Yleinen
4.2.2013

Amalian synttärijuhlat

Amalian synttärijuhlat

Eilen vietettiin Amalian 1-vuotis synttärijuhlia. Edellisenä iltana sain hänet nukahtamaan omaan sänkyyn vasta yhdeltätoista, joten nukahtaminen kesti kolme ja puoli tuntia. Amalia nukahti useamman kerran muutamiksi sekunneiksi ja sitten alkoi jälleen kova itku. Olen varma nukahtamisongelman johtuneen mummin antamasta kahvista. Nukahdettuaan hän nukkui hyvin ja heräsi yön aikana vain kerran syömään. Aamulla nousimme jo seitsemältä.

Söimme kaikki yhdessä aamupalaa ja sitten Amalia pääsi tutustumaan meidän antamaan lahjaansa. Isi sai lahjan koottua eilen illalla myöhään eikä Amalia kerinnyt leikkiä sillä yhtään.

Leikkikeittiö

Isi ja äiti tulkaa syömään..

Onks täällä mikro..?

Lähdimme puoli kymmeneksi vauvauintiin ja menoa ja melskettä altaassa riitti. Amalia pääsi liukumaan kaksi kertaa ja ai että se oli mukavaa. Tämän kerran teemana oli laudan päällä uiminen, lähinnä tarkoitus oli, että lapsi polskuttelisi jaloilla vauhtia kun jompi kumpi vanhemmista häntä vetää laudalla eteenpäin. Muutamia jalkaliikkeitä Amalia onnistui saada aikaiseksi. Lopuksi kokeilimme laittaa lapset reunalla olevan kaiteen päälle seisomaan ja Amalia taisi olla lähes ainut joka uskalsi siinä seistä. Vanhemmat tietysti pitivät lapsista kiinni. Nauroimme niin Johnnyn kanssa kun Amalia seisoi kuin tantta. Hänelle on niin pulleat reidet ja jalat oli hassusti yhdessä, taisi Amaliaakin vähän seisominen jännittää. Lopuksi vielä lauleskelimme loppulauluja ja niin se puolituntinen taas vierähti hurjan nopeasti. Kävin Amalian kanssa suihkussa ja menimme saunaan kuivattelemaan. Lähdimme uimahallilta kiireellä kotiin, koska leipomista oli vielä jäljellä.

Kotona aloin leipomaan syntymäpäiville muffinseja. Leivoin vaaleitamuffinseja ja suklaamuffinseja. Muffinsien päälle pursotin vaaleanpunaista kermavaahtoa ja koristelin sydämmenmuotoisilla koristeilla. Leipomiseen meni yllättävän kauan aikaa, joten en kerinnyt millään saada kaikkea valmiiksi ennen Amalian päiväunia.

Nukutettuani Amalian jatkoin muffinsien parissa ja Johnny päällysti voileipäkakun ohjeilla, jotka äitini minulle eilen antoi. Ja kyllä se mies osaa, hieno tuli voileipäkakusta. Katettuani astiat valmiiksi ja siivottuani keittiön oli kello jo niin paljon, että Amalian oli syytä herätä. Johnny oli lähtenyt hakemaan mummoani tällä aikaa.

Aloin tyhjentämään tiskikonetta ja niinpä Amalia heräsi. Vieraita alkaisi kohta jo tulla, joten käytin Amalian kiireellä potalla ja laitoin juhlatamineet hänelle päälle. Oma tukkani jäi kiireessä kuivaamatta. Pääasia oli, että prinsessa loisti syntymäpäivänään.

Synttärisankari

Mummoni ja Johnny kerkisivät tulla juuri ennen vieraiden tuloa. Pieni stressi meinasi iskeä kun vieraita alkoi saapumaan enkä ollut kerinnyt laittaa tarjottavia vielä esille. Onneksi Johnny, siskoni ja Johnnyn äiti olivat apuna.

Amalia oli aivan pää pyörällä paketeista ja vieraista, joita oli yhtä-äkkiä tupa täynnä. Eemi serkku kertoi heti sisälle tultuaan, että täällä paketissa on villasukat ja avasikin sen ripeästi itse. Amalia ei lahjoja juurikaan avannut vaan isommat lapset saivat auttaa Amaliaa. Amalian pikkuserkku ottikin itselleen avaamiaan lahjoja kunnes hänen äitinsä naurahtaen sanoi lahjojen olevan Amalialle.

Olehyvä serkku

Eemi serkku tarjosi auttavat kätensä

Amalia sai lahjaksi vaatteita, ruokalappuja, kirjoja, kännykän, pari autoa, ostoskärryt ja leikkiruokia, pehmolelun, Minni hiiri koristeen, lelukorin, pyörän, rahaa sekä Nomination koruun viimeisen puuttuvan kirjaimen hänen nimestään.

Tarjottavia oli montaa eri sorttia. Itse olin leiponut jauhelipiirakan ja muffinssit. Äitini teki voileipäkakun, jonka Johnny päällysti ja Johnnyn äiti teki fetasalaatin. Täytekakun leipoi luottoleipurini eli serkkuni Anna.  Kaupasta olimme ostaneet kaurakeksejä, maissinaksuja ja karkkia.

Astiat

Ruokapöytä

Amalian kynttilä
Koristeita

Voileipäkakku

Fetasalaatti

Makeita herkkuja

Muffinssit

Täytekakku

Ennen ruokailun aloitusta oli Amalialla edessä suuri tehtävä, joka oli yhden kynttilän puhallus kakun päältä. Hienosti kynttilä sammui äidin pienellä avustuksella.

Kynttilän puhallus

Näin se Amalia puhaltaa

Tarjottavat näyttivät maistuvan niin lapsille kuin aikuisille. Amalia pääsi maistamaan pienen palan täytekakkuaan ja näytti se sankarille maistuvan hyvin.

Amalian kakkua

Suu on niin makiana..

Herkkusuu

Touhua riitti kaikille ja äitini sanoikin Amalian menneen joukossa kuin kala vedessä. Lapsia oli seitsemän kappaletta eikä yhtään itkua päässyt kenenkään suusta koko aikana. Juhlien lopuksi Amalia meni seisomaan television eteen ja vaati saada kuulla jonkun tutun musiikkivideon. Niinpä kaikki lapset nököttivät lopun aikaa television edessä kuunnellen Tuulin Paljon onnea vaan. Se on Amalian nykyinen lemppari.

Lisää porukkaa..?

Prinsessa

Iida serkku tekee ruokaa

Iida ja Eemi

Onnellinen Amalia

Porukkaa tupa täynnä

Vauhti päällä..

Rauhallisempaa meiningiä..

Vieraiden lähdettyä Johnny lähti viemään mummoani kotiin ja minä aloin syöttämään Amalialle ruokaa. Siivosin astiat Amalian katsellessa syöttötuolista.

Sitten aloimme Amalian kanssa katselemaan hänen saamiaan lahjoja tarkemmin. Amalia oli kuitenkin kiinnostuneempi keittiöstä mukaan ottamastaan lastasta. Isin tultua kotiin aloimme leikkimään yhdessä.

Kato sä vaan äiti niitä lahjoja, mä leikin tällä..
Tutimaan lähdössä

Amalia nukahti vasta puoli yhdeksältä neljänkymmenenviiden minuutin nukuttamisen jälkeen. Taisi päivänsankari käydä vähän ylikierroksilla.

Illalla otimme vielä Johnnyn kanssa tarjottavia ja söimme niitä sohvalla samalla jutellen juhlista. Olimme todella tyytyväsiä juhliin. Kaikki näyttivät viihtyvän loistavasti.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.