Yleinen
16.10.2013

Flunssaa ja säästämistä

Flunssaa ja säästämistä

Viime viikko menikin pitkälti flunssan kourissa. Flunssa jatkuu edelleen, Amalia on vielä hieman räkäinen ja yskäinen, mutta eiköhän tuo antibiootti ole korviin kuitenkin purrut. Ainakaan särkylääkettä ei ole tarvinnut antaa kuin torstaiyöksi ja torstainahan korvatulehdus vasta todettiin. Oma flunssani oli melko lievä, mutta mies ei selvinnyt yhtä helpolla. Johnnylla on jälleen poskiontelontulehdus ja hän saikin sairaslomaa antibioottikuurin lisäksi. Viikonloppuyönä Johnny heräsi kun häntä paleli kovasti ja kuumemittari oli näyttänyt lähes 39 astetta. Nousin itsekin huolissani katsomaan miestä, joka tärisi peiton sisällä. Aamulla Johnny kertoi olleensa kokonaan peiton alla päätä myöden ja siellä peiton alla hengittely kuulemma lämmitti. Melkoinen taistelu ollut miehellä kuumetta vastaan.

Rusinoiden syöntiä omassa tuolissa

Rusinoiden syöntiä omassa tuolissa

IMG_3498

Ja taas mennään

Ja taas mennään

Hello kitty ponnari hiuksissa

Hello Kitty ponnari hiuksissa

Piirtelyä

Piirtelyä

IMG_3507

IMG_3508

IMG_3509

Isin kanssa kauppaan lähdössä

Isin kanssa kauppaan lähdössä

Isi ja tytär leipomispuuhissa

Isi ja tytär leipomispuuhissa

IMG_3579

Amalia saa kaataa jauhot

Amalia saa kaataa jauhot

Sinne meni

Sinne meni

Amalia vielä tarkistaa, että mitta on varmasti tyhjä

Amalia vielä tarkistaa, että mitta on varmasti tyhjä

Tyhjältä näyttää...melkein

Tyhjältä näyttää…melkein

Isi ei ihan ehtinyt

Isi ei ihan ehtinyt

Ja tätä jauholänttiä jaksettiin ihmetellä

Ja tätä jauholänttiä jaksettiin ihmetellä

Omenapiirakka menossa uuniin

Omenapiirakka menossa uuniin

Valmis ja maistuva omppupiirakka

Valmis ja maistuva omppupiirakka

Nuusku pälyilee lähes kauhuissaan

Nuusku pälyilee lähes kauhuissaan

Lauantaiaamuna piipahdimme siskoni perheen luona, sillä myös he sairastavat samaa flunssaa meidän kanssa. Kotiin päästyämme laitoin Amalian päiväunille ja lähdin pihalle haravoimaan, sillä meidän taloyhtiössämme järjestettiin pihatalkoot. Pihatalkoista löytyy postaus täältä.

Illalla Johnnyn vanhemmat kävivät meillä kylässä ja tästähän Amalia oli mielissään. Amalia taitaa olla vaarin tyttö vaikka on mummikin hänelle todella tärkeä. Onneksi Amalialla on edes toinen vaareista, sillä itse en saanut tutustua omiini ollenkaan. Toinen papoistani kuoli jo kauan ennen maailmaan tuloani ja toinen ollessani äitini masussa. Olen kuitenkin onnekas, sillä omistan kaksi teräsmummoa, jotka ovat minulle todella tärkeitä ja heidän kanssaan pidän usein yhteyttä.

Sunnuntaina olin päättänyt etten siivoa, koska olo oli lenssuinen. En kuitenkaan osannut olla yllätys yllätys tekemättä mitään, joten aloin vaihtamaan makuuhuoneemme järjestystä. Johnnyn tarvitsin avukseni sängyn siirtämiseen. Kuten tiedätte Amalia vaatii päästä väliimme nukkumaan joka yö. Amaliahan nukahtaa omaan sänkyynsä, mutta puolen yön jälkeen hän herää itkemään, jolloin jompikumpi meistä vanhemmista hakee hänet väliimme. Sänkymme on ollut ikkunan vieressä seinässä kiinni siitä syystä ettei Amalia putoaisi. Olemme ajatelleet ettei sänky kävisi muualle kuin ikkunan viereen, mutta kävihän se. Ikkunan vierusta on ollut huono paikka, sillä ikkunat aina hieman vetävät. Mallasimme sänkyä kahteen eri paikkaan ja toinen näistä olikin loistava. Makuuhuoneemme näyttää uudella järjestyksellä todella paljon tilavammalta.

IMG_3660

IMG_3663

IMG_3679

IMG_3669

IMG_3670

Amalia laittoi isin kuulokkeet päähän

Amalia laittoi isin kuulokkeet päähän

Äidin iltapala

Äidin iltapala

Maanantaina siskoni poika Eemi täytti 4-vuotta. Eemi tarjosi virallisena päivänä kakkua vaikka syntymäpäiväjuhlia vietetäänkin vasta lauantaina. Amalia ei ollut kovinkaan kiinnostunut pöydän antimista vaan painui pienen maistelun jälkeen leikkimään. Syntymäpäiväsankari ei tainnut maistaa mitään vaikka yleensä onkin melkoinen herkkusuu.

Aamupalaksi pannukakkua tai oikeastaan naaman sotkemista sillä

Aamupalaksi pannukakkua tai oikeastaan naaman sotkemista sillä

IMG_3556

IMG_3557

Pannaria melkein silmässä

Pannaria melkein silmässä

Aamulenkille sai laittaa toppapuvun

Aamulenkille sai laittaa toppapuvun

Pikkutytöt intoutuivat tanssimaan naamiaisasuissa musiikkivideoiden tahtiin. Iida oli pukeutunut luurangoksi ja Amalia Minni hiireksi. Tytöt olivat aivan mahdottoman suloisia. Mummi sai tästä idean, että järjestäisimme lapsille Halloweenbileet. Tarjolla olisi herkkuja ja kaikkien myös aikuisten tulisi pukeutua naamiaisasuun. Hauska idea, joka toivottavasti pystytään myös toteuttamaan.

Tiistaina annoimme isin levätä ja lähdimme Amalian kanssa avoimeen päiväkotiin aamupäivän viettoon. Avoimien päiväkotien ja kerhojen lelutarjonnasta saa hyviä vinkkejä joulupukin konttiin. Amalian suosikkilelu on kassakone eikä sellaista tarvitse edes ostaa, koska siskoni luota löytyy meidän vanha kassakone. Mieleeni juolahtikin hyvä idea antaa kassakone Amalialle iloisena yllätyksenä viihdykkeeksi lentokoneeseen ensi kuussa kun matkaamme ulkomaille.

Avoimeen päiväkotiin lähdössä

Avoimeen päiväkotiin lähdössä

IMG_3596

Suukko

Suukko

IMG_3603

Amalia valitsemassa itselleen kenkiä

Amalia valitsemassa itselleen kenkiä

IMG_3610

Saparot

Saparot

IMG_3613

Eilen illalla ennen yöunille menoa Amalia alkoi tanssia tämän hetkisen lempimusiikkivideonsa tahtiin. Amalia matki musiikkivideolla näyttelevää pikku poikaa laittamalla sormet korviinsa lallatellen samalla tavalla kuin poika.

Näin hienosti Amalia osaa matkia poikaa

Näin hienosti Amalia osaa matkia poikaa

IMG_3654

Amalian matkiman musiikkivideon pääset katsomaan painamalla tästä.

Isin ja äidin iltapala

Isin ja äidin iltapala

Amalia sai kauniin kirjeen kauniiden lämpimien villasukkien kera innokkaalta lukijalta, joka oli naapurinani lapsuudenkodissani. Kultainen kiitos sinulle Anja <3

<3Villasukat<3

<3Villasukat<3

Tänään otimme Amalian kanssa aamun rauhassa ja kymmenen pintaan lähdimme kävellen leikkipuistoon. Ajattelin Amalian viihtyvän pienemmässä puistossa, mutta ei ei hän viihtynyt sielläkään. Lähes kaikkea hän suostui kokeilemaan, mutta melko pian sanoi joka kerta: POIS. KOTIIN sanaa hoettiin myös liian monta kertaa. Kuitenkin liukumäestä Amalia osasi liukua ihan itse ja olen ylpeä hänestä ja taisi hän vähän itsekin olla. Amalia oli kuin pieni Michelinnukko toppavaatteissaan, sillä toppapuku on niin muhkea. Olin itsekin pukeutunut talvikamppeisiin ja hyvä niin, sillä minun ei tarvinnut hytistä monen muun äidin tavoin.

Päivätutista olemme luopuneet jokin aika sitten ja tämä on sujunut oikein hyvin. Päivä- ja yöunilla tutti on vielä käytössä ja pohdinkin tässä siitä luopumista ennen häämatkaamme vai vasta sen jälkeen. Olen nyt pitkälti sitä mieltä, että tutista luovuttaisiin vasta matkan jälkeen, mutta mitä mieltä Te lukijat olette? Jotenkin tuntuisi turvalliselta, että tuttu ja turvallinen tutti olisi matkalla vielä käytössä jos yöt sattuisivat olemaan levottomia niin tutti helpottaisi edes vähän, mutta toisaalta matkamme ajankohta on vasta 18.11, joten tutista luopumiseen ehtisi hyvin tottua.

Yöt meillä nukutaan edelleen vaihtelevasti eikä kokonaisia öitä ole ollut ainuttakaan pitkään aikaan. Toisaalta en niitä edes odota, sillä Amalia on nukkunut kokonaisia öitä elämänsä aikana yhdellä kädellä laskettavan määrän. Päiväunet ovat olleet vaihteeksi surkeita puolen tunnin mittaisia huilitaukoja, mutta toisaalta yöunille on nukahdettu näinä päivinä aikaisemmin.

Olemme tehneet pienimuotoisen budjettikartoituksen. Listasimme Johnnyn menot ja perheemme yhteiset menot paperille. Johnnyn menoja ovat työmatkoille tarvittava bensa ja ruokailut työpäivinä. Perheemme menoja ovat ruokamenot sisältäen myös kaiken muun kaupasta saatavan ja oman autoni bensa. Lisäksi laskimme asuntolainaan ja yhtiövastikkeeseen menevän summan sekä joka kuukausi laskuihin tarvittavan rahamäärän.

Laskut maksan aina heti Johnnyn palkan tullessa ja ruokaan, bensoihin ja Johnnyn työruokailuun tarvittavat rahat Johnny nosti tililtään. Rahat päätyivät pikkupurkkeihin ja purkkien kylkiin kirjoitin mihin käyttöön rahat ovat. Tarkoituksena on pärjätä näillä purkeissa olevilla rahoilla kuukauden verran eteenpäin. Saa nähdä mitä tästä tulee, mutta molemmat olemme hyvillä mielin sitoutuneet noudattamaan tätä ”säästösuunnitelmaa”.

Onko Teillä lukijoilla kokemusta tälläisestä säästämisestä?

Illalla kävin vakuutusyhtiössä, sillä he olivat pyytäneet minut tarkastelemaan perheemme vakuutuksia vakuutusyhtiöön paikan päälle. Ei ollut turha käynti, sillä sain samalla perheemme matkavakuutukset kuntoon tulevaa ulkomaanmatkaa varten. Saimme muutamista vakuutuksista tarjoukset ja ainakin henkivakuutuksien kannalla olen aivan ehdottomasti nyt kun on lapsi ja velkaakin.

Amalia sai viettää tämän ajan isin kanssa kierrellen Prismaa. He olivat käyneet pillimehuilla ja Amalia oli saanut kurkkia pieniä pupuja eläinkaupan ikkunan läpi. Amalia muisti kertoa nähneensä pupuja hokien PUPU PUPU ja niinpä veinkin hänet sisään eläinkauppaan niitä ihailemaan. Pohdimme Amalian kanssa, että puhumme isin ympäri Amalian kasvaessa ja kotiutamme yhden pupun.

Amalia ei olisi millään halunnut päästää äitiä hauvan kanssa iltalenkille

Amalia ei olisi millään halunnut päästää äitiä hauvan kanssa iltalenkille

Nyt alkaa kello olla jo paljon ja taidan viettää hetken aikaa ukkoni kanssa.

Kauniita unia kaikille! <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Avainsanat

Kommentit

Hei taas!
Ihania kuvia Amaliasta jälleen . . .
Meillä lapsi aikoinaan laittoi itse tutin roskikseen, joten
oli hyvä hänen sitä vielä kaivatessaan sanoa, että auto vei.
(Tosin varalla oli yksi, mutta eipä tyttö sitä enää kovasti pyytänytkään.) Ehkä Amalia suostuu jättämään sen sinne
matkakohteeseen pois lähtiessä.
Aurinkoista matkaa!
Anja

johanna

Hei Anja!

Voi kiitos <3
Kivasti teillä jäänyt tutti 🙂
Saa nähdä vaikka jättäisikin! 🙂

Moi! Olin tulossa ehdottamaan, että ei kannata ottaa tuttia pois ennen matkaa, mutta huomasinkin, että pari lukijaa oli jo kannustanut luopumaan tutista jo ennen. Tässä on kuitenkin suht lyhyt aika häämatkaan, niin vaikka A:n saiskin sitä ennen tutittomaks, vieras ympäristö ja erilainen arki tuovat varmasti siihen takapakkia. Mut toisaalta, kannattaahan sitä vaikka pari yötä kokeilla, jos vierotus sujuiskin helpolla! Mut joka tapauksessa kannattaa ehkä ottaa tutti mukaan matkalle, vaikkei sitä käyttäiskään. Ihan vaan mielenrauhan vuoksi hätävarakeinona…

johanna

Moi!

Mä kallistuin myös tähän sun kantaan, joten tutti jää pois vasta matkan jälkeen! 🙂

Moi! Minulla on samanikäinen tyttö, hauska ikä :). Meillä jätettiin ensin päivätutti pois ja sitten yötutti. Hyvin meni. Pari yötä pisti ranttaliksi mutta sen jälkeen nukkuminen öisin parani – kun tuttia ei ole niin se ei ole yöllä hukassa 🙂

johanna

Moi Sari!

Tää on mieletön ikä, mä kans tykkään ihan hirmusesti <3 Kiva kuulla, että kävi suht helposti ja ihana kuulla, että yöt ovat parempia 🙂

Ihana pikku tyttönen sinulla, meillä vähän vanhempi kaima 🙂

johanna

Kiitos 🙂 Voi kun kiva, en tiedäkään montaa Amalia nimistä tyttöstä 🙂

Ensimmäistä kertaa tänne eksyin.
Meidän perheen paras säästö oli toisesta autosta luopuminen. Itse en tarvitse autoa, kun olen kotona lapsen kanssa. Lisäksi ostan lapselle vaatteet pääosin kirppikseltä ja ruokakaupoilla käydään lidlissä, joka on huomattavasti edullisempi kuin prisma tai cittari.
Hyvää syksyä perheellenne 🙂

johanna

Kiva kun eksyit ja toivottavasti eksyt uudestaan 🙂
Meilläkin on kaksi autoa, mutta molemmat tarvitaan niitä, se oliskin iso säästö jos toisesta autosta voisi luopua. Monet kannattavat tuota Lidliä. Kirppiksillä itsekin toisinaan käyn ja aina tulee tehtyä hyviä löytöjä.
Hyvää syksyä sinnekin päin! 🙂

Hyvä idea toi rahan laittaminen purkkeihin tiettyä tarkoitusta varten, aion kokeilla! Kiitos ihanasta blogista, hyvälle mielelle tulee kun tätä lukee. Amalia on niin suloinen. 🙂 Itselläni on vain vähän vanhempi tyttö.

johanna

Kannattaa kokeilla, kiva kun kiinnostuit! 🙂
Ja kiitos kovasti kehuista <3

smainen kassakone kilisee meillä päiväkodissa juurikin samanikäisen tyttölapsen kätösissä 🙂 ihanaa ,kun jaksoit taas postata meille jätinkin aamulehden pöydälle ja kuin mielummin sinun uutisesi 🙂 mukavaa päivää teille kaikille 🙂

johanna

Hih kiva kuulla, että postaukset kiinnostaa 😉
Mukavaa illanjatkoa!

Amalia on todella suloinen tyttö. Ihania kuvia teidän päivästä ja arjesta. Välillä tosiaan menee ruokaa silmäkulmaan ja välillä tanssittaa – ihanaa seurailla pienten touhuja. Kiitos kivasta blogista.

johanna

Kiitoksia ihanista kehuista! <3

jätä vain kerrasta tutti pois. niin meilläki tehtiin ja kyllä helpottu yöt 🙂

johanna

Näin kai se olisi parasta, mutta kun kauhistuttaa se valvominen kun muutenkaan ei nuo yöunet aina häävejä ole. Keräillään voimia ja katsellaan, mutta kerrasta tosiaan lähtee sitten kun päätös on tehty 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.