Yleinen
2.3.2013

Amalia on nukkunut muutamia öitä taas huonommin.

Amalia on nukkunut muutamia öitä taas huonommin.

Amalia on nukkunut muutamia öitä taas huonommin. Alkuyöstä hänelle pitää antaa tuttia muutamia kertoja yleensä minun ollessani vielä hereillä. Jos olen ehtinyt jo nukahtamaan on Johnny käynyt antamassa Amalialle tutin. Noin kolmen aikaan yöllä Amalia on alkanut heräilemään jopa tunnin välein vaatimaan tuttia. Ylös hän haluaa nousta viimeistään seitsemältä. Mistä lie tämäkin nyt johtuu kun nukkuminen on nyt tovin mennyt paremmin kuin koskaan. Luulen öiden rauhoittuvan kokonaan vasta tutista vieroittamisen jälkeen, mutta siihen en vielä aio alkaa.

Söisinkö kahdella lusikalla..?
Ainakin näillä on kiva leikkiä..
Syöminen onnistuu paremmin yhdellä lusikalla

Perjantaina lähdimme Amalian kanssa kahden siskoni luokse. Hetken kerkesin itsekin siellä olla kunnes minun oli aika lähteä asioille ja Amalia jäi siskoni hyvään hoitoon. Amalialla meni hoidossa taas hienosti. Siskoni sanoi, että Amalian perässä saa mennä vauhdilla. Mitähän se mahtaa olla sitten kun tyttö saa jalat alleen.

Kotona Amalia nukkui päiväunia lähes kaksi ja puoli tuntia, jonka jälkeen lähdimme kävellen postiin. Pyysin äitini mukaan, jotta hän voisi pitää Nuuskua kaupan ulkopuolella kun minä ja Amalia kävimme postissa. Vihdoin sain laitettua postiin uuden hakemuksen liitteenä uusi lääkärinlausunto meneväksi Sturge-Weber kurssin pitäjällä. Hän lähettää sen sitten Kelaan ja sieltä tulee toivon mukaan hyväksytty päätös tällä kertaa.

Lenkin jälkeen leikimme Amalian kanssa ja hän malttoi katsella Pikku kakkosta hetken aikaa sylissäni. Minusta on ihanaa kun Amalia tulee nykyään syliin istumaan kun pyydän häntä. Siinä hän sylissä napotti syöden rusinoita pikku kulhostaan. Kuinka suloista.

Johnny toi töistä tullessaan kotipizzasta ruokaa. Syötyämme kävin Nuuskun kanssa iltalenkillä ja lenkin jälkeen menin suoraan saunaan. Amalia pääsi kylpyyn minun ollessani valmis ja Johnny meni saunaan. Amalia ei jaksaisi enää kauaa kylpeä vaan haluaisi olla suihkun lattialla. Hänellä on hurja tapa kontata suihkun lattialla ja sitten heittäytyä mahalleen ja liukua eteenpäin. Tämä on Amaliasta todella hauskaa. Joskus hän yrittää nousta seisomaankin, mutta se on liian vaarallista.

Amalian nukahtamiseen menee iltaisin aikaa noin puoli tuntia tai vähän enemmän. Johnny hoitaa nukutuksen. Amalia ei itke yleensä ollenkaan. Hän ei vaan vaikuta väsyneeltä, mutta sitten yhtä-äkkiä aina simahtaa. Unessa hän on joka ilta kahdeksan-puoli yhdeksän aikaan.

Viime yönä otin Amalian meidän väliin nukkumaan puoli kuudelta aamulla, koska hän alkoi heittelemään tuttia sängyn laidan välistä maahan. Amalialla kesti meidänkin sängyssä aika kauan saada unen päästä kiinni uudestaan ja lopulta hän halusi nousta ylös jo puoli kahdeksalta.

Isi sai hoitaa aamutoimet lukuunottamatta silmätippojen laittoa. Johnny on kerran tipat laittanut ja se onnistui hyvin, mutta kuitenkin haluan aina ne itse laittaa.

Söimme yhdessä aamupalaa vähän kuivaa sellaista, koska olin unohtanut ostaa leivänpäälliset kaupasta. Minä lähdin Nuuskun kanssa aamulenkille kirpeään pakkasaamuun. Johnny tokaisi minulle lähtiessäni kun olin pukemassa vaatteita päälleni, että jokohan riittää kun olin vetämässä kolmatta paitaa päälleni. Minulla on tapana pukeutua lämpimästi, koska palelen helposti.

Amalia lähti äidin ja Nuuskun perään

Yhdeksän aikaan Amalian serkut Eemi ja Iida tulivat vuorostaan meille hoitoon. Lapset olivat tohkeissaan, koska Johnny oli luvannut heille herkkuja. Eemi sanoi, että ennen herkuttelua leikitään. Aikamoinen meno ja meiningi kun kolme ei niin rauhallista lasta ovat yhdessä.

Amalia syö donitsia
Eemillä vauhti päällä
Kokki
Mitäs täältä löytyisi..?
Tytöt laittaa ruokaa
Amalia lämmittää ruokaa mikrossa
Amalia pääsi kärry ajelulle
Majan rakennusta
Kukkuu..
Pikku maja
Iso maja

Eemin ja Iidan herkutellessa vähän isompien herkkuja sai Amalia syödä mandariinin paloja. Hyvin kelpasi, mutta mennessämme takaisin leikkimään olohuoneeseen yllätin Amalian pöydän alta mutustelemasta sipsejä.

Eemin ja Iidan herkut
Nam Nam..
Varas Iidan karkki kulholla

Serkkujen lähdettyä kotiin pääsi Amalia päiväunille. Pitkästä aikaa hän ei nukahtanutkaan syödessään vaan minun piti jäädä sängyn viereen hetkeksi nukuttamaan.

Amalian herätessä meidän piti antaa Amalia Johnnyn vanhemmille hoitoon siksi aikaa kun kävisimme kaupassa, mutta tulinkin hetki sitten katumapäälle ja laitoin Johnnyn äidille viestin jos tulisimme sittenkin koko porukka kylään. Toivottavasti he eivät pettyneet kovasti.

Mukavaa lauantain jatkoa 🙂

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.