Yleinen
5.8.2014

Ampiaiset

Ampiaiset

Inhoan ampiaisia lähes yhtä paljon kuin käärmeitä. Kaikki ovat varmasti huomanneet, että ampiaiset ovat lähteneet pesistään ja pörräävät nyt ihmisten kimpussa. Lauantaina ehdotin perheelleni rantapäivää, sillä emme ole olleet perheen kesken rannalla kuin kerran tänä kesänä ja sekin kerta oli jo toukokuussa. Pakkasin mukaan eväitä tuttuun tapaan, mutta parempi olisi ollut jättää ne kotiin. Eväät houkuttelivat ampiaisia ja saimmekin yhden kiusaksemme koko rannalla olo ajaksi. Lopulta ärsyynnyin niin, että nappasin Amalian peloissani syliin huikaten samalla Johnnylle, että ottaa kamat ja tämän jälkeen paukkasin autolle. Enää en rannalle mene ennen kuin ampiaiset rauhoittuvat. Olen lievästi ampiaisille allerginen, sillä elämäni aikana kahdesti niiden pistäessä on pistospaikka turvonnut aivan muodottomaksi. Onneksi pistospaikat eivät ole olleet lähelläkään kaulaa tai kasvoja. Olen tartuttanut ampiaiskammoa myös tyttäreeni, vaikka näin ei saisi tehdä.

Pikkumuija ja kaks kokoo liian isot Hello Kitty ballerinat

Pikkumuija ja kaks kokoo liian isot Hello Kitty ballerinat

Usein niin neitinä

Usein niin neitinä

Tytöt viltillä eväiden kimpussa

Tytöt viltillä eväiden kimpussa

Hiekkaleikkejä

Hiekkaleikkejä

Kovaa touhuamista

Kovaa touhuamista

Murut

Murut

IMG_1142

Johnny pulahti veteen

Johnny pulahti veteen

Rantareissun jäädessä lyhykäiseksi täytimme takapihallamme olevan uima-altaan vedellä ja Amalia pääsi polskimaan sinne lelujen kanssa. Päivällä lähdimme Johnnyn vanhemmille syömään ja vietimme siellä loppupäivän ja illan. Tein hyvän löydön tai oikeastaan ystäväni teki ja vinkkasi minulle siitä eli seisomalaudasta, jota myytiin halpaan hintaan lohjalaisella facebook-kirpputorilla. Lauta sijaitsi vartin ajomatkan päässä Johnnyn vanhemmilta ja haimme sen Johnnyn kanssa kahden, sillä Amalia jäi siksi aikaa mummin hoiviin. Amaliahan ei ole enää aikoihin suostunut istua rattaissa ja emmaljungan vaunut/rattaat olemme pakanneet jo aikaa sitten säilytykseen vauvaa varten. Käytössä on edelleen matkarattaat, jotka ovat reissuilla olleet tavaroiden kantajina. Seisomalauta tulee kuitenkin luultavasti olemaan hyvä hankinta, vaikka tuskin se kovin hyvin kulkee jos on kovin luminen talvi.

Sunnuntaina vietimme koko päivän kotona. Saimme äitini ja pikkuveljeni kylään ja tästähän Amalia tykkäsi. Nuuskukin palautui yökylästä Johnnyn äidin tuotua hänet. Johnnyn vanhemmat pyytävät Nuuskua välillä yökylään ja Amaliankin haluaisivat kunhan vain raaskisin antaa. Ehkä olisi syytä harjoitella yökyläilyä joskus myös muualla kuin serkkujen luona. Amalia on ollut yökylässä yhden ainoan kerran äitini luona ja joitain kertoja serkkujensa luona, siinä se. Toisaalta ei ole ollut tarvettakaan enkä suoraan sanoen välitä antaa häntä yökylään kovinkaan mielelläni paitsi tietenkin Eemin ja Iidan luokse. Uskon toimivani aika samalla tapaa myös tulevan lapsemme kanssa huomioiden tietysti perheemme voimavarat.

Amalia vei Nuuskulle nunnun ja hiiren kun toinen joutui kärsiä suihkureissun

Amalia vei Nuuskulle nunnun ja hiiren kun toinen joutui kärsiä suihkureissun

Imetin Amaliaa reilu vuoden eikä hän suostunut juoda tuttipullosta lainkaan, mutta tämä ei häirinnyt minua millään tapaa. Toivon, että imetys onnistuisi myös tulevan vauvan kanssa, mutta tällä kertaa en aio ottaa imetyksen suhteen stressiä enkä tarkoita tällä sitä ettenkö tekisi kaikkeani imetyksen onnistumiseksi vaan sitä, että jos vauva ei esimerkiksi halua syödä ennen kauppaan lähtöä niin sitten hän ei syö ja syö vaikka sitten kaupassa. Amalia oli toisinaan hyvin hankala imetettävä eikä syöminen onnistunut yhdessä vaiheessa minkäänlaisessa metelissä, joten aina ennen lähtöä otin valtavat paineet siitä, että saan tytön syötettyä. Nyt en aio ottaa. Amalian ollessa ihan pieni vauva imetys onnistui missä vain ja julki-imetin häntä esimerkiksi kauppakeskuksissa. Tuolloin en ollut edes tietoinen siitä, että joku voisi olla julki-imettämistä vastaan, mutta nyt jälkeen olen lukenut, että tälläisiä ihmisiä löytyy paljonkin. No se imettämisestä, mutta imettäminen tietysti oli yksi syy miksi olin niin kiinni Amaliassa.

Tänään saimme tavata erään blogini lukijan perheineen, johon olen blogin kautta saanut tutustua. Jouduin myös perumaan tämän kuun lopulla olevan laserhoito ajan, sillä Amalian iho on saanut hieman väriä ja ihmekös tuo näillä keleillä. Seuraava hoitoaika on lokakuussa ja parempi näin.

Eilen Amalia nukkui pitkästä aikaa päiväunet ja nukahti yöunille vasta kymmenen jälkeen. Päiväunet eivät ole hyvä juttu, mutta oli pakko nukkua, sillä takana oli huono yö ja Amalia päätti siitä huolimatta herätä jo seitsemältä. Parasta oli kuitenkin se, että ehdimme illalla touhuilla paljon koko perhe yhdessä ja nähdä naapureitakin. Houkuttelin Amalian päiväunille sillä, että lupasin illaksi pitkästä aikaa dippiä ja sipsejä ja herätessään aivan unenpöpperössä Amalian ensimmäinen sana oli dippikastike. Amalia rakastaa tzatsiki-dippiä aivan kuten äitinsäkin.

Isi vetää Amaliaa viltin päällä pitkin alakertaa

Isi vetää Amaliaa viltin päällä pitkin alakertaa

Kivaa on!

Kivaa on!

Tänään blogini facebook-sivut ylittivät 5000 tykkääjää. Teitä tykkääjiä on ihan hirmuisen paljon enkä olisi ikinä uskonut blogin saavuttavan näin suurta suosiota. Kiitos kaikille Teille ihanille lukijoille, olette ihan parhaita <3

Amalian harvinainen sairaus facebook-sivuista pääset tykkäämään täällä.

Amalia purkaa kaappia ja pyytää mua mukaan hokemalla: äiti tuu sisustelee ;)

Amalia purkaa kaappia ja pyytää mua mukaan hokemalla: äiti tuu sisustelee 😉

Mukavaa viikkoa lukijat!

Avainsanat

Kommentit

Oikeen kiva postaus ja paikkansa pitävää asiaa! Ja hauska kuva Nuuskusta kun ei kunnolla erota mikä osa on vilttiä ja mikä koiraa, aivan kuin viltille olisi kasvanut silmät 😀

johanna

Kaunis kiitos <3 Hahhaa mä katoin kanssa, ettei Nuuskua juuri erota viltistä!

Minusta ulkopuoliset aika usein voimakkaasti painostavat äitejä irtautumaan lapsista kehottamalla antamaan lapsia hoitoon ja yökylään jne. Itse en ole tähän lähtenyt, koen suhteeni nyt 3-vuotiaaseen tyttäreeni tärkeimpänä ihmissuhteena, ja jos me jatkossakin ollaan yhtä läheiset kuin nyt, niin pystyn kyllä sen kanssa elämään ja uskon etten mitään traumoja aiheuta sillä lapsellekkaan.
Hän on hyvin sosiaalinen ja reipas suurimman osan aikaa, mutta kun itkettää niin äiti tietää parhaiten mikä auttaa..
Lapsen suhde vanhempiinsa on kaikista tärkein, ja jos sinusta ei vielä tunnu mukavalta laittaa lasta yökyläilemään niin mieti onko se oikeasti edes tarpeellista. Teillähän on kahden vanhemman perhe, joten myös nämä ikuiset ”mitä jos on pakko”- tilanteetkin useimmiten hoituu niin että toinen vanhemmista voi olla lapsen kanssa. Etenkin kun on noinkin vakavasta sairaudesta kyse kuin epilepsia.
Minua jäi vähän vaivaamaan tuo rusketus, oma lapseni ei ole ruskettunut koska häntä on rasvattu ahkerasti ja suojattu vaatteilla (ennen näitä helteitä). Meillä siihen ei ole muuta syytä kuin se, että haluamme suojata auringon haittavaikutuksilta lapsen herkän ihon enkä usko että on reilua antaa lapsen ruskettua, niinkin söpöiltä kun lapset näyttävät hieman ruskettuneena.
Helposti aamulla levitetty sk 50 rasva suojaa koko päivän vaikka typy pyyhältää uikkarit päällä, tarvittaessa tietysti lisätty jos on uitu tai hiekkalaatikolla sotkettu niin että suihkun kautta jatkettu leikkiä.. Ruskettuminen ei ole välttämättömyys kuumallakaan ilmalla.

johanna

Näillä helteillä on lähes mahdoton olla saamatta vähääkään väriä, Amaliakin on saanut väriä vain vähän, mutta se riittää siihen ettei laserhoitoon ole asiaa. Me ollaan suojattu myös 50+ aurinkorasvalla ja rasvaa levitelty moneen kertaan päivän aikana niin kuin kuuluu.

Meidän 3- ja 5v. pojat ovat ruskeita kuin pavut tän kesän jälkeen eikä tämä kyllä häiritse mua yhtään. Eivät ole palaneet kertaakaan elämänsä aikana kumpikaan. Italiassa olimme 2 viikkoa heinäkuussa ja siellä suojasin hatuilla ja 50 SPF-rasvalla, ruskettuivat mutteivät palaneet.
Ihania kuvia! Mäkin olen allerginen ampiaisille, tosi inhottavaa tosiaan kun niitä nyt joka paikassa pörrää…

johanna

Inhottavaa tosiaan 🙁 Ja kiitos 🙂

Eipä ole mitään kiirettä yökylään mummolaan, eikä muuallekkaan. Minun mielestä.
Lapsella on oikeus isovanhempiinsa, mutta ei toisin päin. Meillä ei ole kumpikaan koskaan olleet yökylässä missään, kyllä sitä ehtii isompanakin.
Ja teillä vielä tuo sairaus-asiakin huomioitavana.

johanna

Ehtii tosiaan 🙂

Kannattaa ajatella itsesi isovanhempien asemaan..Amalalla on lapsia tulevaisuudessa mutta et koskaan saa heitä luoksesi yökylään. Minusta ainakin tuntuisi pahalta jos en saisi lastenlapsiani koskaan yöksi..tulisi jotenkin ”kelvoton” olo. Se on tärkeää aikaa sekä isovanhemmille ja myös lapselle. Amaliakin on niin iso tyttö että ihan hyvin voi silloin tällöin mennä yökylään. Meillä lapset käy silloin tällöin mummolassa yötä ja siellä on aina leikitty ja rakennettu majaa, pelailtu, tehty lettuja ja popcorneja ja katseltu leffoja..sekä mummo&pappa ja lapset ovat innoissaan ja isovanhemmat ovat muksuille todella tärkeitä ja läheisiä. Lapselle on myös tärkeää olla irtautuneena välillä vanhemmistaan, etenkin nyt kun teille syntyy toinen lapsi, kannattaa hyödyntää hyvät tukiverkostot jos niitä on ja laittaa välillä amaliaa hoitoon niin saat aikaa vauvan kanssa.

johanna

Olen mä ajatellutkin, ja ollaankin puhuttu Johnnyn äidin kanssa siitä, että Amalia voisi mennä heidän luokseen yökylään ennen vauvan syntymää. Jotenkin sitä vain siirtää ja siirtää, yksi syy tähän on Amalian sairaus. Mua pelottaa ja huolettaa osaako ihmiset sitten toimia jos jotain sattuu, tarkoitan esim. epilepsiakohtausta, johon meillä on aina mukana lääke peräruiskeena. Lääkkeen anto ei ole mikään ihan simppeli juttu maallikolle etenkään jos joutuu paniikkiin. Lääkkeen annosta mä olen kirjoittanut huolellisen ohjeen, josta monet kerrat ollaan myös keskusteltu mummien kanssa.

Amalia on ollut monet kerrat Johnnyn vanhemmilla päivisin leikkimässä ja se on mennyt aina hyvin. Myös mun äiti on hoitanut Amaliaa välillä päivisin ja heillä on tosi hauskaa yhdessä. Meilläkin isovanhemmat on tosi läheisiä Amalian kanssa, vaikka yökyläilyä ei olla vielä harrastettukaan kuin sen kerran äitini luona ja tietty sitten siskoni luona joitain kertoja. Ehtiihän sitä, eihän Amalia ole vielä kuin 2,5-vuotias 🙂

Yhä vaan tykkää näistä teidän kuulumisista. 🙂 Meinasinkin just kysyä, et kuinka kävi sen Amalian laser-ajan, kun mun mielestä näyttää vähän ruskettuneelta kuvissa, mutta sehän selvisi tässä. Harmi juttu, että siirtyi, mutta tietenkin hyvä asia hoidon ja ihon kannalta.

johanna

Kiitos, tosi kiva kuulla! <3
Jep pakko se oli vaan perua ja vaihtaa tuonnemmas!

Meillä lapsilla on eroa kaksi ja puoli vuotta aina kullakin. Meillä käytössä ovat olleet sateenvarjomalliset matkarattaat, joissa on ollut kiinteä seisomateline isommalle lapselle. Rattaiden selkänoja on taittunut kokonaan makuuasentoon, joten niissä on saanut kulkemaan pienen vauvankin. Parhaat rattaat ikinä, siksi meillä on ollut niitä kahdet. Ei, ei, ihan kestävät pelit, mutta äidin piti saada vaihtaa väriä välillä. Kuopus on perheen ainoa tyttö, jonka tiesin myös viimeiseksi, joten vaalenanpunaiset rattaat oli saatava 🙂

johanna

Tottahan se väri on tuossa tapauksessa vaihdettava 😉 Kuulostaa hyviltä rattailta!

Oi ku ihania kuvia <3 Amalia on niin suloinen ja ihana tyttö <3

johanna

Kiitos kovasti Merja.T <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.