Yleinen
23.1.2013

Eilen aamulla Amalia heräsi jo kuudelta.

Eilen aamulla Amalia heräsi jo kuudelta.

Eilen aamulla Amalia heräsi jo kuudelta. Yöllä hän oli herännyt yhdeltä syömään ja viideltä hän halusi tutin suuhun. Kuudelta en saanut häntä rauhoittumaan enää tutilla, joten oli noustava. Yhdeksän aikaan aamulla hän oli jo kiukkuinen, koska oli niin väsynyt. Onneksi äitini, siskoni ja siskon lapset tulivat meille kylään, joten Amalia sai serkut seurakseen. Kiukku loppui kuin seinään kun kyläilijät tulivat. Ennen kahtatoista Amalia oli aivan yliväsynyt, kikatti vaan koko ajan. Jossain vaiheessa huomasin, että Iida”löi” monta kertaa Amaliaa naamaan kovalla pikku possulla ja Amalia vain nauroi hysteerisesti.

Ei ollut vaikeaa saada Amaliaa päiväunille. Meillä on nukkumaanmeno taas yhtä helppoa kuin ennenkin. Amalia nukahtaa jo syliini kun imetän häntä ja sitten laitan vain tutin suuhun ja lasken hänet sänkyyn. Joskus iltaisin hän ei nukahda syliini, mutta nukahtaa hienosti itsekseen omaan sänkyyn. Joten niin sanottua nukutusta ei tarvita. On ihanaa kun Amalia nukkuu omassa huoneessa. Nyt saan nukkua poikien kanssa meidän sängyssä ja Nuuskukin nukkuu nykyään rauhallisesti yöt.

Eilen olimme muskarissa. Jouduin herättämään Amalian kesken päiväunien, että kerkisimme sinne. Olihan hän jo vetänyt hirsiä kuitenkin kaksi tuntia. Tällä kertaa Amalia näytti muistavan mihin tultiin.

Muskariin lähdössä

Johnny tulikin töistä vähän myöhemmin ja söimme tekemäni ruuan heti kun hän tuli kotiin ja sitten lähdin Nuuskun kanssa iltalenkille. Kävelin äitiäni vastaan kun hän tuli hakemaan autoaan, joka oli ollut Johnnylla lainassa.

Meillä on ollut huonoa tuuria molempien autojen kanssa. Johnnyn autoon syttyi merkkivalo palamaan ja se sammui koko ajan kun sillä ajoi. Niinpä Johnny on kulkenut minun autollani töihin. Hänen auton ollessa meidän pihan lähellä tienvarressa parkissa oli jollain naapurilla lähtenyt auton peräkärry lapasesta ja se oli osunut aika kovin Johnnyn auton perään. Aikamoisen rehellinen naapuri meillä kun soitti minulle ja kertoi tapahtuneesta. Eikä tässä vielä kaikki eilen kun lähdin ajamaan Amalian kanssa muskariin niin minun autoon syttyi keltainen merkkivalo, joka oli moottorinkuva. Auto kuitenkin toimi aivan normaalista ajaessani sitä.

Johnny sanoi Amalian olleen todella kiukkuinen hänelle heti lähdettyäni Nuuskun kanssa lenkille. Menin kuitenkin vielä lenkin jälkeen saunaan, joten Johnny joutui kestämään kiukuttelua vielä hetken. Amalia huomasi minun menevän kylpyhuoneeseen ja hän konttasi heti kylpyhuoneen oven taakse, joten niinpä he tulivat Johnnyn kanssa hetkeksi seurakseni sinne, jotta Amalia olisi kiltisti.

Johnny halusi yrittää syöttää Amalialle iltapuuron minun olessani vielä saunassa. Se on usein hermoja raastava koettelemus iltaisin ja nyt Johnny sai kokea itse sen. Kuulin saunaan asti kun Johnny yritti lauleskella Amalialle ja houkutella häntä syömään. Kyllä se onnistuikin, vain kaksi lusikallista jäi syömättä. Johnnyn ilme oli näkemisen arvoinen kun hän tuli Amalian kanssa iltapesuille. Hän totesi vaan Amalian hoitamisen olevan rankkaa. En voinut olla hymyilemättä, sitähän se toisinaan on. Välillä on hyvä laittaa mieskin tekemään lapsen kanssa niitä asioita mitkä eivät yleensä suju helpoimman kautta.

Amalia on aikamoinen tuittupää Johnnyn kanssa. Potalle hän ei suostu ollenkaan isin kanssa. Kun Johnny iltaisin joskus yrittää laittaa Amalian iltapisulle hän alkaa välittömästi huutaa ja nousee Johnnya vasten pois potalta. Sitten hän pissaa heti hoitopöydälle kun Johnny laskee hänet siihen. Tätä hän ei koskaan tee minun kanssani.

Käytyäni saunassa oli Johnnyn vuoro saunoa. Johnny huutelikin saunasta, että on se niin väärin kun minun kanssani Amalia oli tyytyväinen. Toisaalta jos Johnny olisi koti-isä olisivat roolit päinvastaiset.

Laitoin Amalian nukkumaan kahdeksalta ja hän nukahti itsekseen hetkessä. Me nukahdimme Johnnyn kanssa sohvalle jo puoli kymmeneltä ja siirryimme siitä sänkyyn yhdeltä kun Amalia heräsi syömään. Seuraavan kerran Amalia heräsi kuudelta enkä olisi saanut häntä nukkumaan ilman imetystä. Syötyään hän jatkoi hienosti unia kahdeksaan.

Tänä aamuna Johnny meni käymään Toyotan huollossa, joka aukesi jo seitsemältä. Hän vei oman autonsa sinne pihalle odottamaan perjantain huoltoa. He luultavasti korjaavat samalla vauriot mitä kolarista tuli. Johnny kysyi minun auton merkkivalosta ja huollossa sanottiin, että sillä voi ajaa jos auto toimii normaalisti. Huollossa oleva työntekijä epäili jotain ohimennyttä häiriötä ja sanoi, että merkkivalo palaa vaikka vikaa ei enää olisikaan. Auton voi käydä ihan hyvin tarkistuttamassa jossain halvemmassa huoltoliikkeessä ja siellä he sammuttavat merkkivalon samalla.

Yritin aamusta soitella ystävälleni tulisiko hän käymään meillä poikansa kanssa, koska olin luullut hänen olevan lomalla. Olin kuitenkin käsittänyt väärin, loma olisi vasta helmikuun alussa. Näemme siis vasta sitten.

Meillä ei ollut mitään tekemistä eikä ollut autoa, joten aloin siivoamaan. Sain siivottua jo hyvissä ajoin ennen Amalian menoa päiväunille. Suihkussa käydessäni laitoin Amalian istumaan tyhjään kylpyammeeseen kylpylelujen kanssa. Aika rivakasti sai suihkussa käydä kun tämä riiviö yritti tulla yli laitojen.

Mitäs täältä löytyy?
Selkeesti jotain vanhaa ruokaa..

Laitettuani Amalian päiväunille aloin itse lukemaan lehtiä. Nuusku käpertyi kainolooni sohvalle ja laiskottelimme koko Amalian päiväunien ajan. Amalia nukkui lähes kaksi tuntia.

Johnny tuli tänään kotiin jo puoli neljän aikaan. Lähdimme samantien koko perhe kävellen äitini luo kylään. Matkalla haimme Elloksen paketin ja vähän nisua kahvipöytään. Amalia tykkää olla äitini luona, mutta jostain syystä tänään hän halusi mennä joka paikkaan mihin hänellä ei ole asiaa. Koiran kipoilla mummilla ja Amalialla oli pienimuotoinen yhteenotto, mutta lopulta Amalia joutui antamaan periksi ja häipyi. Telkkaria olisi myös ollut kiva läpsiä ja kun mummi kielsi päätti Amalia läpsiä muutaman oikein kovan iskun ennen kuin ehdin ottaa hänet siitä alas. Yksi äiti sanoi muskarissa Amalian olevan kovin omatahtoinen tyttö ja se pitää niin paikkansa.

Äiti lähti saattamaan meitä kotiin. Johnny lainasi taas äitini autoa, koska tarvitsen huomenna itse omaa autoani. Kotona avasin Elloksen paketin. Olin tilannut Amalian huoneeseen verhot ja kaksi koukkua millä Johnny ripusti seinään kankaan missä on erikokoisia taskuja. Laitoin sinne Amalian silmätipat, rasvat, talkin, kynsisakset, nenätipat ja nenäimurin, puhdistusaineen, hiusharjan ja muutamia vaippoja.

Johnny päätti alkaa syöttämään Amalialle iltapuuroa, mutta tyttö päätti ottaa niin kovat kilarit siitä, että minun oli parempi ottaa ohjat käsiini siinä hommassa. Puuron syönnin jälkeen Johnny kylvetti Amalian ja samaan aikaan minä kävin suihkussa. Puoli kahdeksan jälkeen Amalia meni nukkumaan ja nukahti hienosti.

Amalia sylkee vettä
Naama vedessä
Mä niin tykkään hakata nokkamukia, ku vesi roiskuu..
Innoissaanko..?
Älä äiti, osaan mä juodakin..
Hienoa, noin sitä pitää!

Nyt odotan kovasti, että Avalta alkaisi uusi sarja nimeltä Pieniä potilaita. Se alkaa yhdeksältä. <3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.