Yleinen
24.2.2013

Amalian ruokavalio

Amalian ruokavalio

Amalia on nyt 1-vuoden ja 24 päivää vanha. Hänen ruokavalioon on tullut paljon uusia ruokia ensimmäisen syntymäpäivän tienoilla.

Aamuisin Amalia syö Muksu merkkistä neljänviljan puuroa puoli tetrallista. Olen alkanut laittamaan aamupuuron joukkoon nokarellisen Becel kasvisrasvalevitettä, jotta Amalia saisi Omega 3 ja 6 rasvahappoja. Toisinaan aamupuuro ei maistu ja silloin Amalia syö puuron sijasta viiliä, hedelmä- tai marjasosetta. Hedelmäsoseista parhaiten maistuvat rahkaisat- ja jogurttiset soseet. Marjaisista mauista Punaposki on ehdoton suosikki. Joskus annan Amalialle aamupalaksi leivän. Hän pitää kovasti leivästä, jota hän osaa syödä hienosti itse. Leivän päälle olen laittanut vain Beceliä. Täytyy alkaa kokeilemaan laittamaan leivän päälle muitakin päällisiä. Juotavaksi Amalia juo nokkamukillisen Valion rasvatonta maitoa. D-vitamiinin annan aina aamupalan kanssa. Nyt meillä on käytössä vielä Jekovit tipat, mutta niiden loppuessa alan antamaan D-vitamiinin tablettimuodossa. Olen hankkinut apteekista Minisun D-vitamiini tabletteja.

Puuroa nassuun
Leipä maistuu
Marjasosetta syöty

Lounaalla Amalia syö pilttiä tai kotiruokaa jos sitä on edelliseltä illalta jäänyt. Tällä hetkellä hän syö vielä 8 kuukautisten pilttejä. Amalia on maistanut kerran vuoden ikäiselle tarkoitettua pilttiä, jonka makuna oli italianpata. Siitä hän ei tykännyt. Vaihtelen päivittäin pilttien makuja. Broileri pilteistä Amalian lempipilttejä ovat Piltin kasviksia ja broileria ja Nestle Bonan vihannes-broileripata. Liharuuista ehdoton suosikki on Nestle Bonan makaroneja ja jauhelihakastiketta. Kalapilteistä maistuu Nestle Bonan perunaa ja lohta. Ruokajuomaksi Amalia juo maitoa. Tänään annoin ensimmäisen kerran ruuan kanssa leipää ja hyvin maistui.

Porkkanasosetta ekoja kertoja

Hyvin syöneen näköinen

Päiväunilta herättyään Amalia syö välipalan. Ensin kovaan janoon hän juo maitoa. Välipala on aika vaihteleva. Harvemmin Amalia enää syö hedelmä- tai marjasoseita välipalaksi. Useimmiten kelpaa viili. Toisinaan annan hedelmiä. Banaani ja mandariini maistuvat hyvin. Muita hedelmiä ei ole tullut annettuakaan. Mandariinit saksin pieniksi paloiksi kuppiin ja siitä Amalia syö niitä itse sormin. Banaania hän osaa hienosti haukata, mutta ahne kun on tuppaa hän haukkaamaan liian isoja paloja, joten usein pilkon banaanin myös valmiiksi kuppiin.

Päivällistä syömme kaikki yhdessä jos Johnny pääsee ajallaan töistä. Ruoka-aika on viimeistään viideltä, mutta toisinaan syömme Amalian kanssa kahden jo neljän aikaan. Päivällisellä Amalia syö useimmiten kotiruokaa. Hänen lempiruokia ovat rakettispagetti ja jauhelihakastike. Kanaruokana hän tykkää kanarisotosta. Kotiruokaa hän usein syö itse kun autan laittamalla ruuan valmiiksi lusikkaan. Raejuusto on Amalian lempilisuke. Ruokajuomaksi Amalia saa jälleen maitoa. Johnnykin on alkanut juoda ruuan kanssa maitoa jos syömme kaikki yhdessä, jotta Amalia saisi hänestäkin hyvää esimerkkiä.  

Kotiruokaa

Iltapalaksi Amalia syö aina Muksu merkkistä neljänviljanpuuroa yhden koko tetrallisen. Hän saa puuron kanssa juotavaksi maitoa vaikka imetänkin hänet vielä ennen yöunille menoa.

Tässä juodaan aamumaitoa

Makeiden herkkujen sijaan Amalia saa maissinaksuja, rusinoita ja Talk muruja. Välillä pilkon kurkkua pieniksi paloiksi tai raastan porkkanaa naposteltavaksi. Ne kelpaavat hänelle, mutta nyt hän alkaa olla jo niin iso, että hän ymmärtää jos kahvipöydässä muut syövät jotain muuta. Silloin alkaa kerjääminen ja on Amalia saanut jo maistella oikeita herkkujakin jonkun verran. Itse en niitä juuri koskaan anna, mutta mummi ja täti lipsuvat. Amalia onkin oikea herkkusuu.

Maissinaksun syöntiä

Talk muruja ja musiikkivideoita

Rusinoita

Synttärikakun pala

Amalia on hyvin perso ruualle ja valmis maistamaan kaikkea. Hänellä ei ole mitään inhokkiruokaa. Joskus antaessani hänelle uusia makuja näyttää hänen ilmeensä siltä, että uusi maku maistuu hirveältä, mutta yleensä hän kuitenkin syö sen eikä sylje pois. On helpottavaa kun Amalia on sellainen lapsi jolle maistuu ruoka. Toisinaan joutuu hampaiden tulon takia taistelemaan ja houkuttelemaan häntä syömään ja se on kurjaa.Amalia on tottunut juomaan hienosti ruuan kanssa maitoa. Janojuomaksi tarjolla on aina vettä päivän aikana.

Hammassärky

Amalia juo vettä

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.