerta toisensa jälkeen niin hyviä! 😀 esimerkkinä tää johnnyn viimeisen kuvan poseeraus + Tosi hyvää on, juu juu 😀 oot ihan huippu!!

johanna

Hei vaan Erika!
Ihan huippu kommentti, kiitos ja kiva kun viimein kommentoit <3

Tosiaan kaikki nestemäiset pakkauset saavat muistaakseni olla kooltaan max. 50ml ja kaikki pitää pakata litran kokoiseen minigrip pussiin. Lapselle tarkoitettuja ruokia saa ottaa mutta kannattaa varmaan ostaa pillimaitoa. Ja tosiaan se laukun koko on ihan erikseen määritelty lentoyhtiön sivuilla ja saa painaa yleensä max. 5kg. Cabin bag, kokoisia laukkuja saa ostaa erikseen, mutta ennen hankkimista kannattaa tarkistaa tosiaan ne mitat lehtoyhtiötä koska noita laukkujakin taitaa olla kahta eri kokoa jos päädytte sellaisen ostamaan kannattaa melkeinpä ostaa se pienemmän kokoinen kun se sitten on se mikä yleisesti käy kaikilla lehtoyhtiöillä.

johanna

Pillimaitoa ajattelinkin, mutta ei se maito ole välttämätön mukaan.
Me meinattiin ottaa käsimatkatavaroille hoitolaukku ja reppu tai sitten kaksi reppua, tuo oli vain huuli tuo matkalaukku käsimatkatavaroihin 😉

Eikös se max. nestepurkin koko ole 100ml. Mutta kaikkien nesteiden tosiaan tarvitsee mahtua siihen yhteen litran minigrip-pussiin. Lastenruokia saa viedä, mutta en olisi kyllä varma, hyväksytäänkö siihen kaikki smoothiet ja maidot ja muut?

johanna

Jep näin luki finnmatkojen sivuilla. Täytynee ehkä jättää maidot ja smoothiet suosiolla pois ja kokeilla ottaa mukaan vain pillimehuja 🙂

Juu niinhän se onkin, arvoin tuon 50 jaa 100 ml välillä mutta 100 se on =)

johanna

Jep juurikin tuo 100ml, itsekin tarkistin 🙂

Ihana blogi!!! Tämä on mun suosikkiblogi ihan ylivoimaisesti.
Vaikutat tosi mukavalta ja ihailen sinua äitinä. Jaksat niin paljon touhuta Amalian kanssa 😀
Jatka samaan malliin ja ihanaa joulun odotusta!!

johanna

Eikä miten ihana kommentti, kiitos Elina <3
Ihanaa joulun odotusta sinullekin <3

Jep, Aurinkorasvaa ei saa viedä matkustamoon 🙂 Tai saa jonkun pienen tosi pienen putelin ja kaikki putelit tulee laittaa myös litran kokoiseen minigrip pussiin 🙂 Netistä löytyy aikas selkeät ohjeet, jos epäilyttää!

Mulla oli joskus samanlainen nukke kun Amalialla! Sen nimi oli Laura 😀

Hauskaa matkaa teille!

johanna

Kiitti tiedoista 🙂
Multa Amalia on tuon vauvan perinyt, vauva on ulkonäöltään saatu melko hurjan näköiseksi 😉
Kiitti, varmasti tulee ihana loma! <3

Voi teidän kuulumisia on sitten AINA ihana lukea, kun välillä saa ihan ääneen nauruun purskahdella ja välillä tulee oikein sydämestä suuri hymy! Hellyyttävä tyttö tuo teidän Amalia 🙂

johanna

Kiitos Jenni aivan mahtavan ihanasta kommentistasi <3

Heippa! Aurinkorasvaa ei saa viedä käsimatkatavaroissa ja muovailuvaha on vähän epämääräinen kanssa.Käsimatkatavara laukulle on omat mittansa ja ne voi tarkistaa lentoyhtiön sivuilta 🙂 Mukavaa reissua!

johanna

Heippa Stella!

Kiitti sulle, nyt siis tiedämme laittaa aurinkorasvan matkalaukkuun ja muovailuvaha saa jäädä kotiin 🙂
Meinattiin käsimatkatavaroille ottaa joko hoitakassi ja reppu tai sitten kaksi reppua, se oli vain huuli jonka lauseen loppuun heitin 😉
Kiitti, varmasti tulee ikimuistoinen loma <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.