Yleinen
13.3.2013

Flunssan parantelua

Flunssan parantelua

Eilen Amalia nukkui yli kaksi tuntia päiväunia, joka oli todella hyvä. Meillä olisi tullut muuten pitkästyttävä päivä jos hän olisi nukkunut vain puolen tunnin tirsat. Samantien Amalian herättyä aloin valmistamaan ruokaa ja siinä vaiheessa kun sain ruuan uunista jäähtymään Amalian lautaselle oli hän jo huutamassa kurkku suorana syöttötuolin alapuolella. Olimme syöneet välipalaa alle kaksi tuntia sitten, joten ei Amalialla voinut olla huutava nälkä. Keuhkot kipeiksi sain puhallella hänen ruokaansa, jotta hän sai lusikallisen
suuhun ja hiljeni. Amalia on aina erittäin malttamaton ruuan suhteen.

Johnny tuli kotiin puoli kuuden jälkeen ja join kupin teetä hänen seuranaan kun hän söi. Amalia ei tietenkään malttanut pysyä keittiöstä poissa vaan hänenkin oli saatava jotain suuhun laitettavaa. Muutaman palan kurkkua hän söi kunnes totesi kurkkujen olevan pahoja ja heitti lautasen kaaressa lattialle.

Amalia ei tykkää juoda maitoa uudesta nokkamukista vaan hän haluaa juoda maitoa vanhasta mukista, johon hän on purrut ison reiän. Amaliasta on kaikista hauskinta kun hänen ei enää tee mieli juoda niin hän ottaa maitoa suun täyteen ja sylkee ne kaaressa pöydälle. Toinen asia mistä Amalia pitää on heilutella nokkamukia kädessä niin että maitoa varmasti löytyy koko keittiöstä. Aina kieltäessäni Amaliaa heiluttamasta nokkamukia hänen ilmeensä muuttuu ilkikuriseksi hymyilyksi ja hän heiluttaa heti uudestaan. Kaiken huipuksi Amaliasta on hauskaa repiä minua hiuksista kun kyykin syöttötuolin ja pöydän alla pyyhkimässä rätillä maitoläikkiä pois.

Illalla sain käydä yksin rauhassa suihkussa ja viivyin kuuman veden alla kauan. Amalia nukahti yöunille jo seitsemältä vaikka olikin nukkunut pitkät päiväunet. Johnny oli käynyt lähikaupassa töistä tullessaan hakemassa maitoa, mutta yllättäen hänen mukanaan tuli myös sipsipussi ja karkkia. Napostelin tietokoneella istuessani melkein kaikki namit, joten Johnnylle ei jäänyt juuri mitään. Ennen nukkumaanmenoa luimme yhdessä muutamia sivuja juhlakirjasta, jonka kaasoni Terhi oli meille tuonut. Siellä oli hyviä vinkkejä ja muistutuksia mitä kaikkea häiden järjestelyissä tulee tehdä. Johnnykin vaikutti aidosti kiinnostuneelta vaikka häneltä pääsikin muutama typerä kommentti kuten ettei sillä ole mitään väliä kummalla puolella minä kävelen kirkossa alttarille ja millä puolella hän seisoo. Nämähän ovat käsitykseni mukaan tärkeitä ja noudatettavia sääntöjä kirkkohäissä. Korjatkaa jos olen väärässä.

Nukahdin sohvalle kymmenen aikaan ja heräsin puoli kolmelta Amalian itkuun. Huomasin Johnnyn nukkuvan rahin päällä ja minua nauratti. Kömmin yläkertaan ja annoin Amalialle tutin. Päätin jättää Johnnyn rahille nukkumaan ja painuin yksin sänkyyn leveästi ja makoisasti nukkumaan.

Amalia heräsi seuraavan kerran puoli kuudelta ja onneksi sain hänet jatkamaan unia vielä puoli seitsemään. Amalialle aamupesuja tehdessäni kiinnitin huomiota ettei hänen nenässään tai nenän lähellä ole yhtään kuivunutta räkää. Mietin olisikohan nuha selätetty.

Tullessamme alakertaan huomasin Johnnyn vaihtaneen paikkaa rahilta sohvalle. Johnnylla on nykyisin niin hyvät unenlahjat, että hän voi nukkua missä vain. Usein hän nukahtaa lattiallekin kuulokkeet päässä samalla kun katselee tietokoneelta ohjelmia.

Siskoni soitti heti aamusta ja kertoi vointinsa olevan parempi, mutta nyt Iidalla oli kuumetta. Syöttäessäni puuroa Amalialle alkoi hänen nenänsä jälleen valua.

Vähän aamupalan jälkeen iski jälleen nälkä

Mandariini maistuu

Ystäväni tuli kaksi vuotiaan poikansa kanssa meille leikkimään aamupäivän ajaksi. Amalian ollessa päiväunille minulle tuli tekstiviesti, jossa luki pakettini saapuneen postiin. Paketissa oli tilaamiamme tarvikkeita häihin.

Amalia nukkui päiväunia yli kaksi ja puoli tuntia eikä kertaakaan edes inahtanutkaan unensa aikana. Lopulta aikani alkoi käymään pitkäksi ja aloin odottamaan milloin hän herää. Oloni on edelleen flunssainen ja kurkkuni on kipeämpi kuin eilen. Siskoni laittoi minulle viestiä, että hänen kuumensa nousi taas ja patistin häntä menemään Iidan kanssa lääkäriin.

Lääkäri totesi siskollani olevan influenssa ja Iidalla oli ensimmäisen kerran korvatulehdus toisessa korvassa. Lääkäri toivoi Iidan kuumeen johtuvan korvatulehduksesta eikä influenssasta. Iida sai varmuuden vuoksi influenssaan viruslääkettä sekä korvatulehdukseen antibiootin. Siskoni sai nuhalääkettä ja yskänlääkettä.
Ei alkanut siskoni toinen työviikko ihan niin kuin piti.

Johnny haki paketin postista töistä tullessaan ja laatikosta paljastui ihania juttuja. Saan niin ne prinsessa häät, joita olen aina toivonut.

Amalia väsähti totaalisesti seitsemän jälkeen ja tein kiireellä iltapesut samalla hänen parkuessa. Nyt Amalia on nukkunut jo tunnin verran ja Johnny on kaverinsa kanssa kahvilla. Taidan alkaa odottelemaan Pikku potilaiden alkua Nuuskun kanssa ja odottelemaan rakkaani tuloa kotiin<3

Omatoimisesti haki herkut kaapista

Äidin ja isin pikku possu

Kommentit

löysin sun blogin kaksplussan blogikilpailun kautta ja pakko jäädä lukijaksi! 🙂 Mulla on melkein samanikänen tyttö niin on mukava lueskella sun postauksia 🙂 Amalia on kyllä aivan mielettömän kaunis tyttö! <3 <3

Ihan mielenkiinnolla kysyn, mistä paikasta tilasit häätarvikkeita? Ja onko kirja ihan nimeltään juhlakirja? 🙂 Ihana blogi sulla!

Tilailimme häätarvikkeita Decora house nettikaupasta. Sieltä löytyi kaikkea ihanaa<3 Juhlakirjan nimi on Juhlat. Se on Kodin kuvalehden Juhlat-kirja. Kiva jos tykkäät blogista:)

Meillä on mukista juomisen kanssa ihan samoja ongelmia… Tosin mun poika täyttää 2 ja juo edelleen pullosta, ei suostu juomaan mukista maitoa ollenkaan tai sylkee ne/kaataa ne…

Ja mun muistaakseni sillä on oikeesti väliä millä puolella seisoo alttarilla, itse menin maistraatissa naimisiin ja siellä seisoin miehen vasemmalla puolella 🙂

Ei Amaliakaan osaa juoda mukista, mutta tarkoitin nokkamukia:) Tulee ihan kauhee sotku Amalian heiluttaessa nokkamukiaan, koska siinä on niin iso reikä..Varmaankin kaikki lapset tykkäävät tästä ja vanhemmat taas eivät ehkä ihan yhtä paljon;)

Niin siinä juhlakirjassakin luki tarkasti kaikki missä pitää seistä sun muuta ja onhan ennen häitä kirkko harjoituksetkin, jossa käydään kaikki läpi ja harjoitellaan. Eiköhän se Johnnykin sitten pysy toivottavasti siellä missä kuuluukin;)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.