Yleinen
28.1.2013

Amalian 1-vuotis neuvola

Amalian 1-vuotis neuvola

Eilen en ehtinyt rentoutumaan, koska Amalia heräsi päiväunilta jo puolen tunnin unen jälkeen. Jätin siis rentoutumiseni ja join teeni myöhemmin kylmänä. Amalialla oli eilen hieman vielä lämpöä, mutta hän oli pirteämpi kuin lauantaina.

Kutsuimme äitini ja pikkuveljeni meille syömään. Tein ruuaksi lihamureketta, perunoita, viherpippuri kastiketta ja fetasalaattia. Me kaikki tykättiin kovasti ruuasta ja jäimme vielä äitini kanssa märehtimään pöytään miesten ja Amalian mentyä olohuoneeseen.

Unohdin kertoa teille aikaisemmin, mutta lauantai iltana kun aloin tekemään Amalialle iltapesuja ja istutin hänet alastomana potalle häntä alkoi kovasti tärisyttämään ja hänelle tuli vilunvärityksiä, tämän johdosta Amalia alkoi hokemaan uiui uiui uiui uiui…Hän hoki sitä niin kauan kunnes sain hänelle vaatteet päälle. Voi mikä suloisuus.

Amalia jaksoi iltaan asti yksillä puolen tunnin unilla.

Amalia pötköttelee

Katellaan telkkarii

Laitoin hänet yöunille jo seitsemältä ja hän nukkuikin hyvin siihen saakka kunnes itse kävin nukkumaan. En edes muista kuinka monta kertaa hän heräsi yön aikana, mutta suunnilleen noin viiden-viidentoista minuutin välein. Aina kuin sain pään tyynyyn aloin pelkäämään seuraava itkua ja pianhan se aina alkoikin. Aamulla nousimme ylös vähän ennen kahdeksaa.

Amalialla on taas tulossa lisää hampaita. Niistä se yöllinen kiukku luultavasti johtui. Panadol suppo ei tunnu auttavan isojen takahampaiden tuloon. Amalialla tulee hampaita koko ajan kauheaa tahtia. Rauhallisia öitä on aina hetken ja sitten taas tulee joko hampaita lisää tai jotain muuta. Tietysti nyt yöuniin voi hyvin vaikuttaa myös uusien asioiden oppiminen.

Aamupäivällä lähdimme 1-vuotis neuvolaan. Neuvola missä käymme on kotimme lähellä. Pääsimme sinne hyvin lumituiskussa kävellen. Johnny on taas minun autolla töissä, koska hänen auto on vielä huollossa. Odottelimme neuvolassa vähän aikaa vuoroamme. Amalia leikki lattialla lelujen kanssa.

Amalian 1-vuotis mitat: Pituus: 76,5cm Paino: 10,710kg Päänympärys: 46,5.

Minun 1-vuotis mittani: Pituus: 73,5cm Paino: 8,730kg
                     
Johnnyn 1-vuotis mitat: Pituus: 80cm Paino: 10,960kg
(Johnnyn mitat olivat otettu reilu kaksi viikkoa 1-vuotis syntymäpäivän jälkeen).                                 

Käyrän mukaan Amalia kasvaa normaalisti. Käynnillä katsottiin näköä pienen pienillä helmimurusilla, joita neuvolatäti laittoi pöydälle. Amalia huomasi ne hienosti pöydältä. Kyselin myös vähän vinkkejä imetyksen lopettamiseen. Ensin tietysti pitäisi päästä yöimetyksistä ja sitten pikkuhiljaa vähentää päiväimetyksiä. Tällä hetkellä Amalia syö öisin noin 2 kertaa ja päivisin 4 kertaa.

Tällä kerralla neuvolassa oli tiedossa kolme rokotusta. Neuvolatäti kyseli haluanko kaikki laitettavan samalla kertaa vai varataanko myös toinen aika. Minusta oli paras laittaa kaikki kerralla yhteen itkuun. Amalia itkikin kovasti rokotuksia, mutta annettuani hänelle minun lompakkoni itku loppui kuin seinään. Äidin reipas tyttö.

Mukaan sain paljon lukemista. Nyt meidän vauvamme on kuulemma vaihtunut leikki-ikäiseksi taaperoksi. Apua miten se aika menee hirmuista vauhtia eteenpäin.

Seuraavan kerran menemme neuvolaan vasta Amalian ollessa 1,5-vuotias. Ja rokotuksia tulee vasta 4-vuotis neuvolassa.

Kotiin tultuamme annoin Amalialle heti päiväruuan ja laitoin hänet päiväunille. Amalia nukkui melkein kolme tuntia yhteen soittoon, mutta minä en tietenkään saanut unta.

Amalia oli hyväntuulinen koko loppupäivän. Hän jaksoi leikkiä yksinään, mutta mielellään niin että minä istuin olohuoneen lattialla hänen lähellä.

Imuri aina kiinnostaa

Amalia kattelee Pikku Kakkosta

Tein ruuan valmiiksi Johnnyn tullessa töistä ja Amalia sai myös maistaa äidin tekemää spagettia ja jauhelihakastiketta.

Spagetti ja raejuusto otsassa kiinni..

Näyttää olevan kivaa..

Saaks nää kaadettuu suoraan suuhun..?

Ai ei..no pakko nuolla sitten..

Kattokaa nyt miten tyhjäks lautanen tuli!

Illalla kävin hakemassa ystävältäni tilaamani Oriflamen meikit. Olin tilannut ripsivärin ja huulikiillon. Samalla hain myös Nuuskun, joka oli ollut Johnnyn vanhemmilla trimmattavana. Tällä kertaa Johnnyn äiti leikkasi vain vähän naamaa näkyviin ja harjasi hännän, koska se oli mennyt aikamoiselle rastalle. Kun tulimme Nuuskun kanssa kotiin sanoi Johnny Nuuskun näyttävän aivan puudelilta. Nuuskupa ei tästä näyttänyt loukkaantuneen pyysi vain nannamakkaraa jääkaapista. Sen hän oli ansainnut.

Amalialle ei maistunut iltapuuro juuri ollenkaan, muutaman lusikallisen sain menemään. Yritin antaa marjasosetta, josta hän söi puolet. Syötiin vielä Amalian kanssa puoliksi karjalanpiirakka, mutta senkin syöminen näytti tökkivän. Iltapesujen aikaan huomasin Amalialle nousseen lämpöä, joka johtunee varmasti rokotuksista.Yöunille neiti nukahti nopeasti, mutta vaati minun istuvan sängyn vieressä.

Nyt täytyy lähteä sohvalle lepäilemään. Toivotaan ettei tule yhtä kaamea yö kuin viime yö oli.
Kauniita unia kaikille<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.