Yleinen
29.11.2012

Amalia 7 ja 8 kuukautisena

Amalia 7 ja 8 kuukautisena

Syyskuussa Amalia oli tuolloin 7 kuukautta aloitimme muskarin. Amalia tykkää siitä kovasti. 7 ja 8 hammas puhkesi myös. Pinsettiotteen Amalia oppi vähän yli 7 kuukauden vanhana. Pienin sormin peukala-etusormiotteella sai siis pikkuisia paloja ruokaa omaan suuhun.

Possu lähti ryömimään ruuan perään

22.9.2012 mentiin avopuolisoni kanssa kihloihin. Koko perhe lähdettiin sormuksia ostamaan ja viimeisestä liikkeestä ne löydettiin. Illalla Amalian nukahdettua teimme tacoja ja minä join viinilasista kokista ja kihlattuni Johnny olutta. Oli meillä myös pieni shamppanja pullo, jonka Johnny joi. Oltiin tuolloin seurusteltu 9 1/2 vuotta.

J&J <3

Sitten Amalia täytti 8 kuukautta ja oppi nousemaan polvilleen. 

Irvistys

Ensimmäinen korvatulehdus Amalialle tuli vähän reilu 8 kuukautisena. Amalia oli ollut jo pidemmän aikaa nuhassa ja rohisi aika ajoin. Vietiin hänet lääkärille, joka huomasi oikean korvan olevan tulehtunut. Antibiootiksi hän määräsi Amorion kuurin viikoksi. Se ei auttanut, ja kävimme uudestaan lääkärissä. Sama korva oli edelleen tulehtunut, joten lääkäri määräsi antibiootiksi Ditrim duplo nimisen lääkkeen viikon kuurina. Tämänkin kuurin jälkeen Amalia valvotti vieläkin yöllä, joten varasin ajan korvalääkärille, lääkäri totesi korvien olevan täynnä vaikkua ja alkoi putsaamaan niitä. Ja voi sitä itkua mikä siitä tuli. Lääkäri totesi lopulta kuitenkin korvien olevan terveet. Luultavasti Amalia valvotti tällä kertaa hampaiden tulon takia.

Sitten sairaalareissulle. Samana päivänä oli aika Silmäklinikalle ja sen jälkeen Lastenlinnaan epilepsiaklinikalle neurologin luokse. Silmälääkäri oli jo 8 aamulla, joten lähtö Helsinkiin oli aikaisin. Silmänpaine oli noussut tipoista huolimatta. Mutta jotain positiivista kuitenkin oli se, ettei silmässä ollut tapahtunut puolen vuoden aikana mitään muutosta. Eikä mitään äkillisiä silmän paineennousun merkkejä ollut myöskään. Lääkäri vaihtoi Timosan tipan tilalle vahvemman silmätipan nimeltä Xalcom ja lisäksi jatkamme aiemmin määrättyä Trusoptia. Kontrollikäynnille pitäisi mennä 6 viikon päästä. 

Sieltä sitten lähdimme kävellen Lastenlinnaa kohti. Amalia nukkui rattaissa kun kävelimme. Neurologin luona meillä kesti 2 tuntia. Oli ihanaa kun lääkärillä ei ollut kiire mihinkään. Meillä oli niin paljon kysyttävää, ja lopuksi kun olimme jutelleet rauhassa lääkärin kanssa hän halusi vielä tutkia Amaliaa tarkemmin ja katsella mitä Amalia touhuaa lattialla. Kaikki oli kunnossa. Lopuksi lääkäri kirjoitti reseptin epilepsiakohtauksen ensiapulääkkeeseen nimeltä Stesolid. Vaikka Amalialla ei ole ollut epilepsiakohtauksia, epilepsiariski kuitenkin on. Seuraavaksi Amalialle tullaan tekemään EEG tutkimus eli aivosähkökäyrä ja fysioterapeutti arvioi vielä kehitystä. Olimme Amalian isän kanssa tyytyväisiä tähän käyntiin ja päivä meni todella hienosti. Kotimatkalla vielä pysähdyttiin maailman parhaaseen kebabpaikkaan Aladdiniin, mutta harmiksemme se oli kiinni.

Muutamia konttausaskelia Amalia otti vielä ennen kuin täytti 9 kuukautta. 

Konttaus
Amalian poseerausasento
<3

Kommentit

aivan ihana ja nätti tyttö! <3

Kiitos <3

Todella ihana tyttö! Ja epilepsian kanssakin oppii elämään—Itselläni ollut erittäin paha epilepsia jo 20 vuoden ajan ja olen sairaudesta huolimatta 4 kk ikäisen tytön äiti.

Kiitos<3 Hienoa kun olet pärjännyt vaikean epilepsian kanssa ja saanut vauvan:) Pelottaa epilepsian puhkeamisessa se jos se aiheuttaa jotain kehityshäiriöitä:( Isälläni oli myös epilepsia ja hän sai toisinaan kohtauksia, mutta olimme tottuneet niihin eikä se häirinnyt millään tavalla isäni tai meidän elämää:)Jaksamisia sinulle sairautesi ja pienen tyttösi kanssa<3

ihana pieni prinsessa <3 ihana sormus sinulla?mistä tuollaisia löytyy? 🙂

Ihana tyttö <3 toivon koko sydämestäni, että Amalia tulee täysin kuntoon

Prinsessa 🙂 <3
Nopeasti tuntuu kehittyvän myös, nopeammin kuin yksikään neljästä lapsestani.

ihana murunen <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.