Yleinen
21.4.2013

Aurinko paistaa

Aurinko paistaa

Lauantaina Amalia heräsi omasta sängystä seitsemän jälkeen. Tänään oli tiedossa ihana päivä. Lähdin äitini ja tulevien kaasojen siskoni Miian ja ystäväni Terhin kanssa Helsinkiin ostamaan häämekkoa. Äitini joutui olla kuskina, sillä hän on meistä neljästä turvallisin valinta siihen hommaan. Varasin ensimmäisenä etupenkki paikan, mutta jouduin luovuttamaan sen Miialle, sillä hän on parempi kartturi. Johnny oli antanut mukaamme navikaattorin, jonka avulla löysimme hienosti perille.

Silmä turvonnut laserhoidon jäljiltä

Amalia laittoi tutin marjasose purkkiin

Tuleva morsian lähdössä ostamaan häämekkoa

Etupenkin muijat

Olin aikaisemmin tällä viikolla laittanut häävihkoon ylös hääliikkeiden osoitteet, joissa kannattaisi käydä. Listasin seitsemän liikettä, mutta varasin vain yhteen sovitusajan. Toiseen liikkeeseen ei tarvinnut varata aikaa, johon olin tykästynyt nettisivuja katselemalla. Muut listaamani liikkeet eivät olleet niin kiinnostavia ja yksi oli todella kallis.

Jätimme auton samaan parkkipaikkaan kun silloin kun kävimme Amalian kanssa putkittamassa ensimmäisen kerran hänen korvansa Töölön Mehiläisessä. Sähläsin parkkimaksu koneen kanssa ja ensimmäinen parkkiaika oli vain puoli tuntia vaikka laitoin kolikoita koneeseen paljon enemmän. Jouduin laittamaan lisää kolikoita, jotta saimme uuden parkkilapun ja sieltä tulikin aikaa lähes viidelle tunnille. Auto sai siis olla siinä parkissa koko päivän ja me kulkisimme jalan.

Varattu häämekon sovitusaika oli yhdeltätoista. Liike sijaitsi ihan parkkipaikan lähellä. Olimme ajoissa perillä, joten sain ensin rauhassa katsella mieleisiäni mekkoja ja laitoin niihin mekkoihin merkin, joita halusin sovittaa. Mekkoja oli pilvin pimein vieri vieressä monessa eri rekissä. Mekot painoivat kuin synti ja meillä kaikilla oli kädet kipeinä mekkojen katselusta. Laitoin merkkejä moniin mekkoihin, mutta lopulta sovitin vain neljää mekkoa.

Myyjä tuli auttamaan pukukoppiin pukeutumisessa. Olisin voinut valita hieman toisenlaiset alushousut jalkaan jos kaikki alusvaatteeni ei olisivat olleet pesussa. Siinä seisoin sitten pukuhuoneessa vanhoilla värjäytyneillä pikkareilla ja sukelsin myyjän avustamana häämekkoihin. Ihastuin kovasti ensimmäiseen mekkoon. Se löytyi -50% rekistä. Kaasot pitivät myös tästä mekosta, mutta äitini ei. Olin varma vielä tässä vaiheessa, että ostan juuri sen mekon. Seuraavana halusin sovittaa budjetille liian kallista mekkoa ja se oli yllätys yllätys täydellinen. Kaasot ja äiti pitivät mekosta myös. Se oli kuulemma aivan minun näköinen mekko ja myyjäkin sanoi minun hehkuvan mekossa. Tiesin heti valitsevani tämän mekon. Sovitin vielä siskoni mieliksi yhtä mekkoa, mutta se oli aivan liian iso enkä pitänyt siitä muutenkaan. Äitini halusi minun sovittavan yhtä hänen mieleistään mekkoa ja se oli myös todella kaunis, mutta kalpeni täydellisen mekkoni rinnalla. Valinta oli helppo ja mekosta sai onneksi -15% alennuksen. Muutaman lisäosan jouduin mekkoon ostamaan ja lisäksi ompelijalle menee 100-250. Hieman nieleskelin kassalla ja mietin onko kotiin enää menemistä, mutta säästetään sitten jossain muussa.

Lähdimme kävellen Kamppiin ja löysimmekin sinne helposti muutaman ihmisen ohjeiden avulla. Helsingissä oli hirmuisen tuulista, mutta olin onneni kukkuloilla. Kampissa menimme ensimmäiseen vaateliikkeeseen ja löysimme samantien kaasoillekin mekot. Tytöt yrittivät kinua väärän värisiä mekkoja ja huomasin ehkä hieman pakottavani heidät sovituskoppeihin minun valitsemieni mekkojen kanssa. Onneksi molemmat tykkäsivät mekoista vaikka siskoni mielestä väri olikin kamala. Myyjä oli aivan mahtava ja sai myytyä meille kaikille tarjous toppeja lukuunottamatta äitiäni.

Kävimme syömässä ravintolassa nimeltä Memphis ja ruoka oli todella hyvää. Tilasin lohta uuniperunan ja juustokastikkeen kanssa. Lisäksi annoksessa oli valkosipulidippiä ja basilikalla maustettuja porkkanoita ja paprikoita. Jälkiruuaksi otimme Miian kanssa suklaakakkua kun taas äiti ja Terhi valitsivat juustokakkua. Olin luvannut biffata äidille ruuat, mutta yllätinkin koko sakin tarjoamalla kaikille. Se oli kiitokseni täydellisestä päivästäni heille.

Syömässä

Kotona oli mennyt hyvin. Aloin nipottamaan Johnnylle sotkusta, joka kotona odotti. Olen vanhemmiten tullut erittäin siistiksi ihmiseksi ja minua harmitti tulla kotiin kun likaisia astiaita oli pitkin pöytiä ja pöydät likaisina. Oli kurjaa alkaa riitelemään mahtavan päivän jälkeen, mutta onneksi riitamme unohtui kun lähdimme siskoni perheen luokse loppupäivää viettämään.

Kävelylle lähdössä isin, Nuuskun ja mummin kanssa

Amalian mentyä yöunille lähti Johnny kaverinsa kanssa kahville. Itse odotin kovasti sarjaa nimeltä Tabu, mutta viiden minuutin katsomisen jälkeen jouduin mennä nukkumaan, sillä en saanut Amaliaa rauhoittumaan kuin ottamalla hänet viereeni. Johnny toi Hesburgerista ruokaa kotiin tullessaan ja ihmetteli missä olen. Hän tuli yläkertaan ja minusta näkyi kuulemma peiton alta vain nenä. En jaksanut nousta, joten Johnny sai syödäkseen minun kanatortillani.

Sunnuntai aamuun heräsimme seitsemän jälkeen. Johnny ja Nuusku olivat nukkuneet sohvalla. Olin väsynyt ja makoilin hetken Johnnyn kainalossa sohvalla Amalian leikkiessä. Johnnya ihmetytti laiskotteluni kun yleensä olen heti aamusta täynnä virtaa.

Johnny löysi yllätyksen purkista, Amalia oli laittanut sinne nunnunsa

Amalian aamutoimien jälkeen aloin siivoamaan. Aloitin yläkerrasta ja Johnny auttoi imuroimalla. Ennen alakerran imurointia Johnny kävi Nuuskun kanssa lenkillä sekä lakaisi ja kantoi sisäkautta takapihan tuolit terassille. Pöydän hän kantoi kiertämällä ulkokautta. Lisäksi Johnny kantoi vielä aurinkotuolit takapihalle vaikkei niillä luultavasti tänä kesänäkään tule juuri maattua.

Aamupäivää vietimme mummoni luona. Oli mukavaa nähdä mummeli pitkästä aikaa kun emme ole viitsineet käydä siellä Amalian ollessa kipeä ettei mummoon tarttuisi pöpöt.

Amalia nukkui päiväunia vain reilu tunnin, jonka jälkeen oli tehtävä kauppareissu. Johnny jäi pukemaan Amaliaa ja minä lähdin autolle. Meillä on aina kinaa kumpi pukee viikonloppuisin Amalian ja laittaa hänet turvaistuimeen. Yleensä pakenen Nuuskun kanssa edeltä autolle ja Johnny joutuu hoitamaan homman. 

Tänään on tuntunut ensimmäistä kertaa siltä, että kesä tulee pian. Aurinko on paistanut ja lämmittänyt kovasti. Naapuri oli vaihtamassa renkaita, mutta Johnnyn mielestä ei ole vielä kiire. Vasta toukokuussahan ne renkaat pitää olla vaihdettu. Minun autoni katsastuksen viimeinen päivä on ensi torstaina ja etutuulilasi on vaihdettava ennen sitä, mutta Johnnylla ei tämänkään asian suhteen ole vielä kiirus. Onhan siihenkin vielä aikaa.

Käynnistäessäni autoa naapurin mies alkoi ihmettelemään autostani kuuluvaa meteliä. Kerroin hänelle, että öljyvalo välähti tänään ja kysyin johtuisiko ääni siitä. Hän sanoi ääneen johtuvan siitä ja käski äkkiä lisäämään öljyä. Kerroin hänelle, että Johnny on sanonut ettei öljyn lisäyksellä ole kiire jos öljyvalo vain välähtää. Naapuri katsoi öljytikkua eikä siihen tullut enää yhtään öljyä. Hän naureskeli ja sanoi ettei kannattaisi enää ajella autoa ennen öljyjen lisäämistä. Kävin huikkaamassa asian Johnnylle, johon hän yritti jupista jotain vastaan, mutta käskin häntä lähtemään Essolle hakemaan öljyä omalla autollaan. Nuusku lähti Johnnyn matkaan ja me tytöt lähdimme kävellen Citymarkettiin. Onneksi kaupassa oli perässä vedettävä kori, johon sain ladottua ruokatarpeet. Johnny tuli kauppaan sopivasti kassojen kohdalla, joten hän pääsi maksumieheksi.

Vietimme loppupäivän siskoni perheen luona. Amalia nautti aivan suunnattomasti ulkona olosta.

Söpöt kurahousut oli löytö kirpparilta taannoin

Rajusti se täti suoristelee kypärämyssyä kun toisen naamakin vääntyy

Amalia sai serkuilta lainaksi vähän pienemmät kurahanskat sekä kengät

Eemi serkku
Heti hiekkalaatikolle päästyä suu täynnä hiekkaa

Amalian kummisetä ”hieman” intona kesäautostaan

Kupla

Vauhdilla mutaan

Tätä varten oli onneksi kurahousut

Iida ei ollut kuvaustuulella

Ruohonleikkuria apuna käyttäen sujuu kävely

Keinumassa

Isi ja eno kasasivat trampoliinin

Olihan se jo aikakin maistaa kebablihaa

Peikkotyttö

Nuusku pälyilee

Nyt pikkuinen on yöunilla ja luulisi nukuttavan hyvin ulkona vietetyn päivän jälkeen.

Kauniita unia kaikille<3

Kommentit

Pikku söpöläinen on ihan mielissään 😀 Ihana kevät.

On se ihanaa kun on kevät ja kesä tulossa. Lapsen kanssa voi touhuta ulkona paljon enemmän:) Amalia näytti tosiaan nauttivan ulkoilusta kovasti!

Nuusku hahhaaa 😀 Miia

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.