Yleinen
19.10.2014

Me erakot

Me erakot

Amalialla on aika laserhoitoon ensi viikon perjantaina. Olemme aloittaneet jo hyvissä ajoin erakoitumisen kotioloihin, jottei pöpöt iske ja näin ollen hoito peruuntuisi. Laserhoito suoritetaan Lastenklinikalla ja Amalia nukutetaan toimenpiteen ajaksi. Nukutuksen vuoksi lapsen tulee olla täysin terve, nuhaista tai yskäistä lasta ei nukuteta vaikeutuneen hengityksen vuoksi.

Viimeisin hoitokerta on ollut helmikuussa, joten siitä on aikaa jo kauan. Mielestäni hoitoihin pitäisi päästä useammin, sopiva hoitomäärä olisi neljä kertaa vuodessa, kaksi kertaa keväisin ja kaksi syksyisin. Nyt näyttäisi pahasti siltä, että tänä vuonna Amalia saa hoitoa vain sen kaksi kertaa.

Onni on kuitenkin se, että hoidot aloitettiin ajoissa ja Amalialle on tehty tähän mennessä jo neljä laserhoitoa ja ikää on 2 vuotta 8 kuukautta. Vielä on kuitenkin useita hoitokertoja edessä jos ja kun hoidot luomeen purevat. Näillä neljällä hoitokerralla on saatu aikaan hyviä hoitotuloksia ja uskon, että edessä olevat hoidot tulevat saamaan aikaan melkoisen muutoksen.

Hoitopäivänä tapaamme aina paljon muitakin tuliluomiperheitä ja se on hoidon lisäksi tässä päivässä paras osuus. Saa nähdä ihmetteleekö Amalia tämän kerran jälkeen tummia pilkkuja kasvoissaan, joita hänellä tulee olemaan jonkun viikon hoidon jälkeen. Viimeksihän Amalia ei reagoinut hurjan näköiseen ulkonäköönsä millään tapaa, mutta ikääkin oli tietysti vähemmän.

Kuvat kolmannen hoidon jälkeen

Kuvat kolmannen hoidon jälkeen

Tehokas hoito saa silmänkin turpoamaan, mutta onneksi vain hetkeksi

Tehokas hoito saa silmänkin turpoamaan, mutta onneksi vain hetkeksi

On se söpö!

On se söpö!

Tällä kerralla on kiva kun edessä on pelkkä hoito eikä mitään muuta. Useinhan paikalla on ollut korvalääkäri putkittamassa Amalian korvia tai silmälääkäri mittaamassa silmänpaineita.

Nyt peukut pystyyn, että tyttö pysyy terveenä ja pääsemme perjantaiseen hoitoon.

Ensi viikko menee vielä enemmän erakkoina kuin tämä viikko. Tämä viikko hurahti vauhdilla ja meillä oli todella mukavaa, vaikka kerhossa tai avoimissa päiväkodeissa emme käyneetkään.

Maanantaina olin Pasilassa Kaksplussalla blogitapaamisessa, jossa tapasin pari muuta bloggaajaa ja tietysti Kaksplussan väkeä. Meillä oli kiva päivä yhdessä ja joka tapaamisella tulee opittua jotakin uutta, jota voi hyödyntää blogissa. Täytyy sanoa, että meillä on Kaksplussalla ollut koko ajan aivan mahtava yhteishenki ja jokaiset tapaamiset ovat aina ihan huippuja.

Nyt joukkoomme on liittynyt paljon uusia bloggaajia, joista on tehty Kaksplus-yhteisö. Itse tutustun pikkuhiljaa uusiin blogeihin ja on mahtavaa saada joukkoon uusia ihmisiä. Voit käydä tutustumassa uusiin blogeihin täällä!

Tällä viikolla olemme nähneet siskoni perhettä, äitiäni ja Johnnyn vanhempia. Tiistaina vein Amalian Lohjan ABC:n Hesburgeriin syömään ja pikkukimuli oli innoissaan saadessaan ensimmäistä kertaa ihan oman kanatortillan. Amalia ei kummemmin välitä hampurilaisista, mutta kanatortilla on tytön herkkua. Oli mukava viettää kaksin kiva aamupäivä ABC:llä herkutellen ja leikkien.

Parina aamuna on ollut todella kylmä ja kakkos talvipuku pääsi käyttöön

Parina aamuna on ollut todella kylmä ja kakkos talvipuku pääsi käyttöön

Mua niin ahistaa nää vaatteet!

Mua niin ahistaa nää vaatteet!

IMG_2223

Amalia on sanonut tämän ulkoilukerran jälkeen muina päivinä ulos lähtiessä: eihän vaan laiteta kahta hattua? Kypärämyssy ei ollut enää pimun mieleen, tuolla hetkellä ei ollut vain paksua pipoa lähettyvillä niin oli kypärämyssy laitettava.

Lehtien kerääminen loppui lyhyeen..

Lehtien kerääminen loppui lyhyeen..

Nämä pikkuiset sienet saivat hymyn hetkeksi Amalian kasvoille

Nämä pikkuiset sienet saivat hymyn hetkeksi Amalian kasvoille

IMG_2230

Tää ulkoilureissu ei ollut millään tapaa kiva

Tää ulkoilureissu ei ollut millään tapaa kiva

Nuuskukin pääsi ulos ja heti alkoi komentamaan

Nuuskukin pääsi ulos ja heti alkoi komentamaan

Tämän jälkeen päätettiin lähteä sisälle ;)

Tämän jälkeen päätettiin lähteä sisälle 😉

Viikonloppu on mennyt vauhdilla. Perjantai-ilta on aina meidän vanhempien television katselu ilta. Katselemme yhdessä Vain elämää -sarjan, joka on molempien mieleen. Olemme myös aivan myytyjä uudella Posse-sarjalle, jonka huumori vetoaa toden teolla. Käkätämme molemmat ja rakastan aina katsoa Johnnyn ilmettä kun häntä naurattaa aivan mahdottomasti. Se poikamainen hymy on vain jotain niin suloista. Lisäksi on vielä Putous, jota katselemme myös, joten viikonloppu illat kuluvat sohvaperunoina, vaikka me sarjat katselemmekin yläkerrassa sängyssä tai sitten alakerrassa television edessä lattialla.

Herkkuja ja Vain elämää

Herkkuja ja Vain elämää

Kana maustettu Crispy chicken maustepussilla

Kana maustettu Crispy chicken maustepussilla

Nam nam

Nam nam

Näin raskaana ollessa on vaikea istua pitkään lattialla, joten mitä tekikään rakas aviomieheni :)

Näin raskaana ollessa on vaikea istua pitkään lattialla, joten mitä tekikään rakas aviomieheni 🙂

Lauantaipäivä meni Johnnyn vanhemmilla, jossa Amalialla oli kivat leikit. Tapasimme myös pitkästä aikaa Johnnyn äidin siskoa, jota huvitti Amalian höpinät. Amalia tutki mummin ja fafan kirjahyllyn laatikkoa ja löysi sieltä kellon. Mummi kertoi Amalialle, että kello on Amalian isin. Amalia otti kellon ja tokaisi: tämä tulee sitten meille! Amalia on hirmuisen tarkka omistaan kuten kommentista voi päätellä.

IMG_2281 Amalia apukokkina risoton valmistuksessa

Tänään olemme juhlineet Eemi serkun syntymäpäiviä. Pikkusiskoni poika täytti jo hurjat 5-vuotta. On uskomatonta kuinka nopeasti aika menee. Eemi oli pyytänyt jo viikolla meidän perheeltä lahjaksi potkulautaa ja kyllähän hän sellaisen myös sai. Siskoni leipoi ensimmäistä kertaa kakun ja aika samalta tuo näytti kuin omanikin, jonka leivoin Amalian 2-vuotis synttäreille.

Vallan suloinen kinuskikakku ;)

Vallan suloinen kinuskikakku 😉

Syntymäpäivillä pääsimme ihastelemaan noin kuukauden ikäistä poikavauvaa. Aivan mahdottoman suloinen tapaus.

Oma poikamme köllöttelee vielä masussa <3 Raskausviikko 32+0

Oma poikamme köllöttelee vielä masussa <3 Raskausviikko 32+0

Vähän paljastakin pintaa ;)

Vähän paljastakin pintaa 😉

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Avainsanat

Kommentit

Onko noin pienelle tytölle oikeasti laitettu korvikset? :0

johanna

Kyllä 🙂

Todella ihanaa lukea tätä tekstiä, kun siitä välittyy ainakin minulle toivo! Toivotan sinulle ja perheellesi hyvää joulun odotusta ja reippaalle tytölle voimia! <3 Uskon että luomi lähtee pois kun on noin reipas tyttö!(:

johanna

Kiitos kauniista kommentistasi <3 <3

musta sun kirjotustyyli on aivan ihana! Ei mulla muuta 🙂 you go girl!

johanna

Ihanasti sanottu, kiitos hirmuisesti! <3

Onnellinen perhe <3 söpö tyttökin <3 kaikki hoituu kyl aikanaan,se on tosi reipas tyttö joka jaksaa niitä laserinhoidot <3

johanna

Kiitos monika kauniista sanoistasi <3

Lapset on ihania. Hyvää jatkoa ja joulun odotusta koko perheelle!

johanna

Niin ovat <3 Hyvää jatkoa sullekin ja joulun odotusta tietty myös! Kiva kun kommentoit <3

Tulee mieleen, että Omalla luokallani koulussa oli samantapainen tapaus. Eräällä tytöllä oli toisella puolella kasvoissa aika laajalla alueeella tummaa lilaa väriä, mutta se oli muistaakseni yksiväristä ja ilman laikkuja. . Se oli koko kouluajan samanlainen. Ja tuskin siihen aikaan vielä oli mitään hoitoa keksitty siihen vaivaan.

johanna

Ehkä luokkakaverillasi ei oltu tosiaan tehty hoitoja, luulen myös niin.

Meillä on tuo sama esiliina. Kiva nähdä, että Amalia on iloinen ja reipas nuori neito raskaista hoidoista huolimatta. Meillä on lähes saman ikäinen tyttö ja olen siksi seurannut blogiasi silloin tällöin melkein alusta saakka. Välillä kyllä koettelee jaksamista, vaikka ei mitään erityisiä ongelmia olekaan, joten voimia ja jaksamista teille arkeen.

johanna

Hehe, ihana muumi esiliina, se on Amalian lemppari esiliina. Amalia on aina ollut tosi reipas ihan kaikissa asioissa. Nyt ollaan puhuttu tulevasta laserhoidosta niin kuin aina ennen hoitoja tai muita lääkärireissuja, se auttaa tosi paljon <3
Me ollaan päästy kyllä uhman suhteen tosi helpolla, mutta kyllähän lapset hermoja koettelevat muutenkin toisinaan 😉 Tsemppiä Teille myös! <3

Kiitos mukavasta ja lämminhenkisestä blogista. Kiva kun kirjoitat teidän arjesta etkä ole lähtenyt jatkuvaan mainostusrumbaan, niinkuin monet muut blogit. Toivoisin teiltä taas pitkästä aikaa videopostausta Amalian kanssa! 🙂 (Saa Johnnykin näkyä ;)Sellainenkin postaus olisi kiva, jossa kuvaisit yhden teidän päivän aamusta iltaan..eli ”päivä meidän kanssa”-postaus 🙂 tsemppiä loppuraskauteen!

johanna

Voi kiitos kauniista kommentistasi <3
Mä oon miettinyt monta kertaa tuota videon kuvaamista, mutta aina se tahtoo jäädä. Mulla ois kyllä yksi video Amaliasta ja Johnnysta, voisin alkuun julkaista ehkä sen 🙂
Yritän saada joku viikonloppu kuvattua tuollaisen päivä meidän kanssa videon, sellaista on toivottu aikaisemminkin 🙂
Ja kiitos <3

Laserhoito on ilmeisen tehokas hoito tuliluomen kanssa. Minkälainen ennuste on tuon hoidon kanssa? Saadaanko sillä iho vaalennettua ”tavalliseksi” vai jääkö tuliluomi sitten vain haaleammaksi? Onko muuten sitä mahdollisuutta, että tuliluomi tummuu uudestaan hoidosta huolimatta? Kyselen silkkaa uteliaaisuuttani, kun tuliluomi on ihan uusi ilmestys. Tosin tiedän yhden tuliluomi kaverin, joka oli samalla luokalla yläasteella, ja vasta nyt sain tietää mikä pojalla oli/ on kasvoissaan.

Mukavaa ja hyvää loppuraskautta!

johanna

Kyllä se on tehokas ja Iho-ja allergiasairaalasta paikalle tulleella henkilökunnalla on käsittääkseni tehokkain masiina mitä on 🙂
Ei me olla mitään ennustetta saatu vielä tässä vaiheessa, mutta sen tiedän, että hoitoja on varmasti vielä monta edessä. Amerikkalaisella pojalla olen nähnyt hoitotuloksen, joka oli niin hyvä että tuliluomi oli saatu kokonaan pois, mutta olikohan hoitoja ollut peräti 50. Mun tietoon on tullut, että Suomessa hoitoja tehdään ehkä noin 10 tai vähän reilut jos siis sitäkään. Toivottavasti kuitenkin hoitavat niin kauan kun luomi hoitoon reagoi. Vaikkei tuliluomi kokonaan häviäisi niin uskon, että siitä saadaan hoitojen avulla hyvin haalea.

Ja niin tuliluomi voi tosiaan ja usein vissiin tummuu uudestaan, mutta sitten jatketaan taas hoitoja.

Kiva kun kyselet, musta on mukava kun ihmisiä kiinnostaa ja onhan itseäni mietityttänyt alkuun ihan samat jutut 🙂
Tuliluomi oli meillekin ihan uusi ilmestys kun Amalia syntyi <3
Ja kiitos <3

Meilläkin eristetään lasta muista lapsista. Saattaapi vaan saada flunssan äidiltä, ou nou! Viimeksi nukutettiin yskästä huolimati, kuulemma pääasia ettei ole kuumetta… Fingers crossed! Toivottavasti tytseillä on hyvät leikit. Mihin aikaan teillä on aika?

johanna

Jep, luulen, että suurin osa eristää. Voi voi, no toivotaan, että L pysyy terveenä! Ai nukuttivat, mä oon jotenkin saanut sen käsityksen, että ovat niin tarkkoja tuosta terveydentilasta, mutta näinhän se on, että pääasia on ettei ole kuumetta eikä esimerkiksi vanha nuha ole niin paha kuin tuore nuha, näin olen kuullut puhuttavan yksityisellä puolella.
Meillä on aika jo tokana eli 9.15, joten saa nähdä onko Amalia sitten leikkituulella kun tuutte 😉 Monelta teillä on aika?

OMG. Miehellä on samat kuulokkeet ku mullakin 🙂

johanna

Hehe, Johnny on kova äijä pelaamaan kaikenlaisia pelejä tietokoneella ja pleikkarilla 🙂

Ihanan onnellisen kuuloista tekstiä 🙂 Mukavaa syksyä teille!

johanna

Kyllä tämä perhe saa todella onnelliseksi ja kiva, että se välittyy myös teille lukijoille <3
Mukavaa syksyä sinnepäin myös! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.