Yleinen
17.11.2015

Ensiaskeleet ja lasten sairaalakuulumiset

Ensiaskeleet ja lasten sairaalakuulumiset

Päätin istua tietokoneelle miltein heti Johnnyn tultua kotiin, jotta saisin hieman kuulumisia jaettua. Univajeesta huolimatta meillä menee kivasti ja tämä päivä on ollut aivan loistava. Aamun otimme lasten kanssa rauhassa ja puoliltapäivin piipahdimme neuvolassa, jossa Milo sai influenssarokotuksen. Tästä lähdimme suoraan avoimeen päiväkotiin viettämään aivan ihanan iltapäivän.

Amalia ei ole koskaan saanut influenssarokotusta, mutta Milo kuuluu riskiryhmään astmansa vuoksi ja oli mielestäni hyvin perusteltua rokotuttaa hänet. Milo menee jo tavallisen flunssan vuoksi hyvin huonoon kuntoon enkä halua edes ajatella missä jamassa pieni olisi sairastuessaan influenssaan. Milo ei rokotusta edes huomannut eikä voinnissa ole ollut mitään normaalista poikkeavaa ainakaan vielä näin illasta.

Milo harjoitteli lusikalla syömistä ensimmäistä kertaa

Milo harjoitteli lusikalla syömistä ensimmäistä kertaa

Facebookin puolella kirjoittelinkin jo Milon ensiaskeleista, jotka vauveli otti 7.11 eli jo 10 kuukauden ikäisenä. Näiden askeleiden jälkeen Milo on ottanut askeleita vielä kerran, mutta siihen on jääty. Nyt on harjoiteltu kovasti vain tasapainoittelua paikallaan ja nähtäväksi jää, koska pieni mies uskaltautuu taas lähteä askeltamaan.

Milon kehitys etenee vauhdikkaammin kuin Amalian kehitys aikoinaan. Näinhän se usein menee, että toiset lapset oppivat nopeammin monet asiat, kun on kiire isosisarusten perään. Milo täyttää torstaina 11 kuukautta ja on todella valloittava tapaus.

Milo on päivisin useinmiten hyväntuulinen ja leikkii kovasti. Siskon seura on parasta ja yhdessä nämä kaksi riehaantuvat usein kovasti. Tänään Amalia pyysi saada myllätä yhdessä Milon kanssa Milon pinnasängyssä ja totesin Amalialle, että houkuttelee veljensä nukkekotileikeistä meidän makkariin. Amalia juoksi omaan huoneeseensa Milon luokse ja hihkui: tule Milo mennään ja niin Amalia juoksi huoneestaan edellä ja Milo konttasi innoissaan hirmuisella vauhdilla perässä. Tälläiset hetket saavat minut aina niin liikuttuneeksi ja onnelliseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amalia tahtoo edelleen aina leikkiä äidin kanssa "yökyläleikkiä". Kuvassa Amalia ripustaa valoja ja Milo häärää tuttuun tapaan mukana touhuissa

Amalia tahtoo edelleen aina leikkiä äidin kanssa ”yökyläleikkiä”. Kuvassa Amalia ripustaa valoja ja Milo häärää tuttuun tapaan mukana touhuissa

Olimme Milon kanssa tovi sitten Iho- ja allergiasairaalassa kontrollikäynnillä. Milolle tehtiin elokuun lopussa baby-box tutkimus, jolla tutkittiin keuhkojen toimintaa ja pienelle aloitettiin silloin astmalääkitys. Nyt kaksi kuukautta on mennyt astmalääkettä käyttäen ja lääkäri päätti, että lääkettä jatketaan päivittäisenä edelleen. Milo on saanut lääkityksestä paljon apua ja kaksi flunssaa on selätetty ilman sairaalaan joutumista. Kummankaan flunssan aikana Milon ei ole tarvinnut hengitellä lääkkeitä Mehiläisessäkään. Minusta astmalääkityksen jatkaminen oli hyvä asia, vaikka ajattelinkin että ehkä lääkitys jäisi vain infektioiden aikaiseksi. Milo sai nyt astmadiagnoosin, mutta sairaus saattaa hyvinkin parantua muutamien vuosien kuluttua eikä pikkuiselle tule välttämättä jäämään kroonista astmaa.

Ekat piparit leivottiin heti marraskuun ensimmäisenä päivänä!

Ekat piparit leivottiin heti marraskuun ensimmäisenä päivänä!

Amalia sai tehdä ihan oman pikkuisen pizzan

Amalia sai tehdä ihan oman pikkuisen pizzan

Myös Amalian kanssa olemme tehneet lääkärireissuja, sillä tyttö on käynyt kahdesti Silmäklinikalla, josta olemme saaneet aivan loistavia uutisia. Amalian silmänpaine on laskenut hurjasti ja viimeisimmällä käynnillä sovimme, että jätämme ihan pian yhden silmänpainetta alentavan silmätipan pois. Olemme tietysti oikein helpottuneita, että Amalian silmään asennettu putki onkin alkanut vihdoin toimia, vaikka vielä hetki sitten väläyteltiin uutta silmäleikkausta.

Ihan näin hilpein tunnelmin emme kuitenkaan päässeet, sillä leikkauksen jälkeisen kortisonisilmätipan lopetuksen jälkeen Amalian silmään on tullut silmälääkärin sanoin pölytystä, joka voi tukkia putken jos sitä tulee silmään paljon. Pölytyksen ei pitäisi lääkärin mukaan huonontaa näköä, vaan ongelma on juuri se, että se voi tukkia putken suun, jolloin putki menee tukkoon eikä näin ollen toimi. Pölytyksen vuoksi kortisonitippa aloitettiin uudestaan, mutta vain kerran päivässä meneväksi. Leikkauksen jälkeen, kun se meni suurimmillaan kuudesti päivässä. Kortisonitipasta huolimatta pölytystä oli silmässä edelleen, mutta tilannetta seuraillaan ja toivotaan, että pölytys ei ainakaan lisääntyisi. Pääasia nyt kuitenkin, että silmänpaine on saatu laskemaan reilusta kolmestakymmenestä viiteentoista.

Pyysin Amaliaa antamaan Nuuskulle ruokaa. Lurjus oli tällä tuulella, että sinne meni sitten koko pussi ;)

Pyysin Amaliaa antamaan Nuuskulle ruokaa. Lurjus oli tällä tuulella, että sinne meni sitten koko pussi 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amalian viimeisin silmälääkäri oli hankalaan aikaan vasta aamupäivästä, joten lähdimme matkaan koko perhe. Silmäklinikkareissun jälkeen Johnny heitti meidät sisäleikkipuisto HopLoppiin, joka sijaitsee aika lähellä miehen työpaikkaa. Näin isin ei tarvinnut ajaa edestakaisin Lohja-Helsinki väliä.

Me vietimme HopLopissa kivan päivän isin uurastaessa töissä ja sitten työpäivän päätyttyä isi haki meidät leikkimästä ja pääsimme koko perhe viikonlopun viettoon. Amalia on käynyt HopLopissa isin kanssa kerran aikaisemmin, mutta minulle ja Milolle tämä oli ensimmäinen kerta. Tykkäsin paikasta todella paljon ja me kaikki kolme pidimme hauskaa koko rahan edestä. Välillä meinasi hikeä pukata, kun kiipeilimme ylhäällä ja Miloahan tietysti piti välillä kantaa ja avustaa, mutta oli se kaiken puhinan arvoista, sillä punaiset posket ja hymyt huulilla olimme koko ajan.

Viime viikolla siskontyttö Iida oli meillä leikkimässä ja pyysi, että saisivat Amalian kanssa maalata barbit. Ensin en meinannut antaa, mutta sitten mietin, että saahan nuo nyt pestyä ja tädin tulee kyllä annettua Inkulle usein periksi :)

Viime viikolla siskontyttö Iida oli meillä leikkimässä ja pyysi, että saisivat Amalian kanssa maalata barbit. Ensin en meinannut antaa, mutta sitten mietin, että saahan nuo nyt pestyä ja tädin tulee kyllä annettua Inkulle usein periksi 🙂

Seuraavana aamuna barbit pääsivät uimaan ja tämän jälkeen tietysti Amaliakin halusi omaan kylpyammeeseen ja kun Milo näki tämän niin alkoi kauhea parku ja lopulta olimme siellä suihkussa sitten kaikki kolme aamutuimaan ;)

Seuraavana aamuna barbit pääsivät uimaan ja tämän jälkeen tietysti Amaliakin halusi omaan kylpyammeeseen ja kun Milo näki tämän niin alkoi kauhea parku ja lopulta olimme siellä suihkussa sitten kaikki kolme aamutuimaan 😉

Amalia kehitti oikein vesiliukumäen

Amalia kehitti oikein vesiliukumäen

Molskis!

Molskis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienin hassutteli samaan aikaan verhon takana!

Pienin hassutteli samaan aikaan verhon takana!

Ilmeestä päätellen taitaa olla aika kivaa!

Ilmeestä päätellen taitaa olla aika kivaa!

Tässä nyt vähän kuulumisia ja kuvia! Päässä on monta postausideaa ja odotan vain tilaisuutta niiden tekemiseen. Tästä kirjoittamisesta tulee aina niin hyvä fiilis ja parasta on, kun Te lukijat jaksatte pysyä matkassa laiskemmastakin postaustahdista huolimatta, Kiitos siitä <3

Avainsanat

Kommentit

Hellou! Mun blogissa on sulle haaste 🙂

Johanna

Hellou ihana <3 Jep, täytyypä alkaa vastailla heti kun ehdin, kiitos 😉

Kivaa kun kirjoittelet väsymyksestä huolimatta! Postauksia on niin mukava lukea 🙂 ihanaa, tasapainoista, tavallista arkea. Se on parasta! Kiitos blogista. Toivottavasti jaksat blogata vielä piiitkään. 🙂

Johanna

Tuli tosi hyvä fiilis, kun sain postauksen tehtyä ja siis tietysti kirjoittaessa jo oli hyvä fiilis niinkuin aina <3 Kiitos ihanasta kommentistasi!! <3 Ja juu kyllä mä jaksan, ihan varmasti 🙂

Viestiä ylläpitäjille, blogiarkiston linkit ei toimi (ainakaan Safarilla). Ehkä tosin parempi, että en alakaan lukemaan vanhoja postauksia juuri nyt, kun kello täällä on puolenyön ja töihinkin pitäs huomenna mennä… 😉

Johanna

Kiitos tosi kovasti, kun kerroit ongelmasta, välitin viestiä heti Kaksplussalle 🙂 Toivotaan, että pian pääset vanhojen postausten pariin 😉

Ei ihan liity asiaan mutta tuo beneful-ruoka on tappanut koiria. Aiheesta on uutisiakin. Eikä nuo marketista saatavat nappulat muutenkaan ole koiran, vaan kanin ruokaa, kun sisältöä katsoo.

Johanna

Hui en ole kuullutkaan! Meillä oli yksiä papanoita, jotka ostettiin eläinlääkäristä, mutta Nuusku ei huolinut niitä. Näistä se on kovasti tykännyt. Täytynee lueskella vähän kirjoituksia!

Älä nyt ihan hirveästi huolestu noista koiran pipanoista, meillä on 8v koira, joka syö pääasiassa eläinkauppojen ruokia, mutta on syönyt vuosie mittaan juuri noita Benefulin värikkäitä pipanoita useampia säkillisiä ja koiruli on pysynyt aivan terveenä.Ystäväni koira eli 16 vuotiaaksi pelkillä markettien halpamerkkiruuilla.Koirat ovat tietysti yksilöitä allergioineen ja herkkyyksineen, enkä halua vähätellä kenenkään kokemuksia. Kuitenkin jos Nuusku tykkää noista ruuista eikä saa vatsa- tai ihottumaoireita, voi niitä hänelle mielestäni antaa. Ja olipa taas nin kivoja kuvia ja kuulumisia

Johanna

Kiitos kommentistasi Eija <3 Nuusku on syönyt muistaakseni jo tosi monta vuotta noita papanoita eikä ole mitään vaivoja ollut.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.