Yleinen
20.2.2014

Blogin tuoma ”julkisuus”

Blogin tuoma ”julkisuus”

Aloitettuani bloggaamisen en olisi kuuna päivänä uskonut, että saisin blogilleni näin paljon lukijoita. Blogi on tuonut elämääni pelkkää hyvää ja olen todella kiitollinen siskolleni, joka heitti blogin perustamisen ilmoille marraskuussa 2012. Kirjoitan blogia Teille lukijoille, mutta myös itselleni ja perheelleni muistoksi eri elämän vaiheilta.

Blogissani on paljon kuvia kaikista perheenjäsenistä kuin myös muista läheisistämme, joten ihmiset tunnistavat perheemme. Edelleenkin blogin tuoma ”julkisuus” tuntuu hassulta enkä osaa ajatella sitä useinkaan kuljeskellessani ryysypekkana pitkin poikin Lohjaa. Toisinaan pukeudun ihan ookoosti, mutta minkäänlaisia hienoja asukuvia minusta ei saisi, jollei halua kuvata mummon vanhoissa kuomissa ja pieruverkkareissa kulkevaa emäntää.

No mutta minkälaisissa tilanteissa perheemme on sitten tunnistettu. Lohjalla järjestettävissä tenavatohinoissa on käynyt muutama lukija moikkaamassa. Lisäksi kerhoissa ja avoimissa päiväkodeissa saa toisinaan kiitosta kivasta blogista. Kerran yksi mukava rouva innostui toden teolla kun ilmestyimme Amalian kanssa avoimeen päiväkotiin. Huoneessa olevat ihmiset kääntyivät katsomaan meitä ja ohjaajat alkoivat välittömästi kysellä mitä blogia kirjoitan ja mistä sen löytää ja olin todella ujona ja sepitin nopeasti pitäväni Amaliasta blogia Kaksplussan sivuilla. Tämän rouvan innostus blogia kohtaan tuntui todella hyvältä ja olenkin saanut tavata kyseistä rouvaa useammankin kerran.

Aikaa sitten yksi lukijani miehensä kanssa pysäytti minut ja Amalian kaupan ovella ja kertoi lukevansa blogia. Tätä naista meillä on ollut ilo tavata myös myöhemmin.

Kaksplussan blogitapaamisen jälkeen piipahdin kahvilla Pasilan juna-asemalla Robert’s Coffeessa ja myöhemmin luin blogin kommenteista, että yksi lukijoistani oli tunnistanut minut, mutta ei ollut arvannut tulla juttusille.

Baarissa aikaa sitten nuori tyttö kävi narikan luona kehumassa blogia ja antoi jopa ison halauksen.

Viime sunnuntaina kävimme perheen kesken syömässä Lohjan ABC:llä ja iloinen kassamyyjä kysyi heti: Onko tuossa Amalia ja kertoi lukevansa blogia.

Toisinaan vieraat ihmiset tervehtivät perhettämme ja välillä myös Johnnya ja Amaliaa jos he ovat kahden Citymarket reissuillaan. Kerran pari naista on uskaltautunut juttusillekin ja tätä Johnny ei pane pahakseen. Naiset olivat sanoneet, että hei Amalia on käynyt laserhoidossa ja Johnny oli luultavasti hämmästyksestä monttu auki.

Minut on tunnistettu myös puolisen vuotta sitten ostaessani raskaustestiä ja tämä nuori ihastuttava myyjä toivotti kovasti tärppionnea. Tällöin häkellyin toden teolla. Mutta häkellyttävämpiä kohtaamisia on vielä tulossa.

Uimahallin suihkutilassa muutama lukija on bongannut minut ja Amalian ja lukijat ovat tulleet rohkeasti juttelemaan nakupelleinä.

Ylivoimaisesti koomisin tilanne on sattunut gynekologisen toimenpiteen eli papa-kokeen oton aikana. Olen aina haarat levällä tälläisessä tilanteessa jäykkänä kauhusta ja toimenpiteen tekijä ajatteli rentouttaa minut kertomalla lukevansa blogiani. Tämä tuntui todella hupaisalta ja uskon, että se oikeasti hieman rentoutti minua vaikkakin ajattelin siinä maatessa, että hei sä olet nyt kyllä nähnyt musta ihan kaiken.

Se tuntuu aina yhtä mahtavalta kun joku Teistä lukijoista uskaltaa ja haluaa tulla juttusille, joten tulkaahan ihmeessä ihan missä vain ei me kovin herkästi säikytä 😉

IMG_7300

IMG_7305

Nuusku tulee rappusia alas kieli keskellä suuta

Nuusku tulee rappusia alas kieli keskellä suuta

Avainsanat

Kommentit

Hihi mua nauratti niin aatella että joku on tullut alastomana uimahallissa kertomaan lukevansa blogia tai sitten toi gynekäynti :”D

johanna

Jep, kyllä muakin naurattaa edelleen kun näitä ajattelen 🙂

Moi!

Tosi kiva blogi sulla ja hienoa kun kirjoitat niin avoimesti elämästänne, myös vaikeista asioista.

Minulla on myös tuo Sturge-Weberin oireyhtymä, tuliluomi kasvoissa käsittäen myös silmän ja ikenet samalla puolella. Tosi hienoa että Amalialla on tuo laserhoito purrut noin hyvin, itse sain hoidot vasta myöhemmin ala-asteikäisenä kun aiemmin ei laserhoitoa ollut, lopputulos on vaaleampi mutta ei läheskään noin hyvä! Meikillä tosin saa hienosti piilotettua, harva sitä huomaa jollei tiedä. Tulevaisuutta varten suosittelisin tällä hetkellä markkinoilla olevista meikeistä joko Joe Blascon (esim tattoo cover) tai Ben Nyen meikkejä, niissä on tosi paljon pigmenttiä eli tarvitse suurta pakkelikerrosta laittaa, jos joskus tarvetta tulee.

Omalla kohdallani ja kirjallisuutta lukiessani olen huomannut, että iän myötä tuliluomi voi tummentua uudelleen. Joten vaikka hoidot jossain vaiheessa lopetetaan kun maksimitulos on saavutettu, niin jos myöhemmin tuntuu että tummenemista tapahtuu kannattaa ottaa yhteyttä ja hakeutua uuteen hoitosarjaan! Itselläni on lapsuudessa annettu hoitosarja, ja uudelleen hakeuduin hoitoon parikymppisenä. Toinen asia jota voisin suositella näin jälkiviisaana on, että älkää antako silmätaudeilta siirtää teitä yksityiselle puolelle seurantaan vaikka tilanne silmän suhteen näyttää rauhalliselta. Voi toki olla että nykyään ei näin tehdäkään, harvinaisen sairauden kanssa on oikeus käydä julkisella puolella seurannassa. Sanon tämän siksi, että silmämuutoksiin voi vanhempana (ilmeisesti yleensä teini-iässä hormonimuutoksista johtuen) liittyä glaukooman lisäksi myös verkkokalvon verisuonimuutoksia. Minun yksityislääkärini ei huomannut muutoksia ajoissa (eihän hän ollut vastaavaa sairautta aiemmin hoitanut, luuli että näen vain silmän normaalin sokean pisteen kun menin valittamaan näkökenttäpuutosta), ja siksi silmä on osittain sokeutunut. Tähänkin löytyy nykyään tehokas laserhoito, mutta silmänpohjan muutoksia pitää osata epäillä ja tutkia, ja hoito antaa ajoissa.

Aurinkoista tulevaisuutta ihanalle tyttärellenne ja koko perheelle!

johanna

Moi Johanna!

Kiitoksia 🙂
Kiitos vinkeistä, saanko kysyä minkä ikäinen olet? Musta ois tosi kiva vaihdella kuulumisia sähköpostitse, joten annan sulle mun sähköpostiosoitteen jos haluaisit kirjoittaa 🙂 Osoite on: johanna.sjogren@suomi24.fi

Mä olen myös tietoinen tuosta, että luomi voi tummua uudelleen ja sitten hoitoja tehdään uudelleen. Toi olikin hyvä tieto tuo silmälääkäri homma, meitä tuskin vielä oltaisiin siirtämässä, mutta ehkä tulevaisuudessa jos silmän tilanne on tasainen..

Aurinkoa sinnepäin myös ja toivotaan, että voitaisiin vaihdella ajatuksia myös sähköpostitse. Ihana kun kirjoitit <3

Mainio kirjoitus! Olette niin valloittava perhe, että en yhtään ihmettele että ihmiset tulevat moikkaamaan. Itsekkin tulisin jos vastaan tulisitte:)

johanna

Kiitti hirmuisesti peppilotta! 🙂 Jospa me joskus törmäämme 🙂

Peppilotan kanssa samaa mieltä!

Kirjoitat todella kivasti teidän arjesta ja sen tapahtumista,tätä blogia on ilo seurata ja lukea.
Kiitos Johanna mukavista lukuhetkistä!

johanna

Ihana kommentti, kiitos tosi paljon! 🙂

Heh, ihana postaus. Hymyilytti ja tuli samalla vedet silmiin 🙂 ihana kuva Amaliasta.

johanna

Heh, mahtavaa, kiitos! 🙂

Tämä oli taas tosi mielenkiintoinen kirjoitus! Olen ihan koukussa blogiisi! 🙂
Lueskelin eilen vanhoja päivityksiäsi ja voi että miten suloinen Amalia olikaan pienenä,(ja on tietty yhä) hymyilytti se pieni iloinen söpöläinen.

johanna

Kiva jos postaus miellytti! 🙂
Ja mahtavaa kuulla, että olet koukussa blogiin 😉
Amalia on ollut aina melkoinen söpöläinen <3

Bongattu viime pe prismassa 😉 ja Amalian serkut ovat samassa päiväkotiryhmässä mun lasten kanssa 😀

johanna

Jaahas, oisit tullut juttusille 😉 Heillä onkin nyt tosi kiva ryhmä päiväkodissa 🙂

Haha voi ei, mä nauran kun kuvittelen tota gynekohtausta xD
oonkin aina miettinyt että miten teitä bloggaajia tunnistetaan ja tullaanko teille juttelemaan. Teidänkin perhe ootte tosi rohkeita kun näin avoimesti esiinnytte netissä. (:

johanna

Joo kyllä se tuo mullekin hymyn huulille kun sitä muistelen 😉

Hahah, ihan mahtavat kuvat! 🙂 Te ootte niin mukavia, että mielellään sen tulee kertomaan jos vastaan sattuisitte! Sellainen rento ja hauska perhe, just millaisia kavereita toivoisi itselleen.

johanna

Kiitti Suvi, olipas ihana kommentti <3

Ihanat! Minun toiveeni on, että törmäämme joskus, tulen varmasti juttusille. Kivat kuvatkin olet taas laittanut.

johanna

Kiitos Paula <3 Toivotaan että joskus tiemme kohtaisivat 😉

Ihan hullua varmasti, että noinkin oudoissa tilanteissa olet julkisuuteen törmännyt! Minulla on pieni blogi, joten tuollaisesta en tiedä mitään. Hassuja juttuja on tosin sattunut, kun olen kertonut jotain asiaa vaikka puistokamulle niin toinen onkin sanonut että tiedän, luin blogistasi. Muutama tuttava on myös tullut sanomaan olevansa lukija, jotta heillä risteillään ei olisi tirkistelijäolo… Kiva blogi sinulla! 🙂

johanna

No kyllä, tilanne oli melko koominen juurikin tuon papa-kokeen aikana 😉
Hehe toi on hauskaa jos joku tietääkin asiasi jo blogista luettuaan ja itse kerrot etkä ajattelekaan, että ihminen voisi olla blogisi lukija 🙂
Ja kiitos, mun täytyy käydä heti kurkkimassa sunkin blogia! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.