Yleinen
6.3.2013

Eilen meillä oli iltapäivällä muskari.

Eilen meillä oli iltapäivällä muskari.

Eilen meillä oli iltapäivällä muskari. Olimme Amalian kanssa jo ajoissa siellä, koska hän oli herännyt päiväunilta jo yhden aikaan. Olin laittanut Amalian nukkumaan jo yhdeltätoista, koska hän oli herännyt jo kuudelta ja nukkunut yönkin huonosti.

Odottaessamme muskarin alkua kävi Amalia kokeilemassa opettajan kanteletta, joka oli keskellä huonetta olevalla tuolilla. Kun kanteleesta kuului ääntä Amalian koskiessa siihen pelästyi Amalia kovasti ja maastoutui vauhdilla syliini. Uteliaisuus kuitenkin voitti ja hän nousi uudestaan kokeilemaan kanteletta. Sama pelästymis reaktio syntyi joka kokeilu kerralla kunnes monen kerran jälkeen hän ei enää pelännytkään vaan alkoi rämpyttää kanteletta. Touhu näytti menevän hieman rajuksi, joten keskeytin Amalian soittamisen ennen kuin hän saisi tuhoja aikaiseksi.

Amalia on aina muskarissa kovin utelias ja uskaltaa yleensä koskea kaikkea mitä opettaja lapsille näyttää. Meidän laulaessa viidakkolaulua opettaja kaivoi laukusta viidakon eläimiä. Ensin viidakkoon saapui gorilla ja opettaja näytti sitä ensimmäisenä Amalialle. Amalia oli innoissaan ottamassa gorillaa syliinsä, mutta ilme muuttuikin pelokkaaksi eikä hän uskaltanutkaan tehdä gorillan kanssa tuttavuutta. Tiikeri ja käärme olivat mukavampia, mutta lopulta hän uskaltautui kaivelemaan opettajan laukkua opettajan näyttäessä eläimiä muille lapsille ja sieltähän löytyi ensimmäisenä gorilla eikä yhtään pelottanut enää.

Kotiin tullessamme aloin laittaa ruokaa ja Amalia pyöri jaloissani. Söimme spagettia ja jauhelihakastiketta hyvällä ruokahalulla.

Johnny tuli kotiin viiden aikaan ja melkein samantien meille tuli kylään pariskunta lapsensa kanssa.
He ovat muskarista meille tuttuja. Juteltuamme tarkemmin oli molemmat miehet käyneet samaa ruotsinkielistä koulua ja heillä oli paljon yhteisiä tuttuja. Toisiaan he eivät jostain syystä muistaneet.

Ystävillämme oli koira mukana, joka on myös rodultaan Bichon frise. Koirat leikkivät kovasti, mutta lopuksi Nuusku varmaan väsyi kun hän murahti tyttö koiralle muutaman kerran.

Lapset tulivat hyvin toimeen ja samanikäisinä oli touhussa vähän leikin eleitä. Amalia uskalsi kiivetä pojan molempien vanhempien syliin. Ihmettelimme Johnnyn kanssa miten hän uskaltautui kiivetä myös miehen syliin.
Amalia on ollut kova vierastamaan, mutta nyt se on mennyt ohi.

Amalia nukkui viime yön aika samankaavan mukaan kuin edellisenkin vaikka annoin hänelle iltapuurolla Buranaa.

Tänä aamuna Amalia halusi nousta ylös jo puoli seitsemältä. Vietimme rauhallista aamua ja hilluin itse yöpaidassa puoli kymmeneen saakka.

Herkkuleipä

Täksi päiväksi meillä ei ollut mitään suunnitelmia, joten päätin lähteä Amalian kanssa läheisiin
huonekaluliikkeisiin pyörimään. Odottelimme hieman ennen kymmentä Askon oven edessä kun se ei ollut vielä auennut ja Amalia meinasi hermostua jo tässä vaiheessa.

Askossa kiertelimme hyllyt, joissa on sisustustavaraa. Kauniita tavaroitahan siellä olisi ollut, mutta lompakolleni vain liian kalliita. Sotkassa kävin katsomassa säkkituolia, joka oli tarjouksessa. Kotimatkalla piipahdimme vielä lempikauppaani eli Jyskiin. Sieltä ostin Amalialle suloisen prinsessa tyynyn ja löysin Johnnylle säkkituolin. Olin innoissani löydöstäni.

Säkkituoli

Kotona Amalia sai syödä eilistä ruokaa lounaaksi. Leikimme jonkin aikaa, jonka jälkeen oli vuorossa Amalian päiväunet. Hän nukkui huonosti. Amalia heräsi kerran unien välissä ja yhteensä hän nukkui vain alle tunnin.

Pupu
Kurkkii yläkerran portin takaa..
Taitaa kääntää mopon kaasua..
Pinni päässä ekaa kertaa
Poseeraus..
Nyt mä haluun pois..!

Unien jälkeen Amalia vaikutti kuitenkin erittäin pirteältä ja ilman ollessa ulkona loistava päätin, että lähdemme ulkoilemaan. Amalia pääsi pulkan kyytiin ja Nuusku sai pitkän päivälenkin. Amalia höpötteli ja hymyili vuoronperään pulkassa. Kaikki nautimme kovasti ulkoilusta.

Välipala
Kotipihalla lenkin jälkeen
Mansikka myssy
Amalia syö lunta
Miten täältä pääsee ylös..?
Huh, pääsinpäs istualleen!
Nyt naurattaa:)

Äitini tuli töiden jälkeen pikaisesti käymään ja hän valitsi itselleen Amaliasta haluamansa 1-vuotis kuvan. Nyt olemme kaikki valinneet kuvat mistä eniten pidimme, joten seuraavaksi tehtävänä on lähettää valitsemiemme kuvien numerot kuvaajalle.

Tänään tein ruuaksi karjalanpaistia, joka oli ollut monta tuntia uunissa. Lisäksi keitin perunoita ja tein salaatin. Leikkasin kurkut, tomaatit ja jäävuorisalaatin niin pieneksi, että Amaliankin olisi helppo syödä salaattia. Hyvää ruokaa oli tulossa ja kun tarjosin sitä Amalialle innoissani ei hän tykännytkään siitä. Harmitti niin kovin. Sain hänet syömään jonkin verran kun laitoin lusikallisiin myös raejuustoa.

Johnnyn vanhemmat tulivat vielä illalla kylään ja Johnnykin saapui vähän heidän jälkeen. Johnny näki uuden säkkituolinsa, joka oli hänestä hieno. Säkkituoli oli tarkoitettu lapsille, mutta ajattelin sen kuitenkin käyvän Johnnyn pienelle pyllylle. Se ei kuitenkaan käynyt. Olisihan se pitänyt arvata ettei lähes kaksi metrinen siihen mahdu jos itse kokeilen sitä alle 160 centticenä. Ehkä siitä tulee sitten minun, Nuuskun ja Amalian tuoli tai sitten käyn palauttamassa sen takaisin Jyskiin.

Mummun ja vaarin ollessa vielä kylässä Amalia rohkeni ottamaan neljä oikein tukevaa askelta ilman tukea. Hän olisi varmasti kävellyt pidemmänkin matkan niin näytti hallitulta kävely, mutta isin syli oli liian lähellä. Minä olen jo hävinnyt meidän veikkauksen siitä koska Amalia lähtee kävelemään, mutta Johnnylla on vielä mahdollisuus osua oikeaan. Johnny on veikannut tulevaa lauantaita. Nähtäväksi jää onko isi oikeassa.

Ennen Amalian menoa nukkumaan kävimme kaikki yhdessä suihkussa ja Johnny syötti Amalialle puuroa. Siitä ei tullut mitään, mutta ei se minultakaan paremmin onnistunut. Yritin vielä puuroa marjasoseen kanssa sekä pelkkää marjasosetta, mutta ei maittanut. Lopulta Amalia suostui syömään puolikkaan leivän.
Annoin hänelle Pronaxenia yöksi kipulääkkeeksi hampaiden tuloon.

Amalia nukahti helposti yöunille ja toivotaan, että ensi yö menisi paremmin kuin edelliset.

ABC:ltä ostettu hedelmäkori
ABC:ltä ostettu koriste
Ihana tyyny Amalian mielestä..
Taisi irrota tyynystä jotain..?
Nuusku loikoilee tapansa mukaisesti

Kauniita unia lukijat<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.