Yleinen
27.3.2014

Aikaa kahden ihan muuten vaan

Aikaa kahden ihan muuten vaan

Luvassa kuulumisia melko pitkältä ajalta. Viime viikon keskiviikkona saimme Johnnyn vanhemmat kylään. Amalia halusi heti isin sylkkyyn tämän kotiuduttua töistä.

Näin on hyvä olla, molemmilla

Näin on hyvä olla, molemmilla

Viime viikolla vietimme aikaa myös siskoni perheen kanssa, sillä siskollani oli arkivapaita. Nautimme ihanasta ulkoilusäästä meidän kotipihallamme ja tässä liuta kuvia serkuksista.

Sieltäkö ne serkut tulee..?

Sieltäkö ne serkut tulee..?

Juoksen vastaan

Juoksen vastaan

Ja kompastun heti

Ja kompastun heti

IMG_8068

Amalia hihkuu innoissaan maassa

Amalia hihkuu innoissaan maassa

[caption id="attachment_14773" align="alignnone" width="620"]On ne muutkin innoissaan jälleennäkemisestä On ne muutkin innoissaan jälleennäkemisestä

IMG_8074

Iida söpöliini

Iida söpöliini

Kaikki lapset yhdessä kuvassa

Kaikki lapset yhdessä kuvassa

Juoksua

Juoksua

Kevyen näköinen juoksuaskel

Kevyen näköinen juoksuaskel

[caption id="attachment_14780" align="alignnone" width="620"]Ja pienin perässä Ja pienin perässä

Pukkitaistelua

Pukkitaistelua

Oho mikä isku

Oho mikä isku

Iida kiipeilytelineessä

Iida kiipeilytelineessä

IMG_8093

Amalia pälyilee serkkuja lempipuuhansa parista

Amalia pälyilee serkkuja lempipuuhansa parista

[caption id="attachment_14788" align="alignnone" width="620"]Heitä Eemi yläfemma Heitä Eemi yläfemma

Kukin tyylillään

Kukin tyylillään

IMG_8109

IMG_8112

Sinä tulet sitten alas jalat edellä!

Sinä tulet sitten alas jalat edellä!

IMG_8118

[caption id="attachment_14795" align="alignnone" width="620"]Läpyt! Läpyt!

IMG_8120

Voi apua

Voi apua

IMG_8126

IMG_8129

Perjantaina Amalia sai kaksi tyttöystäväänsä kylään kera tyttöjen äitien. Vieraiden lähdettyä aloin siivoamaan ja iltapäivällä saimme kutsun naapureiden luokse kylään. Myöhemmin ulkoilimme vielä yhdessä naapureiden kanssa siihen saakka kunnes isi tuli töistä kotiin.

Kaverin kanssa pöydän alla

Kaverin kanssa pöydän alla

Lauantaina Amalia pääsi mummin ja fafan luokse kylään ihan yksin tai vaati hän Nuuskun mukaansa. Johnnyn äidillä on loma ja hän toivoi Amaliaa luokseen muutaman kerran lomansa aikana. Meidän auto on edelleen korjaamolla, ollut kai jo kohta kuukauden, mutta ei tästä murheen kryynistä tämän enempää. Koska olen ollut autoton en ole saanut vietyä Amaliaa viikolla mummin ja fafan tykö ja niinpä ehdotin josko he ottaisivat Amalian viikonloppuna hoitoon. Se sopi Johnnyn vanhemmille hyvin ja niinpä Amalia pääsi heidän luokse lauantaina heti kauppareissun jälkeen. Viikon kohokohtaa eli Prismareissua ei Amalia jättäisi mistään hinnasta väliin, joten se oli tehtävä tytön kanssa ennen hoitoon menoa. Amalia tykkää olla kaupassa ja suurin syy tähän iloon on vierailu eläinkaupassa. Amalia on niin tohkeissaan Prismasta, että aina ajaessamme Prisman ohi hän alkaa vaahdota, että haluaa Prismaan. Myös leikeissä hän toisinaan höpöttelee Prismasta kuten yhtenä päivänä teki leikkiessään Iida serkkunsa kanssa. Tytöt olivat ilmeisesti lenkillä ja Amalialla oli kauppakärryt, joita hän pitää rattaina. Amalia työnteli kärryjä ja sanoi Iidalle: Prisman kautta.

Amalialla oli ruoka-aika päästässämme mummin ja fafan luokse ja mummi oli laittanut lapsenlapselleen herkkuruokaa eli spagettia ja jauhelihakastiketta. Myös me vanhemmat saimme syödä ja heti ruuan jälkeen päätimme lähteä. Amaliaa alkoi itkettää ja hän nosti pienet kätensä ilmaan ja sanoi: äitin sylkkyyn. Tämä reagointi oli yllättävä, sillä vaikka Amalia ei hoidossa ole usein on hän silti aina ennen hoitoon jäänyt iloisin mielin. Itku muuttui kuitenkin iloksi kun aloin innoissani kertoa mitä kaikkea kivaa hän mummin ja fafan luona saisi tehdä ja pian Amalia jo sanoi iloisena: moi moi. Tein tarkistussoiton anopille hetken kuluttua ja kaikki oli oikein hyvin.

Meillä vanhemmilla ei ollut suurempia suunnitelmia yhteiselle vapaa-ajalle ja hyvä niin. Olimme päättäneet käydä valokuvaliikkeessä teettämässä kolme valokuvaa Johnnyn vanhemmille tarkoitettuun yhteiseen syntymäpäivälahjaan. Yllärinä Lohjalainen valokuvaliike Filmax oli lauantaisin suljettu, joten matkasimme sitten Nummelan valokuvaliikkeeseen. Palvelu liikkeessä oli loistavaa ja saimme hienon taulun lahjaksi Amalian isovanhemmille. Kotimatkalla haimme Lidlistä herkulliset pullat ja keitimme kotona kahvit. Herkuttelimme sohvalla ja Johnny näytti muutamia hassuja videoita Youtubesta.

Kahvittelun jälkeen pistin ukon hommiin ja hän porasi yhden peilin paikoilleen. Itse tuunasin samaan aikaan yhtä puskaa spreijaamalla sen valkoiseksi. Näistä kuvia blogin puolella myöhemmin.

Pienten hommien jälkeen lähdimme kävelylle aurinkoiseen säähän. Kävelimme molempien lempireitin, jossa pääsee ihastelemaan hienoja omakotitaloja. Johnny haaveilee omakotitalosta enkä pistä hanttiin tässä asiassa vaikka enemmän rivitaloihminen olenkin. Joskus sitten ehkä vuosien päästä. Lenkin jälkeen painuimme saunan lämpöön. Oli hassua istua saunassa kun saunan ikkunasta paistoi sisään aurinko. Saunan jälkeen olin jo täpinöissäni lähdössä hakemaan Amaliaa eikä Johnny saanut minua montaa minuuttia pideteltyä.

Meillä oli yhdessä mukavaa, mutta oli se niin mukavaa saada oma pieni Amalia kotiin kera Nuuskun. Kotona oli kaksin niin hiljaista ja superrauhallista. Kotona Amalia ei jaksanut kauaa valvoa, sillä neiti ei ollut taaskaan nukkunut päiväunia.

Sunnuntaina heräsimme puoli kahdeksan ja kymmenen aikaan lähdimme uimahalliin siskoni perheen kanssa. Amalia oli yhtä villillä päällä kuin edelliselläkin uintikerralla. Isossa liukumäessä neiti ravasi monta kertaa äidin kanssa ja muutaman kerran isinkin kanssa. Serkut hämmästelivät tätä hurjaa vesipetoa kuten monet muutkin kanssa uimarit.

Iltapäivällä juhlimme Johnnyn äidin ja isän syntymäpäiviä pienellä sukulaisporukalla. Illalla Amalialle tuli uni ajoissa, sillä melko touhukas päivä oli jälleen takana.

[caption id="attachment_14814" align="alignnone" width="620"]Iltapalalla pikkujalat somasti ristissä pöydän alla Iltapalalla pikkujalat somasti ristissä pöydän alla

IMG_8261

Maanantaina nautimme ihanasta auringonpaisteesta ja ulkoilimme niin aamupäivällä kuin iltapäivälläkin. Aamupäivää vietimme ystäväni perheen kanssa puistossa ja iltapäivää kotipihalla naapureiden kanssa. Amalia sai syödä päivällisenkin ulkona kun ulkotouhut olivat niin pahasti kesken.

Mummilta ja fafalta saatu uusi magneettikirja

Mummilta ja fafalta saatu uusi magneettikirja

IMG_8268 Ihailee omaa aikaansaannostaan

IMG_8275

IMG_8272

Tiistaina vietimme aamupäivän kotona. Meillä oli Amalian kanssa kivat nukkeleikit pystyssä. Lenkkeilimme leikisti vaunujen kanssa Prisman Pressoon expressoille. Meillä oli molemmilla omat vauvat omissa rattaissamme ja koirat ja käsilaukut käsissä. Myöhemmin mummikin liittyi leikkiin mukaan. Mummille ei riittänyt hauvaa, joten mummi sai kulkea pupun kanssa.

Iltapäivällä Amalia pääsi muskariin, jonne matkasimme mummin autolla. Isi tuli kotiin jo viideksi, jotta ehdin ajoissa vertaistukiryhmä ILON tapaamiseen. Erityislapsien vanhemmille tarkoitetusta ILO ryhmästä pääset lukemaan vanhasta postauksestani painamalla tästä.

Kotiin tullessani Amalia nukkui jo yöunia. Amalian ilta isin kanssa oli mennyt ihan hyvin vaikka Amalia olikin monta kertaa sanonut isille: Äiti kotiin ryhmä.

Keskiviikkona saimme vieraiksemme Johnnyn työkaverin vaimon lapsineen. Miehillä oli työmeno tässä Lohjalla ja tämä mahdollisti meidän äitien ja lapsien tapaamisen. Johnny joutui harmikseni lähtemään vielä töihin Helsinkiin loppupäiväksi vaikka oli vähän vihjaillut siihen suuntaan ettei hänen ehkä tarvitsisi töihin mennä.

Illalla Johnnyn tultua kotiin lähdin Lohjan kaupungin järjestämään erityislasten vanhempien vertaistukiryhmään. Kaupungin ryhmä sekä ILO ryhmä kokoontuvat kuukauden viimeisellä viikolla peräkkäisinä päivinä ja tämä on vähän kurja. Johnnyn on toisinaan vaikea irrottautua töistä eikä me Amalian kanssa tykätä olla toisistamme erossa kahtena peräkkäisenä päivänä.

Illalla Amalia onneksi odotti kotona hereillä, sillä tänään hän oli pitkästä aikaa nukkunut päiväunet. Amalia syöksyi innosta täristen juoksu jalkaa syliini ja huudahti yli-innokkaalla äänellä: Äiti tuli ja halasi minua oikein kovasti rutistaen.

Illalla nukkumaanmeno oli hankalaa ja Amalia nukahti vasta puoli kymmenen jälkeen. Näin käy aina jos Amalia on ottanut päiväunet, mutta onneksi tyttö nukkuu päiväunia enää harvoin.

Tänään Amalia pääsi mummin ja fafan luokse hoitoon ihan muuten vain. Vein hänet aamusta ja Amalia jäi oikein iloisena sinne. Vähän äidistä tuntui kurjalta antaa pieni taas hoitoon, mutta tiesin sen olevan Johnnyn äidille hyvin tärkeää. Olin ajatellut viime viikolla, että viettäisin oman aikani lehden parissa sohvalla makoillen, mutta ei se ihan niin mennytkään. Makoilu vaihtui hirmuiseen touhuiluun, sillä pesin alakerran ikkunat. Lisäksi siivosin koko kodin ja pesin pyykkiä. Kaiken tämän tein hyvän musiikin pauhatessa ja oikein mielelläni.

Kivaa viikon jatkoa lukijat! <3

Avainsanat

Kommentit

Ihastuttava tyttö tuo teidän Amalia!! 🙂

johanna

Voi kiitos! 🙂 <3

Hei Johanna!
Amalia on älykkään näköinen, kun ihailee aikaansaannostaan.
Hienoja kuvia monet muutkin. Serkusten riemua on kiva seurata. Kiitos, kun jaksat kirjoittaa.
Kaikkea hyvää koko perheelle.
Lämpimin ajatuksin, Anja

johanna

Hei Anja!
Kiitos kauniista kommentistasi 🙂
Kaikkea hyvää Teille myös! <3

Hei postaustoive : voisitko esitellä jossain vaiheessa Amalian kesävaatteita? 🙂 itse juuri selaisin h&m:n nettisivuja ja tein meidän lapsille (1,5 v ja vauva ) tilauksen 🙂 oli tosi kivoja juttuja 🙂

johanna

Kiitos postaustoiveesta, mielelläni esittelen, mutta vielä en ole hankkinut ainuttakaan kesävaatetta, joten jossain vaiheessa sitten 🙂

Blogisi on todella ihana ja kirjoitat asioista ihanan positiivisesti 🙂 Tämä uusi lukusysteemi vain on todella ärsyttävä, voisiko tästä laittaa palautetta kaksplussalle? Mukavaa kevättä teidän perheelle 🙂

johanna

Kiitos Henna kauniista sanoistasi <3 Palautetta on mennyt nyt tarpeeksi ja sivutus on poistunut 🙂
Mukavaa kevättä sinnepäin myös! 🙂

Mäkään en tykkää uudesta systeemistä, jää usein postauksen lukeminen ekaan pätkään. Toivottavasti palautetta kuunnellaan!

johanna

Voi apua, tätä mä just pelkäsin 🙁 Onneksi sivutus poistui nyt 🙂

Mun mielestä blogi on paljon parempi tällaisena. Luen usein blogeja hitaalla kännykälläni, ja olen monta kertaa harmitellut, kun tämä blogi ei aukea kännykällä (kännykkä ei jaksa ladata kuvia ja pitkiä postauksia). Nyt siis saan vihdoinkin luettua blogiasi myös kännykällä, jes! Sitä on odotettu! 🙂

johanna

Sivutus on nyt poistunut, mutta laittaisitko kiltti heti palautetta mulle jos kännykällä luettuasi tulee taas ongelmia? 🙂

Tosi paljon työläämpi ja ikävämpi lukea blogiasi tämän uudistuksen jälkeen! Toivottavasti luettavuuteen tulee muutoksia vielä (voi jopa karsia lukijoita tällaisena, kun on tehny niin älyttömän hankalaksi selata yksikin postaus).

johanna

Varmasti olisi karsinut lukijoita, nyt sivutus on kuitenkin poistunut, onneksi 🙂

Herran jestas miten Iida näyttää sinulta 😮 olin ihan suu ammollaan kun katsoin kuvia 🙂 kuulostaa kivalta että tyttö pääsee paljon mummilaan hoitoon, tekee ihan hyvää sinullekkin :))

johanna

Näyttää vai, mä en oo ajatellut vaikka musta Iida näyttääkin paljon mun siskolta 🙂
Onhan se kiva meille molemmille, että hoito onnistuu 🙂

Mä kyllä tykkään niinpaljon lukea, ettei haittaa systeemit mua. Toki vanhassa vara parempi, ehdottomasti, jos sanoa saa. Ihania kuvia ja mukavaa juttua. Anna vaan Amalia isovanhemmillekin sillointällöin =) eihän sen tarvitse olle ”hoitoa” vaan kyläilyä, luksusta, hemmottelua, sukupolvien kohtaamista, rakkautta. Toki tyttö saa vanhemmiltaan kaikkea tät, mutta silti, on tärkeää, että on isovanhemmat ja laosenlapsi ja heillä läheinen suhde. Toki sä tiedät mitä teille sopii, kunhan runoilen!

johanna

Hihi kiitos Paula kiva kuulla 🙂
Ihanaa runoilua, näinhän se on! <3

Tää on niin kovin ikävää lukea blogia tälleen. Toivotaan et palaa vanhaan tuttuun. Blogisi on aivan ihana ja se saa aina niin hyvälle mielelle. Kiitos kovasti! Kivaa kevään jatkoa sinne!

johanna

Paluu vanhaan tapahtunut, jeee 🙂
Ja kiitos, tosi kiva kuulla, että blogi saa sinut hyvälle mielelle <3
Kivaa kevään jatkoa sinnepäin myös! 🙂

Siis haloo kaksplus tää uus systeemi on ihan per……eestä ei oo kiva enään lukea, niin mielelläänkun johanna megapitkiä postauksia lukiski niin näin ei kyllä jaska koko ajan seuraavaa pitää painaa ? mikä idea tässä on ?

Joo, toi postaustesi pätkiminen on ihan älytöntä! Onko ajatuksena kannustaa bloggareita lyhyisiin postauksiin, jotka kyllä lukijan kannalta on ihan älyttömiä. Tai itse en ainakaan juuri perusta niistä yhden kuvan ja yhden lauseen postauksista. Voi kun tosta ”seuraava” napista päästäisiin.

johanna

Sivutuksen syy oli se, että se toimisi paremmin mobiilisti, ei siis suinkaan se, että kannustettaisiin lyhyempiin postauksiin. Nyt sivutus on poistunut ja kaikki hyvin 🙂

johanna

Mä laitan tän sun kommentin Kaksplussalle palautteena. En mäkään tästä pidä! 🙁

Mitäähhh???!!!?!?!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.