Yleinen
5.10.2013

Toivepostaus Amalian lempilelut

Toivepostaus Amalian lempilelut

Amalialle ei ole vielä tullut yhdestäkään lelusta toistaan tärkeämpää. Ainoa tärkeä asia Amalialle on hänen nunnunsa, joka on minun vanha yöpaitani. Nunnua Amalia käyttää uniriepunaan eikä ilman sitä saata nukahtaa. Taannoin pääsi käymään niin ettei nunnua löytynyt mistään yöunille mentäessä. Yritin tarjota Amalialle tavallista riepua jollaisen kanssa hän nukkui aina pikku vauvana. Amalia työnsi rievun heti pois ja sängystäkin se lensi oitis kovan huudon kera. Niinpä etsintöjä oli jatkettava ja onneksi satuin kurkistamaan Nuuskun kaapista olevaan kameralaukkuun, sillä sinnehän Amalia oli nunnun leikeissään sullonut. Voi miten hyvä mieli Amalialle tulikaan kun oma rakas nunnu löysi tiensä hänen kainaloonsa. Unikin tuli tietysti heti.

Lempileluja ja leikkejä Amalialla on paljon. Amalia omistaa jo monta nukkea ja nukeista kaksi on omasta lapsuudestani. Amalia on alkanut hiljattain hoitaa vauvoja ja useimmiten hän laittaa vauvat sohvalle nukkumaan ja huolellisena pikku äitinä muistaa aina peitellä vauvansa. Amalia raahaa aina sohvan reunalla olevan viltin ja asettelee sen vauvojen päälle. Joskus Amalia muistaa myös ruokkia vauvansa, mutta yleensä vain kehoituksesta.

Vauvat tutivat

Vauvat tutivat

Amalia muisti tuoda myös vauvan pizzalle

Amalia muisti tuoda myös vauvan pizzalle

Aina vauvoja ei kuitenkaan kohdella ihan asianmukaisesti

Aina vauvoja ei kuitenkaan kohdella ihan asianmukaisesti

Amalia omistaa pikkuisen leikkikeittiön, mutta se on ollut tällä hetkellä melko vähäisessä käytössä. Useimmiten Amalia tiskaa astioita pikku lavuaarissa, ei juuri muuta. Keittiöleikkeihin hän voi alkaa jos sitä hänelle ehdottaa, mutta ei tee sitä juurikaan koskaan omin päin.

Leikkikeittiö

Leikkikeittiö

Parkkihalli on yksi suosikeista. Amalia on vasta hetki sitten oppinut liu-uttamaan autoja parkkihallista alas. Ennen autot jäivät aina hissiin eikä hän ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää, että niitä voi myös liu-uttaa alas. Toisinaan autojen sijaan parkkihallista liukuu alas marsuja tai muita leluja.

Kuvaa parkkitalosta

Kuvaa parkkitalosta

Marsuista Amalia pitää kovasti, mutta usein isi on niin laiska ettei jaksa vaihtaa niihin pattereita. Tällä hetkellä vain yksi marsuista toimii ja sekin hieman heikonlaisesti.

Marsu

Marsu

IMG_3328

Eniten Amalia tykkää levittää kaikki lelunsa ja sitten taas kerätä niitä esimerkiksi pikkuisiin ostoskärryihin tai sohvalle. Pehmolelut ovat uusin innostus ja niitä on Amalian mielestä kiva ottaa oman huoneen hyllystä ja viedä pinnasänkyyn. Kun kaikki pehmot ovat koossa sängyssä on sinne päästävä myös itse. Tähän saakka olen pitänyt pehmoleluja aivan turhina, mutta nyt yhtäkkiä niistä on tullutkin ihan suosikkeja.

Ostoskärryt

Ostoskärryt

Kirjojen katselu on Amaliasta todella hauskaa. Hän tuo kirjan ja parkkeeraa peppunsa syliin. Amalia osoittelee kuvia ja kysyy PAH, joka tarkoittaa mikä. Monet kuvat hän osaa jo tunnistaa ja sanoa mitä ne ovat. Lempikirja on suuri Puppekirja, jonka Amalia sai kummeiltaan 1-vuotis syntymäpäivälahjaksi. Amalia etsii aina uimarantasivun, josta näyttää ensimmäisenä rapua hokien APU APU.

Kirjojen katselua sohvalla

Kirjojen katselua sohvalla

Amalia haki muutaman kirjan hyllystä luettavaksi

Amalia haki muutaman kirjan hyllystä luettavaksi

IMG_3103

Aina kirjoista löytyy ihmeteltävää

Aina kirjoista löytyy ihmeteltävää

Amalia tykkää tutkia joka paikkaa ja omat kenkä- ja ulkovaatelaatikkonsa hän levittää monta kertaa päivässä. Hanskojen ja pipojen sovitukseen hän ei kyllästy ikinä.

Amalia tonkimassa keittiön kaappia

Amalia tonkimassa keittiönkaappia

IMG_2369

Oma kengä- ja ulkovaatekaappi levitettynä

Oma kenkä- ja ulkovaatelaatikko levitettynä

Äidin meikkikaappi on myös hurjan kiinnostava ja korkokengätkin on ihan kivat jalassa

Äidin meikkikaappi on myös hurjan kiinnostava ja korkokengätkin on ihan kivat jalassa

Äidinkin pipoa on hauska sovitella

Myös äidin pipoa on hauska sovitella

IMG_3323

Minkä ikäisinä Teidän lukijoiden lapsille on jostain lelusta tullut toistaan tärkeämpi?

 

Avainsanat

Kommentit

Mun esikois tytölle 8-vuotta on ollut kaikkein tärkein unikaveri unikissa jonka sai 1-vuotiaana.. siitä lähtien on tyttö nukkunut unikisu kainalos ja eipä kisukaan ole kärsineen näköinen.. hyvin on rakkaudella kohdellut ja itku on aina tullut jos kisu ollut yön kadoksissa tai jäänyt vaikka mummolaan kyläilemään 🙂 Muuten ei ole erityisemmin tykännyt nukke/ kotisleikeikeistä. Piirtely, askartelu,palapelit,legot, tanssi ja jumpat on olleet erityisen mielenkiintoisia ja laulaminen sekä esiintyminen. Tän hetken suosikkeja kuitenkin on Monster High nuket.. jopa minäkin olen niit salaa ihaillut ja sortunut ostamaan muutaman liikaa hyllyyn tytölle 🙂 Mies kuitenkin aina ihmeissään et onko noit tullut meille lisää.. et eikös noi jo ala riittää 😀 Johon vastaan et joo ei niit enää tule 😉 Kuopukseni on myös tyttö joka täyttää joulukuussa 2 vuotta.. hänelle erityisen tärkeitä ovat unipupu,muumimamma nalle. Niitä pikkuinen joka yö viereensä pyytää ”unipupu” ”mamma” ”muumi” ”a-aa” vaan huutelee ja ne on silloin löydyttävä.. samoin ne on päikkäreilläkin tärkeät 🙂 Tämä tyttö taaskin tykkää hoivaleikeistä.. hoitaa vauvoja jopa mielellään ihmisvauvoja.. antas niin mielellään nokkamukistaan siskoni lapselle vettä ja vaihtais vaippaa ja silittää ja hoivaa. Tanssii ja laulaa kovasti.. osaa puhua niin hyvin et muutamasta laulusta tulee hyvin jo sanatkin 🙂 Muumia haluis kattoa tietokoneelt sekä dvd:lt sekä pikkukakkosta.. ihme et jaksaa keskittyä. Molempien neitien suosikki laulaja on Cheek.. ja heti alkutunnarin kuulles jo pikku neiti huutaa ”Cheekki” ja peppu heiluu.. ja siis pikku neidille ei käy mikään muu musiikki kuin Cheekki.. se on vaihduttava Cheekkiin jota kovaan ääneen vaatii jos kuuluu muuta 😀 Ihan mahtavaa.. oisko äiti kuunnellut Cheekkiä niin et jo masus olles alko musiikkimaku kehittyä 😀 Lemmikkejäkin meilt löytyy ja molemmat neidit kyllä hoitaa niitä mielellään.. pienin joskus jopa liiankin innokkaasti kuten tänään olisi pupun silmiä tutkinut tarkemmin kun leikkasin kynsiä :)Mut kaikkein parasta leikkiseuraa on silti sisarusten välinen leikki.. se kuinka näkee pienen ihmisen suuret loistavat silmät onnesta kun mitä rakkain isosisko antaa aikaa ja touhuaa.. sitä jos mitä on ihana seurata <3 <3 Mahtavaa seurata niin eri-ikäisten lasten kehitystä ja kuinka ne saa hymyilyttää joka päivä ja mietteis aina uudestaan 🙂 Meillä myös esikoisen lelut säilyneet niin hyvin et kuopus saanut ne jatko käyttöön.

johanna

Ihana kommentti ihanista lapsukaisista <3

Mulla ei vielä omia lapsia ole, mutta kummitytöllä on ainakin yhtenä tärkeimpänä leluna vaalenpunainen nalle. Nalle on jo ihan kulunu ja likanen ja aina se pitää olla kaikkialla mukana. Ikää tytöllä on kohta kaks vuotta.

johanna

Voi nallen kanssa varmasti nukutaankin <3

Kivoja leikkejä! 🙂
Meillä on pojalle tärkeä ainakin tiikeri pehmolelu ja nyt uusi pikkuauto, jonka kanssa nukutaankin. 😀 Yleensä tärkeät asiat on tärkeitä muutaman päivän ja sitten ne taas vaihtuu, joten tuo tiikeri on varmaan ainut, joka saa aina nukkua vierellä aina. 🙂

johanna

Hahhaaa vai nukkuu pikkuauton kanssa, ihana <3 On nuo lapset mahtavia, Eemikin nukkui sen yön kun oltiin heillä yötä uudet pääkallosormikkaat kädessä 😉

Olipa taas niin ihania kuvia <3 Meidän pienimmällä, nyt kohta 6.v. Sai sairaalasta ihanan pienen hiiren, kun putket laitettiin korviin. Oli 2.v ikäinen. Niin Hiiri oli aina unikaverina ja nyt on jo vitriinissä muistona, ku uusi uninalle vierellä 🙂

johanna

Kiitos Merja <3 Voi miten ihana ja tärkeä hiiri <3

Pojalle 3v uniriepu on tärkeä. Aiemmin kävi rätti kuin rätti, mutta nyt pitää olla ruskea. Onneksi noita on kaksi. Tytöllä, vajaa 2v, ei ole mitään lempileluja. Muutama Ainu-pupu löytyy sängystä, mutta kovin tärkeitä ne ei tunnu olevan. Minuutin pari jaksaa leikki yhdellä jutulla ja sen jälkeen siirrytään seuraavaan. Nukkeja hoitaa vain neuvottaessa. Pehmolelut ovat alkaneet täälläkin kiinnostaa. Itsekin pidin niitä aiemmin turhakkeena.

johanna

No hyvä, että on kaksi 🙂 Samanlaisia taitavat olla nuo meitin tytöt 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.