Yleinen
23.4.2013

Amalian lempilelut- ja kirjat

Amalian lempilelut- ja kirjat

Postausta Amalian lempileluista-ja kirjoista oli toivottu ja niitähän riittää tällä touhukkaalla mimmillä. 

Amalian ensimmäisiä lempikirjoja olivat pehmokirjat. Amalian mielestä niitä oli kiva hypistellä kun ne kahisivat. Amalia tykkäsi myös kovasti katsella pehmokirjoja ja tietysti syödä niitä. Tilasin Amalialle ensimmäisen ikioman kirjan hänen ollessaan 4 kuukautta vanha. Se oli tarina maatilan eläimistä, joiden kanssa Amalia seikkaili. Amalia jaksoi kuunnella koko sadun alusta loppuun vaikka välillä tarrasikin kirjaan kiinni. Amalia on saanut paljon minun lapsuudesta säästettyjä Disneyn satukirjoja. Olemme lukeneet niitä Johnnyn kanssa molemmat Amalialle pienestä pitäen keinutuolissa samalla keinuen. Amalia jaksoi aina muutaman sivun kuunnella kerralla ja jatkoimme lukua seuraavana päivänä.

Amalia pehmokirjojen ympäröimänä

Tässä luetaan jo ihan itse

Äiti lukee Amalialle Bambista kertovaa satua

Amalia liittyi kirjakerhoon reilu puolen vuoden iässä. Sieltä tulee joka kuukausi kirjapaketti postilaatikkoon, joka sisältää yleensä aina kaksi kirjaa. Kirjakerho on mielestäni aika kallis postikuluineen ja tuntuu jo nyt, että kirjoja alkaa olla pilvin pimein. Amalia saa käyttöön vain sellaisia kirjoja, jotka soveltuvat hänen ikäiselleen. Säästän myöhemmäksi tiettyjä kirjoja ettei hän revi niitä rikki.

Kirjakerhosta saatu Nalle puh kirja

Vähän ennen vuoden ikää Amalia alkoi kääntelemään itse kirjojen sivuja eikä enää vain yrittänyt syödä niitä. Nykyisin olen laittanut hänen kirjansa tv-tason laatikkoon, josta hän saa itse niitä otettua kun haluaa pitää lukuhetken. Amalia katselee kirjoja useimmiten itsekseen eikä hän jaksa vieläkään keskittyä kirjan tarinan kuunteluun. Luukkukirjoja hän oppi jo todella varhain kurkkimaan kun ensin yhdessä opittelimme. Tosin äänikirjojen nappuloita Amalia on alkanut vasta nyt ymmärtää painamaan.

Luukkukirja, joka on myös äänikirja

Nykyisin Amalian lempikirjoja ovat ääni-ja luukkukirja, joka tuli tilaajalahjana liittyessä kirjakerhoon. Tosin siitä on enää jäljellä se yksi aukeama, jolla ääninappulat ovat. Kummeiltaan saama Puppe äänikirja on myös kovasti luettu ja se on säilynyt täysin ehjänä, sillä hän sai sen vasta syntymäpäivälahjaksi ja osaa jo nykyisin aika nätistä katsella kirjoja.

Tästä kirjasta ei ole enempää jäljellä
Tämä joulupukin tuoma kirja oli yksi suosikkikirja, kuten näkyy

Amalian ensimmäisiä lempileluja olivat juuri kahisevat pehmokirjat, ne olivat aina mukana kylään lähtiessä. Myös toukka helistin oli kiva. Ostin Amalialle hänen täyttäessään puoli vuotta ratin, jossa oli vilkku ja vaihteet, joista kuuluu ääniä. Tämä oli lempilelu tässä vaiheessa. Ensimmäisen nuken Amalia sai markkinoilta 8 kuukauden iässä isomummon antamilla markkinarahoilla, mutta se ei ollut kiinnostava eikä nuket kiinnosta vielä tänä päivänäkään. Sen sijaan oikeat vauvat ovat erittäin kiinnostavia.

Leikkimatolla

Amalia tuijottaa leijonaa leikkimatolla

Taitaa alkaa jännittää..

Aivan liian pelottavaa

Isi on tainnut kiusata Amalia parkaa

Nyt naurattaa
Pallo taustalla on nykyisin kovassa käytössä
Apua, minkä oot laittamassa mun syliin..?

Toukka helistin mukana rattaissa
Soittimet ovat aina kiinnostaneet Amaliaa

Nalle puh puhelin on Amaliasta kiva edelleen

Tämä ääntäpitävä heppa on ollut joskus tärkeä

Ensimmäinen nukke

Joulupukki toi vähän isomman nuken

Tuleva rallikuski

Nykyisin Amalia leikkii milloin milläkin. On vaikea nimetä tiettyjä lempileluja. Leikkikeittiöllä hän laittaa ruokaa toisinaan. Kaappeihin on mukavaa laittaa erilaisia tavaroita ja availla ja sulkea sen jälkeen kaapinovia. Amalia tykkää kovasti järjestellä tavaroita. Usein hänen huoneessa ollessamme annan hänelle sukkalaatikon ja piknikkorin, siinä Amalia sitten laittaa sukkia piknikkoriin ja voi tehdä tätä pitkän aikaa. Pienestä asti Amaliaa on lelujen ohella kiinnostanut myös kaikki äidin ja isin tavarat. Kaappien tutkiskelu alkoi jo varhain.

Nyt on nukke joutumassa kaappiin

Amalia laittaa ruokaa mikroon

Oma kännykkä on kiva lelu
Käsilaukkuun mahtuu pikkuleluja mukaan kyläreissuille

Kissasta ja marsusta Amalia tykkää

Kissan koppaan Amalia laittaa kovasti aina tavaroita

Amalia löysi omia kenkiä pikku lipaston laatikosta
Ja herkkuja keittiönkaapista

Amalia pukee hanskaa käteen

Näin hienosti onnistui

Nuuskun kaappi lähes tyhjennetty

Äidin meikkipussilla

Sukkien järjestely käynnissä

Amalia laittoi oman nokkamukin koriin

Toisinaan myös Nuuskun lelut kiinnostavat

Rotta saa kyytiä

Kukkuu leikit on Amaliasta hauskoja

Kaverit ovat aina olleet Amalialle tärkeitä.

Amalia ja Mikael

<3

Serkut

Leluja ja kirjoja Amalia on saanut paljon serkuilta perintönä. Lisäksi on tullut itse hankittua uusia leluja ja joulupukki oli aika antelias Amalian ensimmäisenä jouluna. Leikkikaverit ovat Amalialle tärkeitä ja hän on saanut pienestä pitäen tottua muihin lapsiin. Amalialla on Mikaelin ja serkkujen lisäksi paljon muitakin kavereita ystävieni, kerhon ja muskarin kautta. Minusta on erittäin tärkeää Amalian erilaisuuden vuoksi, että hän saisi hyviä ystäviä jo varhaisessa vaiheessa niin sitten hänen on helpompi suunnata äidin helmoista päiväkotiin, esikouluun ja kouluun kun ystävät ovat hänen tukenaan.

Kommentit

hih, meillä on samanlainen sitteri (= Amalia on aika valloittava persoona <3

Hei, me ollaan tuossa samassa kirjakerhossa ja itse harvensin kirjapakettien tulon 2kk välein kerhon nettisivuilta omista asetuksista. Kirjoja (ja laskuja) tuli muutoin liikaa. Meidän tytöllä 1v5kk on samat kirjat, samanlainen pallo ja hamsteri 🙂 tuo leikkikeittiö on ihana!
-t

Täytyy miettiä tuota vaihtoehtoa tai sitten peruilla välillä kirjapaketteja. Hauskaa kun molemmilla on paljon samoja juttuja:)

vauvakuumehan tässä iskee ku kattelee vauvakuvia 😉 ja oi ihanat meidän ”vauvat” <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.