Yleinen
29.4.2013

Amalian taitoja

Amalian taitoja

Amalialla on ikää tänään 1 vuosi 2 kuukautta ja 29 päivää, joten huomenna neiti on vuosi ja kolmekuinen tytöntyllerö. Mutta mitä kaikkea se Amalia näin isona neitinä sitten osaakaan, sen kuulette nyt.

Amalia on kova tyttö juttelemaan. Yleensä hän puhelee omalla kielellään, mutta ihan oikeita sanoja on kuultu myös. Amalian sanavarastoon kuuluu seuraavat sanat: äiti, hauva, vauva, auto, kenkä, ankka, kukka ja kakka. Amalia ei kuitenkaan useinkaan käytä sanoista kuin äitiä.

Amalia ymmärtää todella paljon puhetta ja osaa toimia myös sen mukaisesti. Jos pyytää häntä laittamaan tavaran johonkin niin hän tekee työtä käskettyä. Hän tietää tarkkaan missä kaapissa sijaitsee Nuuskun ruuat  kuin myös sen missä kaapissa ovat hänen omat pastillit sekä vitamiinit. Nyt Amalian ollessa lääkekuurilla hän muistaa aina missä sijaisevat hänen lääkkeensä.

Amalia harjoittelee kovasti syömään itsenäisesti, mutta tarvitsee vielä ohjausta ja avustusta. Sormin syömisen hän tietysti taitaa hienosti. Itsenäisesti Amalia osaa juoda nokkamukista, mutta ei vielä mukista tai lasista. Pillillä hän osaa juoda.

Amalia osaa käydä potalla, mutta ei vielä tunnista hätää.

Amalia osaa kiipeillä. Sohvalle ja rahille on hänestä mukavaa kiivetä, varsinkin kun näkee äidin kauhistuneen ilmeen. Rappusten kapuaminen yläkertaan onnistuu hienosti. Omalle korituolille sekä nahkaiselle tuolille hän pääsee myös kiipeämään. Ja tänään hän oppi kiipeämään tv-tasolle. Luultavasti jos omistaisimme kirjahyllyn hän heiluisi seuraavaksi siellä.

Amalia osaa kontata. Hän osaa kävellä puuta vasten. Hän kävelee myös hienosti kävelykärryn kanssa. Amalia on ottanut askeleita ilman tukea ja kahdeksan askelta on hänen ennätyksensä. Amalia on järkyttävä arkajalka kävelyn suhteen ja odottelemme jo kovasti milloin hän rohkenisi ja lähtisi vihdoin kävelemään.

Amalia osaa leikkiä ja tutkia leluja kovasti. Hän tietää, että nalleja ja nukkeja halitaan kun taas autoilla ajetaan. Amalia tietää mihin pinnit laitetaan ja että harjalla harjataan hiuksia.

Amalia on muutaman kerran harjoitellut omatoimisesti pukemista. Hän on laittanut ulkohanskan käteen ja yrittänyt saada sukkaa jalkaan. Amalia on myös kerran yrittänyt riisua paitaa päältä pois kun kuuli, että olemme menossa saunaan. Amalia osaa sukeltaa.

Amalia nukkuu nykyisin yöt jo paljon paremmin.

Tässä taisi tulla suurimmaksi osaksi kaikki Amalian taidoista.
On se äidin vauva todella vaihtunut isoksi tytöksi<3

Kommentit

Voi kun olisi aikaa lukea blogisi läpi. Amalia on todella suloinen. Tätä blogia on mukava lukea, paras.

Ihania nuo sukellus kuvat 🙂 Ja kyllä se kävely sieltä vielä tulee, meilläki alko poitsu aika ”myöhään” käveleen, 1v 3kk oli siis kun alko käveleskeleen. 🙂

Sukelluskuvat on kyllä loistavia ja jokaisella lapsella niin hauskan erilaisia:)Eiköhän tuo kohta kävelemään lähde..:)

Viimeinen kuva oli kyllä aivan paras! Jotenkin niin hellyyttävä. Nukkuvat lapset tosin ovat aina jotenkin niin suloisia….
Itsellä 8kk ikäinen tyttö, jota tulee myös välillä nukkuessa tuijoteltua.

Löysin blogisi muutama kuukausi sitten, mutta melkein kaikki kirjoitukset on tullut luettua 🙂 Todella ihanasti kirjoitat, lisäksi kuvat on sellaisia arkisia, eikä ole mietitty (ainakaan minun mielestä), että onko koti täysin siisti ja onko kaikilla tukka hyvin ja voivoi, kun tuolla sohvan alla on pölyä. Koska eihän kellään täysin siistiä voi olla. Ainakaan, jos talossa asuu lapsia 🙂

Nukkuva lapsi on todella niin hellyyttävä ja lasta voisi katsella vaikka kuinka<3 Hetken meillä on aina siistiä, mutta Amalia on kyllä aikamoinen täystuho:) Parhaat kuvat ovat usein juuri sellaisia nopeita tilannekuvia.

Olen kyllä täysin samaa mieltä anonyymin kanssa, että olet hirveän taitava kirjoittamaan! 🙂

Amalia on kyllä yksi herttaisimmista lapsista jonka olen nähnyt! 🙂 (Ja omia ei vielä ole 😉 :D) Ja äitinä vaikutat mielettömän ihanalta ja välittävältä 🙂

Olet kyllä ihan hirveän hyvä kirjoittamaan! Näitä on tosi hauska lukea.

Saako udella että tullaanko teiltä usein kysymään Amalian kasvoista? Entä ihmttelevätkö ihmiset ääneen kadulla? Amalia on kyllä reipas iso tyttö jo ! 🙂

Harvemmin kukaan rohkenee mitään kysellä, mutta katsovathan ihmiset tietysti toisinaan Amaliaa mikä on mielestäni aika normaalia. Nykyisin jos joku jää häntä tuijottamaan alkaa Amalia vilkuttaa:)
Amalia on tosiaan kehittynyt hurjaa vauhtia isoksi reippaaksi tytöksi<3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.