Yleinen
9.4.2014

Amalia rakastaa

Amalia rakastaa

Viikonloppu meni mukavasti. Lauantaina Amalia heräsi poikkeuksellisesti jo puoli seitsemältä, joten täksi päiväksi oli tiedossa päiväunet. Aamusta pyörähdimme kuitenkin Kodin tavaratalossa, Tarjoustalossa ja Johnny poikkesi myös Motonetissä ostamassa autoon öljyä ja öljynsuodattimet. Kodin tavaratalo on yksi suosikkikaupoistani. Siellä myydään kivoja sisustustavaroita, mutta ihme ja kumma en tällä kertaa ostanut mitään. Tarjoustalosta Amalia sai uuden kruunun, sillä ystäväni talloi taannoin Amalian vanhan kruunun. Amalialla alkaa olla havaittavissa pientä prinsessavaihetta, joka kuuluu kai tähän ikään. Amalia haluaa usein päällensä barbiemekon, jota itse inhoan. Amalia sanoo mekkoa tissipaidaksi ja siitä todella vilahtelevat rinnat tuon tuosta. Olimme liikenteessä lounasaikaan, joten kiusaus oli liian suuri ja jäimme Hesburgeriin syömään. Amalia sai syödä ruuaksi piltin, jonka jälkeen hän sai mutustella vielä ranskalaisia, Amalian sanojen mukaan ranskiksia. Itse tilaan aina Hesburgerissa saman aterian eli kanatortilla-aterian. Olen ollut aina ”hieman” ennakkoluuloinen jauhelihan suhteen valmisruuissa sekä pikaruuissa ja siitä syystä kallistun usein kana- tai kasvisvaihtoehtoihin.

Pikku prinsessa

Pikku prinsessa

Ihan itse valittu ja puettu hame

Ihan itse valittu ja puettu hame

Amalia tuomassa äidille ruokaa

Amalia tuomassa äidille ruokaa

Kotiin päästyämme Amalia sai käydä päiväunille saman tien ja me vanhemmat päätimme nukkua myös. Nukuimme Johnnyn kanssa sohvalla vierekkäin oikein sikeästi ja heräsin vasta puolentoista tunnin unien jälkeen. Kömmin sohvalta tietokoneelle, jossa sain istua aivan rauhassa vielä puolen tunnin ajan, sillä muu perhe nukkua porskutti.

Välipalan jälkeen lähdimme Johnnyn vanhemmille, jonne olimme saaneet päivälliskutsun. Ruuaksi oli lihapullia, muusia, bernaiskastiketta sekä ihanaa salaattia. Ruoka oli todella hyvää ja taisin taas kerran syödä eniten koko porukasta. Johnnyn suku on pieniruokaista omaani verraten ja Johnnyn isä usein kuittaileekin annoskoostani pilke silmäkulmassa. Olen ollut pienestä pitäen kova syömään, mutta useimmiten se on kotiruokaa, jota mätän eikä lihottavia herkkuja. Mitä nyt tässä paraikaa syönkin sipsiä kera dipin 😉

Sunnuntaina lähdimme aamusta Huimalaan, jossa vietimme päivää siskoni perheen ja äitini kanssa. Huimalassa otettuja kuvia pääset katselemaan aikaisemmasta postauksestani. Myöhemmin sunnuntaina siivosimme vielä kodin Johnnyn kanssa yhdessä.

Maanantaina Johnny heräsi jo viideltä ja lähti työmatkalle Tampereelle. Johnny lähti matkaan työkaverinsa kanssa ja viipyi Tampereella yhden yön. Amalia kyseli päivän aikana muutamia kertoja isänsä perään ja illalla kävi katselemassa takapihan ikkunasta josko isi jo tulisi kotiin. Meillä oli mukavaa kotona myös ilman isiä vaikka tietysti oli mukava saada hänet seuraavana päivänä kotiin.

Isin poissaollessa me ulkoilimme, treffasimme naapureita ja leikimme. Illalla laitoin Amalian yöunille pitkästä aikaa, sillä se on ollut jo pidemmän aikaa isin homma. Nukahtaminen kävi melko helposti, sillä päiväunia tyttö ei ollut nukkunut. Tärkeäksi hetkeksi ennen unia on muodostunut iltasatuhetki. Amalia saa valita satukirjan ja se on lähes aina sama kirja. Edelleenkään Amalialle ei lueta, sillä neiti ei jaksa kuunnella vaan hän kertoilee mitä milläkin kirjan sivulla näkee ja sitten yhdessä ihmettelemme kirjaa. Amalia on oppinut sanomaan jotain ehkä maailman ihaninta lapsen suusta, sillä hän sanoo nykyään: rakastaa äitiä, rakastaa isiä. Lisäksi Amalia sanoo usein: äiti kaunis, isi kaunis, Amalia kaunis ja jatkaa samaa hokemaa myös muilla läheisillä ihmisillä.

Illalla itsekseni ollessa mieleeni välähti yhtäkkiä vuosipäivä, joka meillä oli siis tänään. Olemme pitäneet Johnnyn kanssa yhtä jo 11 vuoden ajan. Soitin pikaisen rakkauspuhelun miehelleni, joka ei hänkään ollut muistanut koko vuosipäivää. No jos sitten hääpäivän muistaisimme vaikka en ole päivästä juuri nytkään aivan varma.

Tiistaina vietimme aamupäivää mummin luona. Iltapäivällä lainasimme mummin autoa, sillä minun autoni oli vuorostaan huollossa ihan vain katsastusta varten. Auto on nyt katsastettu onnistuneesti ja se on aina suuri helpotus.

Matkasimme mummin autolla muskariin. Tämän päiväinen muskarikerta oli kevään viimeinen lukuunottamatta sunnuntaina pidettävää muskarin kevätjuhlaa. Muskarin kevätkauden loppuminen tuntuu haikealta siitä syystä, että opettaja vaihtuu ensi syksyksi. Amalia on saanut nauttia muskarista tämän saman ihanan ja pätevän opettajan johdolla jo seitsemänkuukautisesta vauvasta asti. Muskari on aina ollut Amalialle tärkeä ja kiva juttu ja hän odottaa aina joka viikkoista muskari kertaa innolla. Aiomme ehdottomasti jatkaa muskaria opettaja vaihdoksesta huolimatta. Amalia sai antaa muskariopettajalle kahden ystävänsä kanssa pienen lahjan ja hienon kortin, jossa lapset komeilevat muskariopettajan kanssa.

Ennen muskaria piipahdimme Amalian kanssa kahvilassa, sillä olimme niin ajoissa Lohjalla. Amalia mutusteli croisanttia minun hörppiessä kahvia.

Isi oli jo palannut työmatkalta ja odotti kotona kun sinne saavuimme. Paistoin meille edelliseltä päivältä jäänyttä makaronilaatikkoa ja söimme kaikki yhdessä. Ruuan jälkeen isi halusi lähteä Amalian kanssa ulkoilemaan ja liityin myöhemmin hetkeksi heidän seuraansa.

Tämä päivä on kulunut vauhdilla, sillä aamusta Amalia sai kaksi ystäväänsä kylään. Ulkoilimme ensin kotipihallamme, jonka jälkeen siirryimme sisälle leikkimään. Amalia heräsi tänään seitsemältä, joten tyttö nukkui päiväunet.

Ilta meni hujauksessa ja nyt taidan haukata voileivän iltapalaksi.
Mukavaa loppuviikkoa muruset!

Taas se on kaapilla

Taas se on kaapilla

Juuri kun ehdin sanoa ettei onneksi ole ymmärtänyt kiipeämistä

Juuri kun ehdin sanoa ettei onneksi ole ymmärtänyt kiipeämistä

IMG_8671 Sainpas rusinoita!

Avainsanat

Kommentit

Mikähän mun silmissä oikein on?! 😀 Kuten ilmeisesti joku muukin, katsoin jotain aiempaa postausta leuka lattialla ”Amalia oli toista kertaa humalassa, kuten serkkunsakkin” :’D Ja nyt otsikon luin ”Amalia raskaana”. Kamalaa!! Täytyis kai pitää niitä silmälaseja kun sellaisetkin kerran on. Myös kunnon yöunet saattais terävöittää näköä 😀

johanna

Hahhhaaa, yritäppäs levätä tai pitää rillit päässä 😉

Ihania kuvia Amaliasta <3

johanna

Voi kiitos Merja <3

Teillä on niin aktiivista ja sosiaalista elämää. Oikein kateellisena luen 🙂

johanna

Hihi, mä olen hyvin aktiivinen ja harvoin olen paikoillaan tekemättä mitään tai siis suoraan sanoen en muulloin kuin nukkuessa 😉
Perhe on tottunut samaan menoon vaikka Johnny välillä hyytyykin mihin sattuu 😉

Sama juttu ku edellisellä! Tosi hieno juttu, että kylässä käydään ja kylään kutsutaan! Mun porukat oli niin kotihiiriä, että harvoin meillä kävi ketään tai me käytiin missään. 🙁 Täytyy ite petrata. 🙂

johanna

Musta on tärkeää tuo kyläily puolin ja toisin 🙂 Hyvä hyvä, että petraat itse 🙂

Minusta tämä blogi on myös aivan ihanaa luettavaa. Kerrot lukijoillesi rehellisesti arjestanne, etkä häpeile esim. sitä, että ette muistaneet 11-vuotis päiväänne, koska kuka nyt tommosia muistaa! 😀 moni olisi varmaan jättänyt koko asian mainitsematta ”häpeän” takia. Olet uskomaton bloggaaja, jonka lisäksi olet paras mahdollinen äiti hurmaavalle tyttärellesi! <3

johanna

Hehe mä en edes ajatellut, että joku voisi tuollaista asiaa hävetä. Meitä niin nauratti koko unohdus ja niin kuka nyt tuollaisia vuosipäiviä muistaakaan 😉
Kiitos aivan ihanasta kommentistasi! <3 <3

Musta on aivan ihana lukea tätä blogia! Kerrot niin ihanasti asioista, teksti on todella helppolukuista ja Amalia. Amalia on niin suloinen pieni neiti, aivan ihana persoona! 🙂 Teidän arkea on ollut todella ilo seurata ja lukea Amalian kehitykseksestä, kommelluksista sekä teidän elämää ylipäätänsä. Johnnykin vaikuttaa oikein huippuiskältä, Amalia on onnekas on kun noin ihanat ja rakastavat vanhemmat 🙂 !

Aloitin lukemaan blogia muutamia kuukausia sitten, kun itselle raskaus tuli ajankohtaiseksi ja kun luin yhden uudemman blogikirjoituksen, päätin lukea siltä istumalta kaikki kirjoituksesi ja onneksi luinkin! tätä on ollut oikein ilo lukea ja aina kun uusi kirjoitus on tänne tullut, silmät kiiluen lueskelen tekstiä 🙂 Kiitos siis sinulle, kun jaksat kirjoitella blogia, jatka samaan malliin! 🙂

johanna

Niin ihana kommentti, kiitoksia ihan hirmuisesti ja tosi kiva kun löysit blogin! <3 <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.